Dagboek: #fitgirl en Ember kwijt.

Geplaatst op 23 mei 2016 door Emmy in Persoonlijk / 7 Comments

Ik had deze week een hele fijne leesweek, begon met hardlopen en raakte Ember kwijt. Ik vertel je meer over mijn belevenissen in dit dagboek. Lees je mee?

bloemen2

Maandag

Wat deed ik allemaal op maandag? Ik moet het echt beter leren bijhouden, hoor. Meestal denk ik op woensdag; ooohhh dat weet ik zondag vast nog wel. Maar nee, niet dus. Maandag was in ieder geval een vrije dag. Nadat we onze mooie tafel hadden neergezet op zondag, was het op maandag de tijd om het busje terug te brengen. Ik stapte vrij vroeg in de auto zodat ik niet mijn hele dag kwijt zou zijn. In de trein terug naar het zuiden las ik Vanbinnen en vanbuiten. Best wel een verwarrend boek kan ik je zeggen! ’s Avonds hadden we Dungeons and dragons en dat was de hele dag wel, geloof ik.

Dinsdag

Op dinsdag was ik de hele dag vrij en alleen thuis, want Rob moest natuurlijk werken. Ik focuste me op het voorbereiden van mijn lessen en het schrijven van wat blogs. Waar ik enkele weken terug steeds nog maar één blogpost ingepland had staan, staat er nu weer voor minimaal een week klaar. Verder deed ik geloof ik niet heel veel. Ik weet het niet meer, dus heel interessant zal het wel niet zijn geweest.

Woensdag

‘s morgens dacht ik; ok, klaar met die smoesjes, vanavond ga ik hardlopen. Ook al moest ik werken. Ik schreef het op mijn to do list en ging naar mijn werk. In de trein las ik ¾ van het boek Rise. Werk ging best lekker. Ik begon met het schrijven van twee nieuwe opdrachten en die kreeg ik gewoon af in het tussenuur. Zo fijn! Ook werd ik door een aantal collega’s gefeliciteerd. De roostermaker had namelijk op het scherm in de docentenkamer gezet dat ik was getrouwd. Ik had het niet eens door (dat ik er op stond, niet dat ik getrouwd ben). De lessen gingen ok. Er was minder afleiding voor de leerlingen en het blokuur lijkt ook te helpen. Daarna lekker naar huis, waar ik Rise uitlas en begon in Het boek van voorheen. Ik moest wel alleen eten, want Rob was weg.

En toen hardlopen. Ik moest wel. Ik gooide het in de app en zette runkeeper en de podcast aan. Na 36 minuten bikkelen was ik terug. Moe, voldaan en met lood in mijn benen. Maar ik heb het gehaald en wilde maar 1 keer opgeven. Op naar de volgende keer… ik word nog eens een #fitgirl.

Daarna las ik ook Middernacht deel 8 uit: Jenna. In dit boek was ik op dinsdag al begonnen, maar ik kreeg het die dag niet uit.. omdat ik ging gamen! Nu weet ik het weer.

Ook had ik vandaag boekenpost. Ik kreeg een pakket boeken binnen die ik via fb had gewonnen. Namelijk een aantal boeken van Jeanine Frost (je weet wel, van Halverwege het graf): Eternal kiss of darkness, first drop of crimson, one foot in the grave, at graves end en destined for an early grave.

Ook kreeg ik post van LS Amsterdam, van wie ik Rebel in de woestijn mag recenseren. Ik ben zo benieuwd naar het boek!

Donderdag

Op donderdag had ik best wel een beetje spierpijn natuurlijk, maar niet zo erg als ik van te voren had gedacht. Ik deed vrij rustig aan, want ik had ’s middags een meeting bij boekhandel Van Piere over het Young Adult event op 10 juli. In de trein er naar toe las ik Het boek van voorheen uit en begon ik in Gebr., een boek dat ik later op de dag ook nog uitlas. In Eindhoven ging ik eerst even langs de Primark. Ik was op zoek naar een nieuwe legging, maar die hadden ze niet dus kocht ik allerlei andere dingen. Zucht.

De meeting was heel erg tof en gezellig en binnenkort mogen we vertellen wat de planning gaat zijn. Ik denk echt dat er voor ieder wat wils tussenzit!

’s Avonds keken we Supernatural en deed ik eigenlijk niet zo veel meer, behalve dan Gebr. uitlezen.

Vrijdag

Wauw, wat heb ik deze week toch een lekkere leesweek! Als ik op vrijdagmorgen opsta, neem ik mezelf vier doelen voor: lekkere lesgeven, minstens een boekuitlezen, hardlopen en foto’s maken voor mijn blog. Drie van de vier doelen lukken uiteindelijk.

Op weg naar mijn werk – extra vroeg omdat ik een uur in moet vallen – lees ik zo’n driekwart in Dans van schaduwen. Het boek pakt me niet helemaal, maar ik vlieg er wel doorheen. Op het werk kijk ik wat werk na en lees ik nog een hoofdstukje. Dan val ik een uur tekenen in bij een klas die ik zelf niet heb en dat was erg leuk. Het is een heel leuke klas. Daarna had ik mijn twee reguliere klassen. Daartussen in las ik trouwens nog twee hoofdstukken, want ik had een korte pauze.

Na werk ging ik naar huis en las ik het boek uit en ik begon in Van zilver zal de ketel zijn een Vlaams fantasy jeugdboek. Ik weet alleen niet wat ik er precies van vind.

