A Gathering of Shadows (Shades of Magic #2) – V.E. Schwab

Geplaatst op 19 mei 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

A Gathering of Shadows (Shades of Magic #2) – V.E. SchwabA Gathering of Shadows door V.E. Schwab
Ook door deze auteur: A darker shade of magic
Serie: Shades of magic #2
Andere boeken in deze serie: A darker shade of magic
Uitgever: Titan Books | Februari 2016
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 508
ISBN: 9781783295425
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Four months have passed since the shadow stone fell into Kell’s possession. Four months since his path crossed with Delilah Bard. Four months since Rhy was wounded and the Dane twins fell, and the stone was cast with Holland’s dying body through the rift, and into Black London.

In many ways, things have almost returned to normal, though Rhy is more sober, and Kell is now plagued by his guilt. Restless, and having given up smuggling, Kell is visited by dreams of ominous magical events, waking only to think of Lila, who disappeared from the docks like she always meant to do. As Red London finalizes preparations for the Element Games—an extravagant international competition of magic, meant to entertain and keep healthy the ties between neighboring countries—a certain pirate ship draws closer, carrying old friends back into port.

But while Red London is caught up in the pageantry and thrills of the Games, another London is coming back to life, and those who were thought to be forever gone have returned. After all, a shadow that was gone in the night reappears in the morning, and so it seems Black London has risen again—meaning that another London must fall.

Een van mijn favoriete boeken van de afgelopen tijd is A Darker Shade of Magic. Dit boek wist mij zo ontzettend te verrassen dat deel twee, A Gathering of Shadows, bovenaan mijn Londen wishlist kwam te staan. Ik kocht het boek bij Waterstones en kon mijn geluk niet op: eindelijk zou ik verder kunnen lezen over Lila en Kell. Ik stelde het lezen echter een beetje uit; misschien was ik bang dat het tweede deel niet aan mijn hoge verwachtingen zou voldoen. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat het tweede deel van een trilogie tegen zou vallen. Gelukkig voor mij maakte A Gathering of Shadows alles waar.

gathering4

Het boek speelt zich vier maanden na het eerste deel af; Kell wordt enorm in de gaten gehouden door zijn stunt met Rhy en Lila heeft haar plekje gevonden op een schip. Een toernooi, The Element Games, brengt hen beiden echter weer naar het Rode Londen. Terwijl iedereen zich op de festiviteiten richt, komt er een schaduw tot leven in het Zwarte Londen…

Ik had de eigenwijze en koppige Lila en de loyale Kell al lang in mijn hart gesloten, maar door het tweede deel alleen maar meer. Lila ontdekt haar eigen magie en hoewel ik even bang was dat haar goede prestaties wel heel gemakkelijk kwamen, maar het past wel bij haar gedrevenheid. Ze pusht zichzelf ontzettend en dat is helemaal niet goed voor haar, maar toch doet ze het. Dat was frustrerend om te zien, op een goede manier. En Kell, arme jongen, ik voelde zijn frustratie ook. Hij is net een gekooide tijger in een te klein hok.

gathering3

Het toernooi vond ik ook heel gaaf, al gaven de elementen wel een beetje een Avatar the last airbender gevoel. Maar het werkte. Ik hou van elementaire magie en ik vond de uitwerking ook heel tof. Ik zag het echt voor me en ik vond de manier waarop men kon winnen of verliezen ook erg goed passen. Ik kan me heel goed voorstellen dat het een fantastisch evenement moet zijn. Het was niet het cliché wat ik verwachtte en daar ben ik heel erg blij mee.

V.E. Schwab heeft een heerlijke schrijfstijl. Ze brengt de verschillende Londens echt tot leven en weet de verschillen heel goed duidelijk te maken door de sfeer te beschrijven. De personages kregen echt de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en het feit dat ze een hele tijd niet bij elkaar zijn. Dit versterkt de emotie bij hun samenkomst alleen maar; ze hebben immers de tijd gehad om over elkaar na te denken. En dat vond ik heel erg tof.

gathering2

Rhy, Alucard, Kell, Lila en alle andere personages; jullie zijn zo ontzettend vet. Ik vind jullie oprecht heel erg fantastisch.

A gathering of shadows is alles wat ik wil hebben in een boek en meer. Het heeft het voor mij helemaal waargemaakt. Deze serie is ontzettend toegankelijk, zit vol magie, een supertoffe setting en geweldige personages. Ik ben fan! Ik heb het derde deel nodig en wel nu.

gathering

five-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.