Dagboek: Weekendje Londen en werken als een baas

Geplaatst op 19 februari 2018 door Emmy in Persoonlijk / 6 Comments

Vorige week kwam er geen dagboekje online omdat ik onderweg was vanuit Londen naar Nederland. Ik beloof je deze week veel foto’s! Yay. Van Londen, maar ook van andere dingen natuurlijk. Zo werkte ik afgelopen week veel en verstuurde ik mijn eerste Letters & Lights box!

Maandag

Oeh, wat heb ik het mezelf moeilijk gemaakt door geen dagboekje bij te houden deze week.. Nu moet ik alles weer oprakelen.

Vandaag ga ik zwemmen, werk ik aan mijn blog, cursus en aan de boxen en heb ik D&D.

Dinsdag

Vandaag geef ik onder andere bijles, omdat ik donderdag al weg ben. Ook werk ik vandaag veel aan mijn blog en boxen.

Oh! En ik ga nog even langs de primark voor nieuwe leggings. Ik doe er snel wat boodschappen achteraan.

Woensdag

Ook vandaag geef ik een bijles. ’s Avonds gaat D&D niet door. Kan ik mooi de laatste boxen alvast klaarmaken voor verzenden!

Donderdag

Yay, vandaag is het zover! Ik ga lekker een lang weekendje weg! Vriendinnetje Melisa woont al een tijdje in Londen en dat is natuurlijk een perfect excuus om de Engelse hoofdstad zo vaak mogelijk te bezoeken.

’s Morgens vroeg stap ik in Den Bosch in de trein. Ik vind met de trein naar Londen gaan heerlijk, je bent immers niet veel meer tijd kwijt dan vliegen, kan lekker veel bagage meenemen én je komt midden in de stad aan. Mijn reis gaat voorspoedig (wel even rennen in Brussel) en dan ben ik rond een uur of 2 in Londen, waar ik met Melisa afspreek. We lopen rond – en bekijken wat winkels – , kletsen kei veel en gaan lekker uit eten. Ik heb ziek veel gelezen in de trein trouwens. Wow.

Vrijdag

Woeiiii. We zijn vroeg wakker en gaan lekker buiten de deur ontbijten (alle handen omhoog voor een English Breakfast!) en gaan dan naar de British Library. Melisa heeft namelijk kaartjes weten te fixen voor de History of Magic exhibition! ZO TOF. Ik ga er een aparte blogpost over maken (kwam vanmorgen online!), want ik heb het boek ook gelezen. Na deze fantastische beleving willen we eigenlijk naar de Tower of London, maar omdat we niet zo veel tijd meer zouden hebben om hem te bezoeken, besluiten we dit te verschuiven naar zondag. Dus nu besluiten we de pub op te gaan zoeken waar vanavond de Ghost Tour zal plaatsvinden.

Als supernatural- en ghost adventuresfans hebben wij een fijne hobby; ghosts hunts. Vorig jaar begonnen we daarmee in de Edinburgh Vaults en wij wilden dit keer Londen heel graag onveilig maken. Maar er zijn heel veel tours die meer gericht zijn op toneel, dus het was geen gemakkelijke klus om er een te vinden die ons ook daadwerkelijk spannend leek. We dachten in Richard een goede gids gevonden te hebben. Met een groep werden we langs allerlei plekken geloodst waar het zou spoken, bijgestaan door allerlei verhalen. Het voelde meer als een historische tocht met een griezelthema dan de indrukwekkende en heftige tour in Schotland, maar het was wel erg vermakelijk. Deze tour is dan ook prima te doen voor de mensen die zoiets heel eng vinden, maar het toch wel eens willen meemaken. Wel leuk; een Sherlock plek zien.

2/3 stemde op ja, 1/3 op nee. Op zo’n tour durven best veel mensen, maar ik vraag me af of ze ook met ons mee de vaults in zouden durven.

Zaterdag

Op zaterdag hebben we een book store crawl gedaan, een soort kroegentocht maar dan met boekhandels. Een groot aantal boekhandels deden mee en hadden mooie acties. Het toffe hieraan is dat je boekhandels bezoekt die je anders niet zo snel zou bezoeken.

 

Omg, wat een YA aanbod!

Nerdgasm.

Tja…

Zo bezoek ik eindelijk eens Forbidden planet, bezoeken we een toffe comicstore en een hele fijne tweedehands boekwinkel met vet veel nieuwe boeken.

’s Avonds willen we eigenlijk naar de film, maar de film die we willen zien draait niet op een mooie tijd en we vinden het te duur om naar 50 tinten te gaan. Dus gingen we thuis chillen en Wie is de mol kijken.

Zondag

Wat een prachtig weer is het als we vandaag naar de Tower of Londen gaan. Eindelijk! Ik wilde er al best lang heen, maar vrijdag was het gewoon te laat. Nu zijn we er op tijd en wow, wat een mooi kasteel. Ik ben echt dol op oude gebouwen en geschiedenis. Het is alsof ik het zelf kan beleven en me voor kan stellen hoe het er vroeger was. Vooral het oude gedeelte en de inscripties in de muren vond ik erg indrukwekkend.

Daarna zijn we weer het centrum ingedoken, want we zouden naar een Fairyloot meet gaan. Dat was erg gezellig, vooral toen we milkshakes gingen drinken. De sfeer was super relaxt en ik voelde me er prima tussen.

Vervolgens gingen we naar de film. Naar Winchester! Ik vond hem niet eng, maar wel tof. Dit kwam vooral door het verhaal achter het huis. Ik was daar al bekend mee en ik vond het heel tof wat ze ermee gedaan hebben.

Maandag

Mijn laatste ochtendje in Londen. Buh. We brunchen met sushi en dan is het alweer tijd om naar de trein te gaan.

