Geekerella – Ashley Poston

Geplaatst op 8 februari 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Geekerella – Ashley PostonGeekerella door Ashley Poston
Ook door deze auteur: The princess and the fangirl
Uitgever: Quirk Books | April 2017
Genres: Young Adult, Contemporary, Hertelling
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9781594749933
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Geek girl Elle Wittimer lives and breathes Starfield, the classic science-fiction series she grew up watching with her late father. So when she sees a cosplay contest for a new Starfield movie, she has to enter. The prize? An invitation to the ExcelsiCon Cosplay Ball and a meet-and-greet with the actor slated to play Federation Prince Carmindor in the reboot. With savings from her gig at the Magic Pumpkin food truck and her dad's old costume, Elle's determined to win - unless her stepsisters get there first.

Teen actor Darien Freeman used to live for cons - before he was famous. Now they're nothing but autographs and awkward meet-and-greets. Playing Carmindor is all he has ever wanted, but Starfield fandom has written him off as just another dumb heartthrob. As ExcelsiCon draws near, Darien feels more and more like a fake - until he meets a girl who shows him otherwise. But when she disappears at midnight, will he ever be able to find her again?

Part-romance, part-love letter to nerd culture, and all totally adorbs, Geekerella is a fairy tale for anyone who believes in the magic of fandom.

Ik heb een zwak voor nerdy verhalen. Manga, comic cons, mijn favoriete tv-series; ik hou van personages die 100% passie hebben voor een bepaald fandom. Dit is ook een van de redenen waarom ik zo veel zin had om Geekerella te gaan lezen. Nadat het boek meerdere malen werd aangeraden, besloot ik hem op mijn decemberlijst te zetten.. En ik kreeg hem! Het duurde niet lang voor ik het boek van mijn TBR plank pakte om te gaan lezen.

Geekerella is een hertelling van het sprookje Assepoester. Ella woont bij haar stiefmoeder en stiefzusjes in haar ouderlijk huis. Haar vader is overleden en nu heeft haar stiefmoeder haar leven overgenomen. Om te ontsnappen werkt ze in een foodtruck, the magic pumpkin. Ella heeft enorme passie voor de scifi show Starfield, waar ze ook een blog over bijhoudt. Ze besluit dat ze mee wil doen met een cosplaywedstrijd waarbij ze een meet & greet kan winnen met de acteur die Prince Carmindor zal gaan spelen in de reboot.

Omdat het om een hertelling gaat, is Geekerella best wel voorspelbaar. Maar dat maakte mij dus helemaal niks uit. Dit boek is namelijk een grote ode aan allerlei fandoms. Elke keer als ik iets herkenbaars zag, maakte ik zo’n piepend geluidje. No shame. Ik vond het heerlijk om die referenties terug te zien; het maakte het boek herkenbaar en echt.

Geekerella is naast een ode aan het fandom ook een schattig en lief liefdesverhaal. Je gunt Ella gewoon de wereld omdat ze in zo’n lastige situatie zit. Ze is een echte fangirl en daarom herkende ik zo veel van mij in haar. Het boek werd daardoor nog verslavender en ik vloog er doorheen. Het is zo’n boek wat je hoe dan ook vrolijk zal maken, vooral als je een beetje in dipje hebt.

Wat ik een toffe toevoeging vond was de verhaallijn van Darian, de prins. Niemand neemt hem serieus, omdat hij zo’n populaire jongen is waarvan iedereen denkt dat hij geen fan is en de boel zal verprutsen bij de reboot. Maar hij is wel een fan. Een enorme, zelfs! Hij en Ella komen in contact met elkaar omdat Ella’s vader de con waar het om draait heeft opgezet. Ze weten op dat moment nog niet van elkaar wie ze zijn. Klinkt super cliché, maar ik vond het heel tof werken. Daarnaast ben ik het een beetje beu dat mensen meteen verliefd op elkaar worden, en op deze manier leerden ze elkaar al een beetje kennen.

Tja, Geekerella was voor mij gewoon een heel prettig boek vol herkenbare situaties. Ik kom me enorm inleven in Ella en ik vond alle verhaallijnen ontzettend vermakelijk. Ook de personages trouwens, ze waren herkenbaar en kleurrijk en ik kreeg de indruk alsof ik ook binnen deze wereld thuishoorde.

Voel je je een beetje sip? Dan haalt het nerdy sprookje Geekerella je meteen uit je dip.

Geekerella is schattig, nerdy en vooral heerlijk voor tussendoor. Als ik weer terugdenk aan dit boek voel ik me meteen weer helemaal vrolijk worden. Het is ook zeker een boek dat ik nogmaals wil lezen. Ik geniet namelijk zooooo van personages met een passie voor een fandom.

 

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Geekerella – Ashley Poston

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.