A Darker Shade of Magic (Shades of Magic #1) – V.E. Schwab

Geplaatst op 21 februari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

A Darker Shade of Magic (Shades of Magic #1) – V.E. SchwabA darker shade of magic door V.E. Schwab
Ook door deze auteur: A Gathering of Shadows
Serie: Shades of magic #1
Andere boeken in deze serie: A Gathering of Shadows
Uitgever: Titan Books | Februari 2015
Genres: Young Adult, Fantasy, Historische fictie
Aantal pagina's: 386
ISBN: 9781783295401
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Kell is one of the last Travelers—rare magicians who choose a parallel universe to visit.

Grey London is dirty, boring, lacks magic, ruled by mad King George. Red London is where life and magic are revered, and the Maresh Dynasty presides over a flourishing empire. White London is ruled by whoever has murdered their way to the throne. People fight to control magic, and the magic fights back, draining the city to its very bones. Once there was Black London - but no one speaks of that now.

Officially, Kell is the Red Traveler, personal ambassador and adopted Prince of Red London, carrying the monthly correspondences between royals of each London. Unofficially, Kell smuggles for those willing to pay for even a glimpse of a world they’ll never see. This dangerous hobby sets him up for accidental treason. Fleeing into Grey London, Kell runs afoul of Delilah Bard, a cut-purse with lofty aspirations. She robs him, saves him from a dangerous enemy, then forces him to another world for her 'proper adventure'.

But perilous magic is afoot, and treachery lurks at every turn. To save all of the worlds, Kell and Lila will first need to stay alive — trickier than they hoped.

A Darker Shade of Magic wilde ik vooral heel graag lezen omdat het maar bleef terugkomen op mijn twitter timeline. Daarnaast vond ik de omslag prachtig (van zowel de Amerikaanse als de Engelse uitgave) en klonk het verhaal me ook erg goed in de oren. Nu ik het boek heb gelezen ben ik fan; dit boek is echt zo fantastisch goed.

Kell is een bijzonder personage. Hij is een van de weinige mensen met het magische vermogen om door de dimensies te stappen. Er zijn namelijk meerdere Londens; een grijze, witte en rode.. oh en een mythische zwarte, natuurlijk. Kell kan boodschappen doorgeven van de ene wereld naar de andere en daar maakt de royalty natuurlijk graag gebruik van. Lila is een piraat uit grijs Londen en moet stelen voor haar bestaan. Maar ze droomt van grotere dingen…

De verschillende dimensies zijn heel goed uitgewerkt. Elk Londen heeft zijn eigen kenmerken, sfeer en type mensen. Ze vallen allen in een historische setting, maar het is geen typisch middeleeuwse omgeving, wat we natuurlijk vaak zien bij fantasy. Ik vond het verschil tussen wit, grijs en rood heel interessant en kon me heel goed voorstellen hoe het voor Kell is om die verschillen steeds te ervaren.

De beperkingen van magie en het overschrijden van deze beperkingen is een groot thema binnen het boek. Hierdoor ligt de focus veel meer op de interessante vorm van magie en de bijbehorende details als Kell’s jasje, dan op mogelijke romantiek. Het is een boek vol actie en avontuur, verwacht dus absoluut geen gerollebol tussen Kell en Lila.

Zoals ik eerder al aangaf, vond ik Kell een heel leuk personage (bookcrush waardig), maar ook Lila mag er zijn. Zij is niet het perfecte modelletje of het lelijke eendje dat opeens een zwaan blijkt te zijn. Nee, zij is een chick die getekend is door haar leven op straat en zich daar bewust van is. Ze is een dief, verkleed zich als man en heeft weinig problemen met moorden. Maar daarom juist hangt er zo veel mysterie om haar heen. Zij symboliseert gevoelens die elk meisje wel eens heeft, denk ik.

Ik vond A Darker Shade of Magic een heel bijzonder boek. Vanaf bladzijde één werd ik ondergedompeld in de wereld die V.E. Schwab heeft geschapen en ik kan er geen genoeg van krijgen. Hetzelfde gevoel wat ik bij de Grisha had, denk ik: ik wil veel meer weten over deze wereld! Het feit ook dat het geen totaal nieuwe wereld is, maar een aanpassing op dat wat wij al kennen, maakt het voor mij een grote plus. Daarnaast krijg je niet alle antwoorden die je wilt hebben (ik moet deel twee, nu!) en zijn de badguys ook lekker heftig.

Fans van Six of Crows zullen smullen van A Darker Shade of Magic. Ik vond het boek echt fantastisch… één van de leukste boeken die ik heb gelezen. Het is volwassen, rauw, magisch en heeft een heel bijzondere sfeer. Ik kan niet wachten op A Gathering of Shadows.

Foto 20-02-16 09 33 36

five-stars

Tags: , , , , ,

Divider

5 responses to “A Darker Shade of Magic (Shades of Magic #1) – V.E. Schwab

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.