In Den Bosch deed ik snel boodschappen en ging ik naar huis. En toen begon het me toch te regenen. Op deze manier ging ik dus niet hardlopen. Ik ben wel gek, maar niet zó gek. Ik ga zondag wel, en dan kan ik mooi een vast weekschema beginnen.

Dus maakte ik foto’s, blogde ik en keek ik de finale van Masterchef. Oh.. en ik las How blogs work uit.

Prima dagje dus, vandaag. Drie van de vier doelen gehaald; ik vind het mooi!

Zaterdag

Op zaterdag moet ik werken in de bieb. Het is best wel lekker druk, dus de tijd gaat snel. Tegen het einde van de werkdag wordt het rustiger. Gelukkig zijn er altijd wel klusjes om te doen. Eerst wilde ik lezen in de pauze, maar ik zat niet alleen, dus dat deed ik maar niet.

Eenmaal thuis waren mijn posters er! En las ik Van zilver zal de ketel zijn Daarna wil ik gaan lezen en bloggen, maar het wordt uiteindelijk alleen maar bloggen. Ik schrijf vier blogposts en neem ook mijn TBR onder handen; ik schrap zo’n 120 boeken van mijn lijst. Bij sommige boeken vroeg ik me echt af waarom ik ze heb toegevoegd. Ook kom ik er veel tegen die me wel leuk lijken, maar die ik waarschijnlijk toch nooit aan ga schaffen en ga lezen. Ook heb ik er veel op staan die ik wel echt heel graag wil lezen maar nog niet heb. Deze boeken hebben het voordeel van de twijfel gekregen

Morgen weer lekker aan de slag met allerlei dingen die ik wil doen. Hopelijk zit ik dan nog lekker in de flow. Ik wil de dag beginnen met een rondje hardlopen.

Zondag

Ik had een hele planning voor de zondag, maar helaas kwam daar amper wat van terecht toen bleek dat onze kitten Ember was weggelopen. Het raam is opengewaaid en ze ging er vannacht vandoor. Aangezien ze een binnenkatje is, zijn we een beetje bang. Toch besluit ik mijn hardlooptraining voort te zetten, terwijl ik uitkijk naar Ember natuurlijk. Ik ren een half uurtje (in de regen) en ga dan naar huis.

Katja komt ook even langs. Ze komt de foto’s brengen en we kletsen gezellig. Verder doe ik boodschappen en schrijf ik wat blogjes. Mijn planning om te gaan illustreren valt in het water; mijn hoofd zit echt bij Ember. Bah. Kom snel terug, lief beestje!

Ik las daarom ook niks, al begon ik gisteravond wel in bed aan Over de grens. Het doel om ook dat boek uit te lezen lukte natuurlijk niet.

Wat dan wel weer positief was is dat ik een early bird kaartje voor YALFest 2017 wist te scoren. Nu ben ik blut. Is het al tijd voor loon?

ember

Edit: phieuw, Ember is terug! We vonden haar uiteindelijk in de stromende regen in een andere tuin, naast enorme struiken. Toen ik die struiken zag dacht ik: hier moeten we even goed zoeken.

En ja hoor. Over oranje fluffball is weer lekker thuis. Daarna kon ik met een gerust hart nog even wat lezen.

Gelezen

How blogs work, Dans van schaduwen, van zilver zal de ketel zij, het boek van voorheen, gebr., vanbinnen en vanbuiten, Jenna  en Rise.

Ik ben nog bezig in Over de grens, het nieuwste urban fantasy boek. Ik heb dit jaar geloof ik al meer dan 100 boeken gelezen (ik moet mijn boekje nog bijwerken) en daar ben ik behoorlijk trots op. Op naar de volgende 100!

Ik heb dus acht boeken gelezen, wat natuurlijk een perfecte score is! Doe mij meer van dit soort leesweken!

gel

Nieuwe boeken

Naast het boekenpakket bestaande uit: Eternal kiss of darkness, first drop of crimson, one foot in the grave, at graves end en destined for an early grave, ontving ik van LS Amsterdam het boek Rebel in de woestijn.

Dit betekent dat ik deze week zes nieuwe boeken heb mogen verwelkomen in mijn kast en aangezien ik ook acht boeken heb gelezen, vind ik dat heel netjes. Oké, ik leende ook een boek van de bieb (black ice) maar dat telt niet. Toch?

Blogposts van afgelopen week

Volgende week

Ik zit in een goede leesflow en ik hoop dat dit doorzet. Maandag heb ik een interview en hoop ik lekker te kunnen werken. Dinsdag wil ik weer gaan hardlopen, werk ik thuis en geef ik bijles. Woensdag werk ik. Donderdag ga ik naar een event in Haarlem. Vrijdag werk ik weer en zaterdag ook. Een vrij gewone week dus. Wat ik wil gaan lezen? Hopelijk nog een aantal van deze boeken.

Tot volgende week!

Tags: ,

Divider

7 responses to “Dagboek: #fitgirl en Ember kwijt.

  1. Gelukkig dat Ember weer terecht is! Vreselijk gevoel is dat als je je huisdier niet kon vinden. Ik ben overigens nu al benieuwd naar je recensie van Dans van Schaduwen!

  2. Het lijkt me echt zo vreselijk een huisdier kwijt te raken 🙁 Gelukkig hebben jullie haar heelhuids weer terug gevonden!
    En wat super dat je bent gestart met hardlopen het vol hebt gehouden. Ik weet nog hoe trots ik me in het begin voelde als ik het volhield, elke keer toch weer opnieuw! En geloof me: het gaat echt steeds beter en voor je het weet wil je heel graag elke keer weer gaan rennen, hihi.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.