The Princess and the Fangirl (Once Upon a Con #2) – Ashley Poston

Geplaatst op 17 mei 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Princess and the Fangirl (Once Upon a Con #2) – Ashley PostonThe princess and the fangirl door Ashley Poston
Ook door deze auteur: Geekerella
Serie: Once Upon a Con #2
Andere boeken in deze serie: Bookish and the beast
Uitgever: Quirk Books | April 2019
Genres: Young Adult, Contemporary
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9781683690962
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

The Prince and the Pauper gets a modern makeover in this adorable, witty, and heartwarming young adult novel set in the Geekerella universe by national bestselling author Ashley Poston.

Imogen Lovelace is an ordinary fangirl on an impossible mission: save her favorite character, Princess Amara, from being killed off from her favorite franchise, Starfield. The problem is, Jessica Stone—the actress who plays Princess Amara—wants nothing more than to leave the intense scrutiny of the fandom behind. If this year's ExcelsiCon isn't her last, she'll consider her career derailed.

When a case of mistaken identity throws look-a-likes Imogen and Jess together, they quickly become enemies. But when the script for the Starfield sequel leaks, and all signs point to Jess, she and Imogen must trade places to find the person responsible. That's easier said than done when the girls step into each other's shoes and discover new romantic possibilities, as well as the other side of intense fandom. As these "princesses" race to find the script-leaker, they must rescue themselves from their own expectations, and redefine what it means to live happily ever after.

Ik werd erg blij van Geekerella, het eerste deel van de Once Upon a Con serie van Ashley Poston. Dus toen ik The princess and the fangirl tegenkwam als Waterstonesdeal, twijfelde ik geen moment. Enkele dagen later had ik het boek uit.

The princess and the fangirl is een hertelling van De prins en de bedelaar en een companion novel bij Geekerella. Dat betekent dat het zich dezelfde wereld afspeelt, maar met andere personages. Ik ben dol op dat soort boeken, omdat auteurs hiermee niet te lang blijven hangen in karakters. Er is tijd voor wat nieuws, maar toch kan je oude personages terug laten komen. Ook Ella en Damian zie je langskomen in het boek en dat vind ik heerlijk.

Het boek gaat over Imogen. Imogen is nog net niet op de con geboren: ze helpt haar moeders al sinds ze klein is met de kraam en is zelf ook een groot fangirl van de serie. Haar missie: zorgen dat haar lievelingspersonage niet sterft. Jessica, de acteur die het personage speelt, zou het eigenlijk wel prima vinden als Princess Amara de Starfield film niet overleefd. Zij wil niks te maken hebben met de fandom en heeft er zin om weer echt serieuze films te gaan maken. Iedereen heeft zo veel kritiek op haar. Ze is het zat. Dan lekt haar script per ongeluk en moet ze alles op alles zetten om uit te zoeken wie dit heeft gedaan. Er zit niet anders op dan van plek te wisselen met Imogen. Zal Imogen haar geliefde personage kunnen redden? Sluit Jessica het fandom in haar hart? Zullen de meiden uitvinden wat er precies aan de hand is?

Ik vind het zo ontzettend leuk dat dit boek zich afspeelt op en rondom een con. Ik ben dol op cons en ik snap heel goed hoe je tijdens dat soort weekenden volledig wordt ondergedompeld in de dingen die je leuk vindt met mensen die je leuk vindt. Ik vind het dan ook ontzettend fijn dat er steeds meer ruimte is ontstaan voor dit soort type boeken, waarbij het oké is dat de hoofdpersoon van strips, cosplay of andere ‘nerdy’ dingen houdt. Van mij mogen er nog veel boeken volgen!

The princess and the fangirl zit boordevol geeky referenties en ik vond het een feest ze te herkennen. Mijn inner fangirl werd er heel erg blij van en dit maakte het boek meteen nog toffer. Het voelde ook nergens geforceerd. Ik vond het enorm on point en dat is knap. Je merkt duidelijk dat de schrijfster hierin haar eigen ervaringen gebruikt. Hierin zie je ook meteen de wat donkere kant van cons, zoals de invloed van social media, de toetsenbordhelden en dat ook hier seksueel misbruik nog veel te vaak voorkomt. Ik vind het belangrijk dat dit wordt benoemd, maar het is ook wel fijn dat het de sfeer van het boek niet grimmig maakt. Dit boek is namelijk zo ontzettend schattig.

Tuurlijk, Jessica is een bitch, maar je leert haar wel goed kennen en ze komt tot veel zelfinzicht. Ik vond haar love interest veel boeiender dan die van Imogen en ik vond het ook erg mooi opgebouwd. Het heeft me heel erg vermaakt.

Tuurlijk: het verhaal is misschien wat zoetsappig en op veel vlakken wat voorspelbaar. Dit doet voor mij echter geef afbreuk aan het verhaal: ik vind The princess and the fangirl heerlijk geschreven en ik had zoiets graag als tiener willen lezen. Hoeveel tieners er wel niet opgroeien met het idee dat ze raar zijn omdat ze bepaalde dingen leuk vinden? Ik vind het niet oke.

The princess and the fangirl is een fantastische ode aan fangirls en -boys.

Samengevat vind ik The princess and the fangirl een fantastisch boek. Ik heb van alles genoten, ook al was het niet op elk vlak vernieuwend. Ik kan zo genieten van dit soort verhalen, terwijl ik eigenlijk geen contemporary/romance lezer ben. Ik kan me zo goed inleven op de plek en in de personages, dat ik het júíst leuk ben gaan vinden.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.