De prinses (The Selection #4) – Kiera Cass

Geplaatst op 24 juli 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 7 Comments

De prinses (The Selection #4) – Kiera CassDe Prinses door Kiera Cass
Ook door deze auteur: De Selectie
Serie: The Selection #4
Andere boeken in deze serie: De Selectie
Uitgever: Van Goor | juni 2015
Genres: Young Adult, Dystopia
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9789000345182
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Na het enorme succes van De selectie, De elite en De one schreef bestsellerauteur Kiera Cass dit spannende vervolgverhaal. Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.

Kiera Cass wist met de Selectie een waar modern sprookje neer te zetten waar ik en vele anderen ontzettend van genoten hebben. Al snel werd duidelijk dat het meer zou worden dan een trilogie. Er zouden nog twee extra boeken komen, waarvan de vierde onlangs is verschenen; De Prinses.

Hoewel ik echt ontzettend veel mensen heb horen klagen over het gedrag van Eadlyn, vond ik haar juist een heerlijk verfrissend personage wat ontzettend goed is uitgedacht. Hoe zou jij zijn als je al 18 jaar lang hebt gekregen wat je ook maar wilde en altijd hebt geweten dat jij de machtigste vrouw van het land zou worden? Ik denk dat iedereen die in zo’n beschermende omgeving is opgegroeid, altijd wel een beetje verwaand wordt en stiekem een beetje naïef. Hoe moet je immers de wereld leren kennen, als je er nooit komt? Nee, ik vond haar karakter echt perfect passen en ook heerlijk tegendraads. Dat heeft zo’n boek wel nodig, omdat het anders wel erg veel van hetzelfde zou worden.

In dit boek wordt er een Selectie voor Eadlyn georganiseerd. Ik was bang dat het meer van hetzelfde zou worden, maar gelukkig heeft Cass duidelijke verschillen aangepast in de acties en het gedrag van de heren. Macho gedrag, terughoudendheid en wat minder drama; precies zoals je bij jongens zou verwachten. Wel had ik soms het idee dat de jongens wat te kinderachtig overkwamen, maar ze zeggen niet voor niets dat jongens twee jaar jonger overkomen, is het niet?

Kile vond ik een schatje en ook heel wat andere jongens vond ik erg leuk. Ik heb zelf zo m’n vermoedend met wie ze gaat eindigen (Erik), maar we zullen zien of dit waar gaat zijn. Wel vond ik het einde niet helemaal passen bij America, maar dat kan aan mij liggen.

Wat ik wel een beetje miste aan dit boek was de drama. Er zat relatief weinig spanning in en er waren een aantal stukken die wel leuk waren (en nuttig om iedereen te leren kennen), maar die niet heel erg veel bijdrage leverde aan het totaal. Maar ja, je moet iets met zo veel jongens die je opnieuw moet leren kennen! Wel had ik gehoopt dat Eadlyn ook echt een vriendin had met wie ze ongegeneerd haar meningen kon delen. Het bleef nu vaak meer een formaliteit. En Josie was wel leuk, maar ongeschikt voor die rol. Haar hele aanwezigheid is niet zo relevant, tenzij ze uiteindelijk met een van de jongens gaat eindigen, natuurlijk!

Al met al heb ik erg genoten van dit vierde deel. De Prinses is heerlijk leesvoer voor in de zomer en tja.. die kaft is toch prachtig? Ik ben erg benieuwd naar het slot, maar ook naar andere verhalen die Kiera in de toekomst zal gaan schrijven. Zal ze dan net zo overtuigend zijn?

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

7 responses to “De prinses (The Selection #4) – Kiera Cass

  1. Ik gok ook op Erik! Je hebt natuurlijk we’ gelijk a’s je het over het gedrag hebt, ze heeft altijd gekregen wat ze wil. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar het volgende deel.

  2. Eline

    Ik hoop zo dat ze met Henri gaat. Het maakt me niet uit dat hij geen Engels/Iliaans spreekt, HIJ IS ZO LEUK IK HOUD VAN HEM! <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.