Percy Jackson en de bliksemdief

Geplaatst op 15 augustus 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Percy Jackson en de bliksemdiefDe Bliksemdief Serie: Percy Jackson en de Olympiërs #1
Andere boeken in deze serie: Percy Jackson and the Sea of Monsters
| 2009
Aantal pagina's: 332
ISBN: 9789022561980
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Echte helden bestaan nog! Stel dat de goden van de Olympus nog bestonden in de 21ste eeuw… Stel dat ze nog steeds mensenkinderen krijgen, helden als Hercules… En stel dat jíj een van die kinderen bent… Griekse mythen en modern avontuur - de meest succesvolle jeugdboekenserie van dit moment. Percy Jackson staat op het punt om van school getrapt te worden. Alweer... En dat is nog maar zijn kleinste zorg. Want hij ontdekt dat hij de nakomeling is van een Griekse god. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen en de oorlog op de Olympus tot bedaren te brengen. Riordan pakt de lezer beet vanaf de eerste pagina en weet een spectaculair avontuur neer te zetten vol Griekse goden, mythologische monsters en een echte held die nu al miljoenen lezers over de gehele wereld weet te boeien.

Het was al heel wat maanden geleden dat ik voor het eerst de film van Percy Jackson en de bliksemdief zag en meteen werd me toevertrouwd dat het boek echt veel beter was en heel anders dan de film. Nu vond ik de film eigenlijk heel erg leuk, dus had ik wat te klagen? Nee.

Het idee om het boek te gaan lezen werd een beetje naar achteren geschoven omdat ik zelf nog heel wat leuke boeken had liggen en ook de bieb een gezonde dosis leuk leesvoer paraat had. Tot ik er een keertje kwam en er zo veel was uitgeleend dat de jongerenplanken er een beetje troosteloos uitzagen. Toen viel mijn oog opeens op de Bliksemdief en herinnerde ik mij dat ik dit boek echt hoognodig moest lezen.

Meteen al vond ik het een hilarisch verhaal en baalde ik dat ik dit boek niet jaren terug had gelezen.. Want het is een jeugder boek dan ik normaal lees en ik had dat een aantal jaar terug ook al prachtig gevonden – denk ik -. Ergens was ik wel verbaasd dat de hoofdpersonages zo jong waren.. Ik mijn hoofd waren ze echt al wat jaren ouder en zeker de manier van handelen en spreken vond ik meer richting de 15 dan de twaalf. Misschien speelde de film hierbij ook een rol hoor, ik weet het niet.

Ik heb echt genoten van de grote berg mythologie en de spanning van de plot. Er zat een grote dosis humor in Percy Jackson en de bliksemdief, waardoor het verhaal geen moment verveelde en alles vlotjes doorlas. Alleen aan de afwezigheid van vliegende ledematen onder het bloed kon ik echt afleiden dat dit een jeugdboek is.. Verder is het voor iedereen leuk. En ja, ik ga zeker verder met deze serie!

Bestel dit boek snel op bol.com!

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Percy Jackson en de bliksemdief

  1. Leuk dat jij ook zo genoten hebt van dit boek en ik denk dat je de rest van de serie net zo leuk zult vinden! Percy Jackson and the Olympians is één van mijn favoriete series en ook de 1e film vond ik erg leuk. De 2e film, Percy Jackson and the Sea of Monsters, draait nu net in de bios. Ben heel benieuwd of hij net zo leuk is als deel 1, de trailer ziet er in ieder geval goed uit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.