De Kroon (The Selection #5) – Kiera Cass

Geplaatst op 16 mei 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

De Kroon (The Selection #5) – Kiera CassDe Kroon door Kiera Cass
Ook door deze auteur: De Selectie
Serie: The Selection #5
Andere boeken in deze serie: De Selectie
Uitgever: Van Goor | Mei 2016
Genres: Young Adult, Romantiek
Aantal pagina's: 240
ISBN: 9789000345205
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het vijfde en laatste deel van de Selection-serie!

Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt.

Eadlyn had niet gedacht dat ze een partner zou vinden tussen de 35 kandidaten, laat staan haar ware liefde. Maar soms word je verrast door je eigen hart, en nu moet Eadlyn een nog moeilijker en belangrijker keuze maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

De Kroon is alweer het allerlaatste boek van de Selectie. Deze prinsessenboeken zijn uitgegroeid tot een enorme hype en geef toe; je keek er vast ook enorm naar uit om dit boek te lezen. Ik kreeg het boek binnen en wilde er gewoon meteen in beginnen. Kiera Cass schrijft geen literaire hoogstandjes, maar wel zwaar verslavende boeken.

kroon2

In De Kroon gaan we verder met de selectie van Eadlyn. Het vorige boek eindigde nogal dramatisch, met een hartaanval van America. Om haar ouders te ontlasten besluit Eadlyn om op te treden als regentes, wat het voor haar natuurlijk niet makkelijker maakt. Ze moet de hart van het volk zien te vinden, een echtgenoot en een manier om te regeren. Niet gemakkelijk voor een jonge meid en al helemaal niet als er iemand anders naar de troon begint te dingen. Eadlyn moet keuzes maken en snel ook.

Ik heb erg genoten van dit afsluitende boek. Het is vrij dun (240 pagina’s) en ik vond het oprecht jammer om de serie af te ronden. Eerlijk toegegeven wist ik niet of deel vier en vijf echt een toevoeging zouden zijn op de oorspronkelijke trilogie, maar nu ben ik erg tevreden over het geheel. De Kroon sluit mooi aan op De Prinses en het vormt samen een afgerond geheel. Natuurlijk heb ik nog wel vragen achteraf en zou ik van veel personages nog wel willen weten hoe hun toekomst er daadwerkelijk uit gaat zien. Maar aan de andere kant is het leuk om dat aan de verbeelding over te laten.

kroon3

De Kroon is vermakelijk en het is niet teveel nadenken. Gewoon een erg aangenaam boek om te lezen. Diehard fans zullen juichen of huilen bij Eadlyn’s keuze en misschien zelfs een traantje wegpinken bij het einde. Ik heb vooral heel veel genoten van de sfeer en de setting. Ik vond Eadlyn echt een heel leuk personage en haar groei van verwende ijsprinses naar koningin van het volk is erg plezierig. Ook de mannen in het boek zijn leuk. Een selectie met mannen zorgt natuurlijk voor minder drama, het was echter wel goed om te zien dat de jongens ook met dingen zitten en hun eigen stem krijgen. Ik vond ze allemaal heel erg leuk.

Ik denk niet dat je kunt zeggen dat De Kroon heel verrassende wendingen geeft, het geheel is vrij voorspelbaar. Dit doet echter absoluut niet af aan het leesvermaak. Het is een lekker luchtig boek voor tussendoor en dat de serie nu klaar is vind ik oprecht jammer.

De Kroon heeft een prachtige omslag, een goed afgerond verhaal en biedt genoeg vermaak om het gemakkelijk die 240 pagina’s vol te houden. Het boek voelde voor mij nooit als teveel en ik vond het vooral jammer dat we het met zo weinig pagina’s moesten doen. Aan de andere kant was het misschien teveel gedraai geworden. Nee, het is zo precies goed. Kiera Cass heeft mij gegeven wat ik had gehoopt en De Selectie serie is voor mij de hype zeker waard. Ik vind het geen fantastisch goede boeken, maar het spreekt mijn innerlijke prinsesje zeker aan!

dekroon

Ik wil Van Goor bedanken voor het toesturen van een recensie-exemplaar.

 

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “De Kroon (The Selection #5) – Kiera Cass

  1. Ik kon ook niet wachten om ‘m te lezen, maar het had voor mij lang niet die magie als het einde van de selectie van America en Maxon. Ik weet ook niet of ik het echt een toevoeging vind. Op zich vond ik het inderdaad vermakelijk, maar het had gewoon echt niet wat de eerste drie delen hadden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.