Percy Jackson & the sea of monsters

Geplaatst op 8 oktober 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Percy Jackson & the sea of monstersPercy Jackson and the Sea of Monsters Serie: Percy Jackson en de Olympiërs #2
Andere boeken in deze serie: De Bliksemdief
Uitgever: Penguin Books | 1 februari 2013
Aantal pagina's: 264
ISBN: 9780141346137
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Percy Jackson has had an unnervingly quiet school year. But then he discovers that the magical borders protecting Half Blood Hill are failing. Unless something is done, the camp will be attacked by demons and monsters. The only way to restore power to the camp's borders is to find the mythical Golden Fleece. And the only person who can undertake this dangerous quest is Percy.. 

Bestel dit boek op bol.com

Een aantal weken terug won ik dit boek via Bol.com’s twitteraccount. Dankjulliewel daarvoor!

Ik besloot The sea of monsters te lezen toen ik nog twee dagen had voordat ik weer een lange treinreis voor de boek had. Want, zo dacht ik, ik zou dit boekje vast snel uit hebben. Dat viel een beetje tegen.. Ik kon niet altijd mijn aandacht er heel erg bijhouden. Ik vond het verhaal wel echt heel leuk en net zo origineel als deel 1, maar toch had ik af en toe een beetje het idee dat hetzelfde malletje werd gebruikt als boek 1: voordat het echte gevecht zou beginnen, eerst even wat andere random monsters om tegen te vechten. Boordevol actie dus, en daardoor heel erg geschikt voor de iets jongere lezer, maar ik kreeg af en toe een beetje het idee dat ik liever iets dieper inging op de karakters en wat meer rust in het verhaal wilde.

Wat me ook opviel is dat Percy in dit verhaal een stuk minder grote mond heeft en veel minder kinderlijk overkwam, iets wat ik aangaf bij boek 1. Hier is hij weliswaar een jaar ouder, maar toch verbaasde het me een beetje.

Toch wist The sea of monsters me te verrassen. Zeker het einde had ik niet zozeer verwacht, waardoor ik toch een stuk nieuwsgierig ben geworden naar het derde boek, wat ik dan ook zeker ga lezen.
Deze serie is een aanrader voor iedereen die van de Griekse Mythologie houdt en die graag een avontuurlijk en spannend jeugdboek wil lezen

three-half-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.