De Elite (De Selectie #2) – Kiera Cass

Geplaatst op 20 september 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

De Elite (De Selectie #2) – Kiera CassDe Elite Serie: The Selection #2
Andere boeken in deze serie: De Selectie
| augustus 2014
Aantal pagina's: 256
ISBN: 9789000338368
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen en hun mooie plannen samen. Terwijl America wordt verscheurd tussen haar twee toekomsten, weet de rest van de elite precies wat ze wil. America's kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.

Koop ‘De Elite’ hier

Soms hebben we erg veel mazzel met Nederlandse vertalingen: zo verscheen het tweede deel van de serie, De Elite, een maand na de Selectie. Nu weten jullie vast wel dat ik niet heel veel budget heb, dus ik was helaas niet in staat het boek meteen te kopen. Daar baalde ik wel van.. Maar gelukkig was de bibliotheek wel erg snel en was ik de eerste die het boek meenam! Niks boven het gekraak van een nog niet eerder geopende hardcover. Wel wil ik hem ooit nog in de kast kunnen zetten hoor, want dit is weer een heerlijk boek! Ik baal er gewoon van dat hij uit is.

Het boek leest erg vlot en verteld het verhaal van America en de andere meisjes die nog over zijn in de selectie. De Elite bestaat uit 6 meiden die allemaal veel van elkaar verschillen in gedrag en uiterlijk. Een een van hen zal uiteindelijk de toekomstige bruid van Maxon worden. Nou ben ik altijd team Maxon, want Aspen vind ik gewoon een griezel. Wat ik dan ook behoorlijk storend vond is zijn aanwezigheid in het verhaal en het feit dat hij America constant in twijfel brengt. America houdt beide jongens dan ook behoorlijk aan het lijntje.. Ze had alles al veel eerder kunnen eindigen, in plaats van de drama die ze veroorzaakt in dit boek. Sommige van die drama is trouwens ook wel goed, want je merkt duidelijk dat America niet gewoon als een schaapje meeloopt qua gedachtegang over het land. Ze is intelligent genoeg om zich te beseffen dat zij daadwerkelijk een verschil kan maken.. Ze moet alleen nog even in zichzelf gaan geloven.

Hoewel ik het verloop van het boek over het algemeen vrij standaard vond, zaten er toch wat verrassende stukken in en is het gewoon heerlijk om mee te dromen bij America’s verblijf in het paleis. Ik vond het dan ook erg jammer toen het boek uit was.. Graag wilde ik gewoon meteen door, want ik wil weten of De One een spetterende climax gaat zijn (ook al is de uitkomst van de Selectie zelf kinda obvious). Ondanks dat het dus niet echt een heel vernieuwend boek is in het YA/Dystopia genre is, is het wel vermakelijk en heeft Kiera Cass het vermogen je mee te zuigen een andere wereld in. Het is bijna alsof jij daar ook bent met een mooie baljurk aan. Soms miste ik wel een diepere laag, maar storend was het niet. Het is gewoon een heel vermakelijk boek. Zelf vind ik het niet heel erg dystopisch, omdat ik minder dreiging ervaar als in bijvoorbeeld De Hongerspelen, maar toch merk je dat het bestuur van het land op de rand van de afgrond staat.

Het je deze serie nou nog niet gelezen: snel doen hoor, want in november komt Kiera Cass naar Nederland, en verschijnt ook het derde deel, De one!

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

2 responses to “De Elite (De Selectie #2) – Kiera Cass

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.