999 vragen aan jezelf

Geplaatst op 23 mei 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

999 vragen aan jezelf999 vragen aan jezelf door BBNC
Ook door deze auteur: Het enige echte kleurboek voor volwassenen op reis
Uitgever: BBNC Genres: Non-fictie, Doeboek
ISBN: 9789045318882
Uitgave: Paperback
four-stars

Wat is er leuker dan vragen over jezelf beantwoorden? Dat dachten wij ook: niets! Daarom is er nu dit boek waarin iedereen zijn of haar ei kwijt kan, 999 eieren om precies te zijn.
We vragen je het hemd van het lijf over alles en iedereen in je leven, van je geboorte tot nu en over de toekomst. Er zijn open vragen, meerkeuzevragen, ja/nee-vragen, tweekeuzevragen, 'drie dingen-vragen', 10-punts schalen ... we maken er een topsport van. En als je dan eenmaal klaar bent, heb je een fantastisch nalatenschap voor latere generaties en een compendium dat je kunt uitreiken aan mensen die je in jouw ogen nog niet goed genoeg kennen.

Naast leesboeken ben ik ook dol op boekjes waarin je vragen kunt beantwoorden. Niet alleen omdat je zo kritisch naar jezelf kijkt, maar ook omdat het superleuk is om later terug te kijken. 999 vragen aan jezelf is een boekje uitgegeven door BBNC uitgevers en bevat – zoals de titel al aangeeft – 999 vragen die je kunt beantwoorden.

9992

Het boekje is simpel maar stijlvorm vormgegeven en is van handzaam formaat, zodat je het gemakkelijk in je tas kunt gooien. Het heeft een lintje om bij te houden bij welke vraag je bent gebleven, want natuurlijk erg handig is. 999 vragen achter elkaar beantwoorden is immers amper te doen. Ik doe het zelf steeds in etappes en bij ondertussen over de 200. Verbaasd dat je? Dit komt omdat er heel veel verschillende typen vragen in zitten; open vragen, meerkeuzevragen, ja/nee vragen, tweekeuzevragen, schaalvragen etc. Afwisselend en daarom nooit saai. En de vragen die gesteld worden zijn best persoonlijk.

9993

Aan het begin van het boekje kan je aangeven waarom je in het boekje begint. Voor jezelf of voor anderen (om jou beter te leren kennen), je mag helemaal zelf kiezen. Het enige ‘moetje’ aan het boek is dat je alle vragen beantwoordt. Dit is een uitdaging, want sommige vragen zetten je echt aan het denken. Zoals ‘waarin lijk je op je moeder?’ of ‘wat vind je minder leuk aan je vader’. Behoorlijk heftig en persoonlijk dus. Maar wel mooi.

9994

Aan het begin van het boek geef je aan op welke datum je bent begonnen. Zelf heb ik ervoor gekozen om het steeds aan te geven op welke datum ik verder ben gegaan. Als een soort dagboek.

999 vragen aan jezelf is een boek vol confronterende vragen die je aan het denken zetten. Het is een ontzettend leuk naslagwerk voor later, maar ook heel leuk om aan anderen te geven zodat ze je goed leren kennen. Of misschien kan je boekjes uitwisselen met elkaar. Een heel leuk cadeau voor liefhebbers van invulboekjes.

999

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

4 responses to “999 vragen aan jezelf

  1. Vera Pellos

    Leuk boek!!! Ik heb het boek zelf ook en voor een gedeelte al ingevuld. Het leukste van het boek vind ik de confronterende vragen, waar je echt goed over moet nadenken wat je daarop antwoord.

  2. Eigenlijk ben ik wel fan van de rustige lay-out van dit boekje. Sommige van de vragen zouden me blijkbaar wel aan het denken zetten vermits je bij sommige onderwerpen vaak niet echt stil staat tot zo’n vraag je daar toe verplicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.