Zon en Maan fotoalbum

Geplaatst op 21 mei 2016 door Emmy in Recensie / 11 Comments

Een tijdje terug werd ik door fotofabriek benaderd of ik interesse had ik het maken van een fotoalbum. Daar had ik natuurlijk wel oren naar! Ik vind het namelijk ontzettend tof om foto’s te maken, maar wel enorm zonde om er vervolgens nooit meer wat mee te doen. Ik besloot al snel dat ik een fotoalbum wilde maken over mijn blog, waarin ik allerlei hoogtepunten kon plaatsen.

fotoboek

Ik verzamelde allerlei foto’s en opende de speciale software die Fotofabriek levert. Hiermee is het super gemakkelijk om je album samen te stellen. Je kiest voor het juiste formaat en het aantal bladzijden en kan zo aan de slag. Het programma biedt tevens allerlei extra functies en je kunt gebruik maken van eigen gekozen achtergronden, lettertypes en afbeeldingen, maar krijgt ook de keuze om gebruik te maken van bijvoorbeeld clipart. Het programma werkt duidelijk en efficiënt en je kunt zelf bepalen wanneer je er verder aan werkt. Als een afbeelding van onvoldoende kwaliteit is, zal het programma dit ook aangeven. Heel erg handig! Het samenstellen van een album kost immers best wat tijd en het zou zonde zijn als het boek tegen zou vallen.

foto2

Nadat ik mijn fotoalbum had samengesteld, kon ik hem gemakkelijk via het programma toevoegen aan mijn winkelmandje. Slechts een paar dagen later kreeg ik mijn fotoalbum al binnen. Elk boek wordt tevens met de hand gecontroleerd op een aantal kwaliteitsgaranties. Dat noem ik nou service.

Mijn boek bestaat dus voornamelijk uit blogmomenten. Foto’s samen met auteurs, een aantal evenementen en een aantal illustraties. Ik heb geen tekst toegevoegd, omdat ik zelf wel weet wie of wat er op de foto staat. Het boek is stevig, is netjes afgewerkt en de foto’s zijn van goede kwaliteit. Ik ben erg blij met het resultaat, ook al heb ik bij één foto niet de beste foto toegevoegd. Dat is natuurlijk mijn eigen schuld.

foto3

Mijn boek begint met een pagina met oude headers en mijn huidige. De kleuren komen erg mooi uit.

foto4

Je kunt zelf foto’s positioneren, maar je kunt ook kiezen voor een bepaalde opmaakt. Dit geeft echt een heel leuk effect.

foto5

Natuurlijk moest Castiel ook een plekje krijgen.

foto6

Ook pagina-groot zien er foto’s er heel goed uit. En dat terwijl het merendeel van mijn foto’s nog gemaakt is met mijn telefoon. Iedereen is dus in staat om een mooi fotoalbum samen te stellen.

foto7 foto8 foto9

Het papier is stevig, glanst mooi en alle kleuren komen er goed in uit. Ik ben echt dik tevreden en zal mijn toekomstige fotoalbums ook zeker bij Fotofabriek gaan bestellen.

foto10

Want laten we eerlijk zijn, het is heerlijk om herinneringen via foto’s op te halen. Een fotoalbum draagt daar alleen maar aan bij. En tja.. op naar het volgende hoogtepuntenboek van Zon en Maan?

Maken jullie wel eens een fotoalbum?

Tags: ,

Divider

11 responses to “Zon en Maan fotoalbum

  1. Wat een leuk album zeg! Mijn moeder heeft als hobby dat ze graag foto’s maakt op feestjes, en daar later dan een fotoboek van maakt voor degene die het feestje gaven. Soms doet ze dat “in opdracht van”, maar soms ook als verrassing. Ze vind het heerlijk om te doen en zo creatief te fröbelen. En mensen zijn er oprecht blij mee, dat is ook zo leuk!

  2. Super leuk boek! Ook een leuk idee om het te vullen met je blogmomenten. Eigenlijk maak ik nooit een fotoboek. Ik denk er gewoon niet echt aan en als ik eraan begin, heb ik meestal moeite met foto’s kiezen. Bovendien moet ik nog alle foto’s van 2015 digitaal organiseren. 🙂 Maar goed om te weten dat Fotofabriek bestaat.

  3. Ik heb een trouwalbum gemaakt en laten drukken. Eentje voor ons, 2 in A4-formaat voor mijn (schoon)ouders en enkele in A5-formaat voor de grootouders. Van een vriendin bij wie ik getuige mocht zijn op haar huwelijk kreeg ik ook zo’n album van hun huwelijk cadeau als herinnering.

    In de toekomst wil ik me nog wel eens bezighouden met zo’n foto-album. Misschien een soort herinneringsalbum met leuke foto’s uit de foto-updates en van blog-ontmoetingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.