Het schip der doden (Magnus Chase and the Gods of Asgard #3) – Rick Riordan

Geplaatst op 9 februari 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Het schip der doden (Magnus Chase and the Gods of Asgard #3) – Rick RiordanHet Schip der Doden door Rick Riordan
Ook door deze auteur: De Bliksemdief
Serie: Magnus Chase en de Goden van Asgard #3
Andere boeken in deze serie: Het verdoemde zwaard
Uitgever: Van Goor | Januari 2018
Genres: Jeugd, Mythologie, Avontuur, Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9789000345496
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het slot van de spannende serie over Magnus Chase

Magnus Chase, die ooit een dakloze tiener was, is nu een van Odins einherji-krijgers en hij woont in Hotel Walhalla.

Als zoon van Frey, de god van de zomer, vruchtbaarheid en gezondheid, is Magnus van nature niet zo geneigd om te vechten. Maar gelukkig heeft hij sterke, trouwe vrienden; Hearthstone de elf, Blitzen de dwerg en Samira de Walkure. Samen hebben ze Fenriswolf verslagen en met reuzen gevochten om de hamer van Thor. Nu moeten Magnus en zijn vrienden naar de verste grenzen van Jutunheim en Nilfheim varen, naar Asgards grootste bedreiging. Zullen ze slagen in hun gevaarlijke reis, of ligt Ragnarok op de loer achter de horizon?

Ik ben dol op mythologie. En de afgelopen tien jaar heb ik steeds meer interesse gekregen in de Noorse mythologie. Ondertussen heb ik een tal van boeken gelezen die erop zijn geïnspireerd en ik ben blij dat ook Rick Riordan deze mythologie heeft gebruikt voor een trilogie. Magnus Chase behoorde onmiddellijk tot een van mijn favorieten van zijn werk en ik kon dan ook niet wachten om te beginnen in het derde deel; Het Schip Der Doden.

Ragnarok komt eraan! Loki vaart met zijn schip vol doden richting de plek waar Ragnarok gedoemd is plaats te vinden en alleen Magnus en zijn dappere vrienden kunnen hem stoppen. Zullen ze op tijd zijn om Loki’s zombieleger te stoppen? Of zullen ze opgehouden worden door reuzen en andere monsters?

Als je een beetje bekent bent met de Noorse mythologie, dan is het natuurlijk gemakkelijk te voorspellen wat er ongeveer zal gebeuren. Gelukkig zitten er ook daadwerkelijk interessante wendingen in en zijn het vooral de personages die het verhaal nog toffer maken. Ze zijn kleurrijk, vreemd maar oh zo passend in het magische universum van Rick Riordan.

De subtiele referenties naar de Noorse mythologie waren voor mij heerlijk herkenbaar, maar ze waren niet dusdanig aanwezig dat ze Magnus’ avontuur overstroomde. Er zitten echt hele originele – zij het passende – wendingen in die ronduit hilarisch waren. Het Schip der Doden is een grappig en dynamisch avontuur dat ook nog eens verrassend eigen voelde. En dat is knap, want Riordan’s werk volgt meestal toch een bepaalde formule.

Magnus vond ik een erg sterk personage in dit boek. Hoewel hij de hoofdrol heeft, zit hij nog steeds vol twijfels en weet hij dat het allemaal best wel slecht af kan lopen. Zijn onzekerheid siert hem. Hij is niet roekeloos en dat vind ik prettig. Maar ook de andere personages kwamen uitstekend tot hun recht. Ze kregen allemaal hun aandacht en hun moment om te schijnen. En wat ben ik daar blij mee, want Sam, Alex, Heartstone, Blitzen…Zelfs TJ, Mallory en de anderen krijgen hun moment. Ze zijn geen vage figuranten, maar echt onderdeel van het avontuur. Het was tof om op die manier meer over ze te leren. Ik vond ze fantastisch.

Wel wat lastig vond ik Samirah, die gedurende het boek bezig is met de ramadan. Aan de ene kant vond ik het fantastisch dat het gebruikt is en dat Sam gewoon haar geloof kan aanhangen, aan de andere kant voelde het soms wat beladen. Een beetje ongemakkelijk ofzoiets, omdat er behoorlijk vaak nadruk op werd gelegd. Maar dat is met de grappen ook weer zo; op den duur is het net teveel.

Ondanks dat vond ik Het schip der doden een waar genot om te lezen. Ik vloog er doorheen en genoot er enorm van.

Het schip der doden is misschien wel mijn favoriete Rick Riordan boek. Wat kan ik zeggen? Ik hou van de Noorse mythologie.

Het schip der doden leest als een stroomversnelling, zit vol hartverwarmende personages en is een sterke afsluiter van de trilogie. Ik ga Magnus Chase en zijn vrienden ontzettend missen en ik hoop dat er meer crossovers zullen komen in de toekomst.

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.