Fire Falling (Air Awakens #2) – Elise Kova

Geplaatst op 18 mei 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Fire Falling (Air Awakens #2) – Elise KovaFire falling Serie: Air Awakens #2
Andere boeken in deze serie: Air Awakens
Uitgever: Silver Wing Press | November 2015
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 378
ISBN: 9781619849525
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Soldier… Sorcerer… Savior… Who is Vhalla Yarl?

Vhalla Yarl marches to war as property of the Solaris Empire. The Emperor counts on her to bring victory, the Senate counts on her death, and the only thing Vhalla can count on is the fight of her life. As she grapples with the ghosts of her past, new challenges in the present threaten to shatter the remnants of her fragile sanity. Will she maintain her humanity? Or will she truly become the Empire’s monster?

Fire Falling is the second book in the Air Awakens Series.

Al een tijdje terug zag ik de omslagen van de Air Awakens serie van Elisa Kova langskomen en ik voegde de boeken toe op goodreads. Niet veel later vertelde Melisa dat ze de boeken fantastisch vind en dat ik ze wel mocht lenen. Na Air Awakens gelezen te hebben, kon ik niet wachten om verder te gaan in het vervolg; Fire Falling.

fire2

Vhalla wordt in dit tweede deel gedwongen naar het front te gaan. Ze zal moeten strijden in de oorlog tegen het noorden. Dit vindt ze verschrikkelijk, maar ze heeft natuurlijk weinig keuze. Daarnaast moet ze haar krachten onder de knie zien te krijgen en begint ze steeds meer te voelen voor de kroonprins.

Ondanks dat de serie zo nu en dan een beetje lijkt op een Avatar the last airbender (maar dan anders)-fanfic, kan ik echt ontzettend genieten van deze serie. Fire Falling bevat allerlei heerlijke elementen, van romance tot zinderende magie, van intrige aan het hof tot gevaar op het slagveld. En dat terwijl het boek voornamelijk draait om de weg naar het slagveld toe. Doordat er van alles gebeurt, weer Elise Kova mij steeds bij de les te houden.

Het zijn vooral de personages die het verhaal voorttrekken. Vhalla is een fijne heldin die van naïef bibliotheekmeisje zonder enige vaardigheid, veranderd in een sorcerer met de wind in haar handen. Ze traint, leert zichzelf kennen en is alles behalve hulpeloos. Toch laat ze zich ook graag verleiden door een zekere prins, wat haar ook een zachte kant geeft. Vhalla is heel duidelijk menselijk; ze heeft emoties, maakt fouten en groeit. En de andere personages groeien met haar mee. Niet alle personages deden me evenveel, maar er waren zeker een aantal figuren bij die ik echt levendig voor me zag.

Het duurt vrij lang voordat ze daadwerkelijk in de oorlog zitten. Dit vond ik ergens jammer, want de actie die er toe deed kwam daarom pas vrij laat. Niet dat er niks gebeurt in de eerste helft van het boek, maar dat zijn voornamelijk zijplotten die minder van belang (lijken) te zijn. Toch is dit wel goed voor de ontwikkeling van de personages. Er is voldoende ruimte om ook andere personages beter te leren kennen en ik vind ook dat ze goed tot hun recht komen. Zij zorgen ervoor dat het boek meer vorm krijgt en de setting duidelijker naar voren komt.

Ik ben erg benieuwd wat het derde boek in petto zal hebben. De mega cliffhanger met betrekking tot Aldrik stimuleert natuurlijk ontzettend tot doorlezen. Gelukkig heb ik de novelle en boek drie al klaarliggen. Fire falling is een heerlijk fantasy boek voor mensen die houden van een wereld waarin het besturen van de elementen mogelijk is en waar er een oorlog op de loer ligt.

fire1

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Fire Falling (Air Awakens #2) – Elise Kova

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.