Het enige echte kleurboek voor volwassenen op reis

Geplaatst op 23 augustus 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 15 Comments

Het enige echte kleurboek voor volwassenen op reisHet enige echte kleurboek voor volwassenen op reis | 2014
Aantal pagina's: 48
ISBN: 9789045316536
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Na het denderende succes van "Het enige echte kleurboek voor volwassenen" en "Het tweede enige echte kleurboek voor volwassenen" kon een kleurboek voor volwassenen op reis niet langer uitblijven.
Kleuren voor volwassenen is ontaard in een ware hype. Het is een vorm van creatief bezig zijn en een vorm van ontspanning, iets wat iedereen van tijd tot tijd goed kan gebruiken in de hectiek van alledag. In "Het enige echte kleurboek voor volwassenen op reis" staan 64 nieuwe kleurplaten met abstracte en natuurlijke afbeeldingen. Ga lekker even een uurtje zitten in de trein, in de auto, in het vliegtuig, op het strand of op een terras en zet je gedachten even helemaal op nul met "Het enige echte kleurboek voor volwassenen op reis".

Heel Nederland is aan het kleuren. Kleurboeken, kleurboeken met natuurplaatjes, kleuragenda’s… Het gaat maar door. Vlak voordat voor mij de vakantie begon ontving ik van BBNC uitgevers Het enige echte kleurboek voor volwassenen op reis. Ik dacht: lekker, makkelijk meenemen en Emmy kan ook aan de kleur. Maar ik merkte al snel dat ik niet zo snel een kleurplaat tevoorschijn trek. Ben ik dan toch iemand die liever zelf een tekening maakt? Of frustreer ik me door mislukkende inkleurskills? Of ben ik gewoon te ongeduldig?

kleurboek4

Ik had natuurlijk al heel veel mooie kleursels van anderen gezien voordat ik dit boekje ontving en dan is de druk er toch wel om ook zo’n mooi boekje te krijgen. Het voordeel van de reiseditie is dat hij in een cassette zit en een ringband heeft. Ik weet niet hoe dat bij de andere kleurboeken zit, maar zo’n ringbandje vind ik (zelfs als lefty!) ideaal. Nooit meer last van dichtvallende pagina’s. Het papier is dit genoeg ik een prima ondergrond om te kleuren met potlood of viltstift. Verf heb ik nog niet geprobeerd.

Toen ik zelf naar de camping vertrok, nam ik dit boekje ook mee. Als ik dan geen zin had om te lezen, kon ik altijd nog gaan kleuren. En dat deed ik ook zo af en toe. Maar heel erg rustig werd ik er niet van.. Want 1. ik had geen goede stoel of tafel en b. het was voor mij te veel stilzitten. Balen, want ik kan me voorstellen dat het toch erg relaxed kan zijn. Nieuwe missie: tijdens hoorcollege? Of tijdens een film?

Er zitten in ieder geval wel mooie platen in, die stiekem best wel veel te maken hebben met vakantie. Zo zijn er veel kleurplaten gebaseerd op de zee. Aan de ene kant leuk, maar ik had ook wel wat meer diversiteit willen zien.

En, om deze post af te maken een aantal van mijn kleurplaten. Vooral het feit dat ze nog niet af zijn, doet het hem, vinden jullie niet?  kleurboek3

Saaie kubussen? Welnee.. We maken er wel dobbelstenen van.

kleurboek2

Ik ben een kleur geel visje… – nee?

kleurboek1

Bijna klaar.. Heus wel.

Ik denk dat ik dit reisboekje maar de rest van het schooljaar in mijn tas mik… Dan heb ik altijd en overal wat te doen.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

15 responses to “Het enige echte kleurboek voor volwassenen op reis

  1. Haha, voel je de druk? Tsja, ik moet zeggen dat ik net als jij weleens jaloers ben op de mooie kleurplaten van anderen. Ik kan het wel netjes en zo, maar zo veel doe ik het eigenlijk niet eens. Misschien moeten we gewoon meer kleuren. Oefening baart kunst! Dat ding mee naar school nemen is niet eens zo’n slecht idee. =)

  2. Monika Moreno Rubio

    Ik kleur nog niet zo lang. ik vind heel leuk en ontspannen. Ik kan mijn eigen inzicht in de keuze van de kleuren vrij laten gaan en dat vind ik heel gaf.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.