Bookish and the Beast (Once Upon a Con #3) – Ashely Poston

Geplaatst op 5 februari 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Bookish and the Beast (Once Upon a Con #3) – Ashely PostonBookish and the beast door Ashley Poston
Ook door deze auteur: Geekerella
Serie: Once upon a con #3
Andere boeken in deze serie: The princess and the fangirl
Uitgever: Quirk Books | Augustus 2020
Genres: Young Adult, Contemporary
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9781683691938
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

In the third book in Ashley Poston's Once Upon a Con series, Beauty and the Beast is retold in the beloved Starfield universe.

Rosie Thorne is feeling stuck—on her college application essays, in her small town, and on that mysterious General Sond cosplayer she met at ExcelsiCon. Most of all, she’s stuck in her grief over her mother’s death. Her only solace was her late mother’s library of rare Starfield novels, but even that disappeared when they sold it to pay off hospital bills.

On the other hand, Vance Reigns has been Hollywood royalty for as long as he can remember—with all the privilege and scrutiny that entails. When a tabloid scandal catches up to him, he's forced to hide out somewhere the paparazzi would never expect to find him: Small Town USA. At least there’s a library in the house. Too bad he doesn’t read.

When Rosie and Vance’s paths collide and a rare book is accidentally destroyed, Rosie finds herself working to repay the debt. And while most Starfield superfans would jump at the chance to work in close proximity to the Vance Reigns, Rosie has discovered something about Vance: he’s a jerk, and she can’t stand him. The feeling is mutual.

But as Vance and Rosie begrudgingly get to know each other, their careful masks come off—and they may just find that there’s more risk in shutting each other out than in opening their hearts.

Ik ben een enorme nerd en daarom kan ik er intens van genieten van verhalen over jonge nerds die gewoon zichzelf blijven. Jongeren die zichzelf niet hoeven aan te passen aan de kritische maatschappij om zich heen. Ik keek dan ook enorm uit naar Bookish and the Beast, het los te lezen derde deel van Once Upon a Con van Ashely Poston. Het was een boek waar ik meteen in zat en waar ik op het moment van lezen ook veel behoefte aan had.

bookish and the beast

Rosie heeft het niet makkelijk: haar moeder is overleden, ze zit vast in het dorpje waar ze nu woont en heeft geen enkel idee hoe ze ook maar een beetje interessant over kan komen voor haar toelatingsessay voor de universiteit. Als ze bijna een hond aanrijdt en het beestje volgt, komt ze in een ogenschijnlijk verlaten huis terecht met een gigantische bibliotheek. Een ruimte waar elke nerd spontaan een nerdgasm van zou krijgen. Aangezien ze haar moeders collectie heeft moeten verkopen om de rekeningen van het ziekenhuis te kunnen betalen, levert dit nogal wat sentimentele gevoelens bij haar op. En dan schrikt ze zich rot, want er blijkt wél iemand in het huis te wonen. Met een duur boek in haar hand belandt ze in het zwembad en om het boek te vergoeden zal ze een tijdje voor de bewoners werken. En laat een van de bewoners nou Vance Reighns zijn: een van de slechteriken in Rosie’s favoriete fandom. Ze leert als snel dat hij een eerste klas klootzak is. Gelukkig is het gevoel wederzijds!

Waar de eerste twee boeken uit de serie zich veel meer leken te centreren rondom de conventie, is Bookish and the beast ingetogener met minder drama. Het boek lijkt ergens vaag op een hertelling van Belle en het beest en probeert dat af en toe ook iets te hard. Al vond ik dat persoonlijk niet storend.

Vance vond ik wel storend. Wat een lul. Rosie is zo lief (en naïef) en een heerlijke nerd en hij is vet gemeen. Het was daarom zo nu en dan best lastig om hun onvermijdelijke relatie te shippen, al werd hij later in het verhaal wel beter te tolereren.

Ik hou er van dat een fandom zo’n grote rol speelt, want de referenties en de nerd-heid van de personages maakte dit boek leuk voor mij. Zonder was het een laf romantisch verhaal geweest met een behoorlijk vlak plot. De personages hielden het levendig voor mij. Vooral de vrienden van Rosie en haar vader vond ik fantastisch. Ik ben erg blij dat vriendschap zo’n grote rol speelt, want als de focus alleen maar op de romance had gelezen, dan had ik het boek vast niks gevonden.

Bookish and the beast is schattig en leest lekker vlot weg. Ik hoefde er niet al te veel bij na te denken en dat vond ik prettig. Is het over de top, voorspelbaar en onrealistisch? Ja, deels wel. Maar is dit een probleem? Nee, absoluut niet.

Ik hou van dit soort boeken omdat Bookish and the beast laat zien dat het heel normaal is om een fandom nerd te zijn.

bookish and the beast
four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.