Ik ben rond half 9 thuis en schuif meteen aan bij D&D, waar ik de eindbaas in vier beurten sloop. #baas.

Mijn trein had vertraging dus ik beloofde mijn medespelers dat ik vet goed zou vechten en allemaal crits zou rollen. Vervolgens deed ik dat ook…

Dinsdag

Vandaag hebben we nog een vrije dag door carnaval. Ik wil vandaag de boxen versturen en vrees dat ik een PostNL punt verder op moet zoeken, maar de Bruna is gelukkig open! Yay. We brengen hem weg en verder werk ik aan mijn blog en aan andere dingen.

Mijn man heeft een 3D printer. Goede reden om boekige dingen te ontwerpen om te laten printen.

Mijn washitape komt binnen. OMG OMG OMG.

Ik vind het kwartet zo vet geworden!

Taadaaaaaa

Woensdag

Vandaag moet ik om 9 uur beginnen op het werk. Mijn collega zei nog: schrik niet als je de brievenbus gaat legen.

Ik dacht dat het wel mee zou vallen.

Niet dus. Het waren twee enorme bakken (normaal is het er een, maar hij was extreem overstroomd) en het kostte me meer dan 1,5 uur om dit te verwerken. Moe en voldaan fietste ik om 5 uur naar huis. Daarna lekker D&D en dat was weer gezellig!

#Kutnieuws.

Donderdag

Ook vandaag werk ik, maar dan van 11 tot 5. ’s Avonds probeer ik een beetje op tijd te gaan slapen, want ik voel me niet zo lekker.

Vrijdag

Ik wil echt niet ziek worden, dus ik trap even op de rem. Ik moet namelijk het hele weekend nog werken. Ik ga ook niet zwemmen, omdat ik bang ben dat ik het dan helemaal niet meer ga trekken. Dus blog ik, doe ik het huishouden en kijk ik de hele middag de Luizenmoeder. Het gevolg is dat ik mijn blogjes niet afkrijg en door mijn voorraad heen ben. Oeps. Komende week even serieus aan zitten. Ik heb er even weinig energie voor ofzo? Geen idee waar het door komt. Misschien heb ik vooral zin om te lezen. En te schrijven.

Wtf.. lekker dan.

Zaterdag

Vandaag moet ik de hele dag werken. ’s Avonds blog ik (zij het met moeite) en keek ik Wie is de mol.

Zondag

‘s Morgens lees en blog ik wat en daarna fiets ik naar het centrum om een paar uur te werken. Werk is gezellig en nog best druk. De tijd vliegt daardoor lekker voorbij. ‘s Avonds lees ik mijn boek uit, kijken we A monster calls eindelijk (tranen met tuiten) en de nieuwe aflevering van De luizenmoeder.

Nieuwe boeken

In Londen maakte ik heel wat boeken buit die jullie al in mijn HAUL hebben kunnen lezen. Naast twee Star Trek boeken die ik niet echt meetel omdat ik ze nooit ga lezen, scoorde ik de volgende boeken: yu-gi-oh manga 31-32-33, In real life (al eens gelezen), A shiver of snow and sky, Hero at the fall, Lady of Magick, A Season of spells, the tethered mage, seal team 666 (geen idee of dit wat is), En English Ghost Story, Ysabel en Spellwright.

Toen ik weg was ontving ik de Celebrate Books box met daarin Everless.

Verder heb ik deze weken geen boeken ontvangen. Goed voor mijn TBR!

Gelezen

Ik heb deze afgelopen twee weken best wel veel gelezen. Vooral mijn treinritjes waren ontzettend productief (tja, ongeveer 5 uur treinen is voor mij lekker knallen). Maar rondom het treinreizen was het soms wat minder. Gelukkig heb ik uiteindelijk toch best wel aardig wat weg kunnen lezen.

Ik las:

Zondag op maandag nacht lees ik A history of magic uit, precies op tijd voor onze bezoek aan Londen en de tentoonstelling.

Dinsdag begin ik in Shadowhunters & Downworlders.

Op donderdag in de trein naar Londen las ik: The gentleman’s guide to vice and virtue. Supertof! Ook las ik Hunted en als eerste had ik trouwens Bright smoke, cold fire uit, waar ik al eerder aan was begonnen. Veel hertellingen deze week.

Maandag las ik uit: A shadow bright and burning en Vicious, waarna ik begon aan Vijftig tinten vrij, omdat ik even geen zin meer had in Engels en samen met Melisa de tweede film had gekeken.

Vrijdag las ik Vijftig tinten vrij uit. Wat een slecht boek. Slecht geschreven, tenenkrommende fanfic en die relatie is om te kotsen. Sorry, maar geen man zal mij dwingen zijn naam aan te nemen.

Daarna begon ik in The Great Persuit.

Voor mijn vakantie begon ik in de geillustreerde versie van Harry Potter and the prisoner of Azkaban, welke ik zondagavond uitlees.

Negen boeken uit en eentje bijna. Een prima score, al zeg ik het zelf!

Blogposts


Tot volgende week!

 

 

Tags:

Divider

6 responses to “Dagboek: Weekendje Londen en werken als een baas

  1. Zalig, dat je man zelf een 3D-printer heeft. Ik dacht dat je die items ergens had besteld maar met zo’n printer in huis kan je natuurlijk super veel leuke dingen ontwerpen en maken. Door die Londen-foto’s krijg ik alleen maar NOG meer zin in onze citytrip in mei. Nog eventjes aftellen en dan is het eindelijk zover.

  2. Andrea

    Weer een superleuk dagboek, Emmy. Wow, de History of Magic tentoonstelling! Jaloers 😉 Ik heb wel het boek. Zometeen gauw je verslag lezen.
    En woah, wat? Een Fairyloot meet? Wat is dat?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.