Air Awakens (Air Awakens #1) – Elise Kova

Geplaatst op 24 maart 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Air Awakens (Air Awakens #1) – Elise KovaAir Awakens door Elise Kova
Serie: Air Awakens #1
Andere boeken in deze serie: Fire falling
Uitgever: Silver Wing Press | Augustus 2015
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 377
ISBN: 9781932549935
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

A library apprentice, a sorcerer prince, and an unbreakable magic bond...

The Solaris Empire is one conquest away from uniting the continent, and the rare elemental magic sleeping in seventeen-year-old library apprentice Vhalla Yarl could shift the tides of war.

Vhalla has always been taught to fear the Tower of Sorcerers, a mysterious magic society, and has been happy in her quiet world of books. But after she unknowingly saves the life of one of the most powerful sorcerers of them all—the Crown Prince Aldrik—she finds herself enticed into his world. Now she must decide her future: Embrace her sorcery and leave the life she’s known, or eradicate her magic and remain as she’s always been. And with powerful forces lurking in the shadows, Vhalla’s indecision could cost her more than she ever imagined.

Twitter is een handig medium, óók als je op zoek bent naar toffe boeken. Via twitter hoorde ik van Air Awakens en de omslag trok me meteen. Maar ja, ik wilde even rustig aan doen met boeken kopen, dus ik besloot het boek op mijn TBR te zetten en het wel te zien. Tot daar Melisa kwam. Zij had het boek gekocht en zei dat ik het MOEST lezen. Ik leende haar boek en begon vol goede moed. En mijn conclusie? Melisa heeft geen woord gelogen.

air2

Air Awakens is een boek uitgegeven in eigen beheer. Dit kan twee kanten op. Van ‘nee, dit is niks’, tot ‘waarom heeft een grote uitgever dit niet opgepakt?’. Wat mij betreft valt dit eerste deel van de Air Awakens serie onder deze categorie. Het bevat namelijk alles wat een goede YA high fantasy hoort te bevatten.

Het boek gaat over Vhalla, een leerling van de koninklijke bibliotheek. Meer dan eens heeft ze op haar donder gehad omdat ze liever las dan werkte. En dan komt ze er achter dat ze een sorcerer is, iets wat ze compleet verafschuwd. Vhalla neemt je mee in haar zoektocht naar haar eigen ik en de plek in de maatschappij. En dat is natuurlijk niet zonder gevaar. Bijgestaan door duistere en aantrekkelijke prins Aldrik leert ze haag magie kennen.

Hoewel je merkt dat dit boek vooral een inleiding is tot de hele serie, voelt het verhaal verrassend compleet. De focus ligt niet op romantiek (wat ik erg verfrissend vind) en de magie leer je samen met Vhalla kennen. Wat ik ook heel slim gedaan vind is de briefwisseling tussen Vhalla en de prins. Zo leer je heel snel heel veel over de background van de wereld en de magie, zonder dat het een infodump wordt. Wat ik dan wel weer jammer vind is dat er een kaart mist. Ik moet nu maar zelf een beetje bedenken hoe de wereld in elkaar steekt en waar wat ligt, maar ik heb gehoord dat dit in deel twee is opgelost.

Het boek wist me te verrassen qua gebeurtenissen, maar ook qua personages. Ondanks dat de magie een beetje een Avatar the last airbender feeling heeft, voelen de personages heel eigen en compleet. Ze zijn realistisch en hebben allemaal hun eigenaardigheden en dit maakt ze geloofwaardig.

Air awakens is voor alle liefhebbers van magie met de elementen. Voor liefhebbers van boeken over boekenmeisjes. Voor liefhebbers van meiden die weten dat meisjes geen man nodig hebben om zichzelf te zijn. Ik wil meer meer meer en ik ga echt mijn eigen exemplaar nog scoren. Want deze toegankelijke high fantasy serie mag niet aan mijn boekenkast ontbreken. Alleen al om de omslagen!

air

four-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

3 responses to “Air Awakens (Air Awakens #1) – Elise Kova

  1. 😀 ik neem deel 2, 3 & 4 snel mee! Je gaat het namelijk haten als je die niet snel achterelkaar kan lezen. Ik was zoo blij dat ik 2&3 samen had gekocht en van 4 een arc kreeg! <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.