De Selectie (Selection-Trilogie #1) – Kiera Cass

Geplaatst op 15 juli 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 14 Comments

De Selectie (Selection-Trilogie #1) – Kiera CassDe Selectie Serie: The Selection #1
Andere boeken in deze serie: De Elite
| juli 2014
Aantal pagina's: 271
ISBN: 9789000338344
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig kaste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.

Maar voor America Singer is de selectie een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te graan voor een kroon die ze niet wil. Maar dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Koop De Selectie!

Zal ik hem nu al kopen… Of toch wachten?’ Dat vroeg ik me al maanden af, zeker toen ik er in januari in New Castle mee in mijn handen stond. Maar ik wist donders goed dat dit boek ook in het Nederlands zou gaan verschijnen.. Dus besloot ik (met veel moeite) te wachten. En dat wachten was het waard! Ik mocht De Selectie namelijk lezen voor het Best of YA team, waar ik lid van ben. Het boek kwam net na mijn verjaardag binnen, dus voor mij was dit een prachtig verlaat verjaardagscadeautje en ik ben er dan ook meteen in begonnen. Een dag later had ik het uit.

Dit boek leest ontzettend vlotjes en trekt je mee in een bijzondere dystopische mix van the bachelor, Amarica’s next top model en the hunger games. Maar echt te vergelijken met zo’n tv programma is het nou ook weer niet, want het is toch heel anders. De onderlinge strijd tussen de dames en de afvalrace is heel herkenbaar, maar de dreiging van buitenaf en het kastensysteem waar de bevolking van Ille mee moet om zien te gaan. Het is interessant hoe dat soort bestaande systemen zijn verweven in een westerse beschaving en tot een extreem level zijn getild.

Ergens is de ontwikkeling die America doormaakt behoorlijk voorspelbaar. Het is geen verrassing dat dit arme meisje uitgekozen wordt om voor haar provincie uit te komen bij de Selectie en te strijden om Prins Maxon’s hand. Ik vond de relatie tussen Maxon en America erg prettig en ik vond het heel tof om te zien hoe Maxon ontdooit, maar ook hoe America lijkt los te leren laten. Ergens snap ik helemaal niet waarom ze nog voor haar geheime vriendje Aspen zou kiezen. Ik heb echt helemaal niks met hem. Go team Maxon!

Van Goor heeft met De Selectie een prettige vertaling neergezet van een boek dat heel veel mensen aan zal spreken. De omslag is om van te smullen en het feit dat Keira Cass de hoofdact zal zijn van het Best of YA event van dit jaar, maakt het natuurlijk helemaal een topper! Ook de fijne prijs van het boek en het feit dat deel 2 in augustus al verschijnt is een dikke plus. Ik kan in ieder geval bekennen dat ik ook bij de fandom van the Selection kan aanschuiven en dat ik hoop dat vele anderen mijn voorbeeld nog zullen volgen. Dit is namelijk een heerlijk zomerboek vol drama,  romantiek én spanning!

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

14 responses to “De Selectie (Selection-Trilogie #1) – Kiera Cass

   • Ingrid

    Omg, heb gisteren gehoord dat ze deze gaan verfilmen. Ik ben destijds door jou op dit boek gewezen en ben nog steeds een groot fan van America en Maxon. Het is altijd een droom dat ze series zoals de selectie of lunar chronicles verfilmen. Zie daar, dit boek komt als film op Netflix! Zo blij, ik wilde dit even delen haha

    • Ik ben echt zo benieuwd! Het kan haast niet anders dat dit weer een ultieme guilty pleasure film gaat worden. De Lunar Chronicles zou ook echt een fantastische serie zijn!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.