Going Viral (Potion #3) – Amy Alward

Geplaatst op 5 februari 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Going Viral (Potion #3) – Amy AlwardGoing Viral door Amy Alward
Ook door deze auteur: The Potion Diaries
Serie: Potion #3
Andere boeken in deze serie: The Potion Diaries
Uitgever: Simon and Schuster | Augustus 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9781471143601
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Having managed to find her great-grandmother's potion diary, escape Emilia Thoth, save her grandfather's memories AND become a Master Alchemist, surely it's time for Sam to have a good, long rest? And maybe, just maybe, a date with her boyfriend Zain?

But now that Evelyn is married and showing symptoms of the Gergon illness, it looks as though Sam's adventures are just beginning...

Een van de series die ik het afgelopen jaar heb ontdekt is de Potion-serie van Amy Alward. Ik snapte niet waarom ik deel één zo lang ongelezen in de kast had laten staan, want dit is een ultieme guilty pleasure. Een soort fantasy van het type boek Geek Girl. Ik kreeg onlangs het derde deel, Going Viral, en ik kon niet wachten om daar in te beginnen. De mix tussen fantasy, alchemie en de moderne tijd (social media).

Sam is een meester alchemist geworden en staat op het punt om een documentaire te maken in samenwerking met een tv-zender, al heeft ze vooral zin in rust en een normale date met Zain. Maar dan vertoont de prinses symptomen van de Gergon ziekte, waardoor ze haar magische krachten zal verliezen. Alleen Sam is in staat het geneesmiddel te brouwen en daar zit extra veel haast achter.

Verwacht van Going Viral geen ontzettend diepgaand fantasyboek, maar juist een luchtige setting met een fantasy-twist. Ik vind deze luchtigheid zelf erg aantrekkelijk, omdat veel fantasy toch vaak moord en doodslag als thematiek heeft. Dit boek is fluffy vol avontuur, romantiek en sprankelende magie, deels in de vorm van het drankjes brouwen (alchemie).

De alchemie in deze serie vind ik heerlijk. Want omdat dit boek in de moderne tijd afspeelt (zij het met fictieve koninkrijken), worden er drankjes gebrouwen voor alledaagse dingen als goed kunnen leren of tegen puisten. En tja, dat spreek natuurlijk heel erg tot de verbeelding.

Dat alledaagse en praktische past ook ontzettend goed bij Sam, de hoofdpersoon. Zij is heerlijk nuchter en werkt ontzettend hard. Ik vond haar gedurende de serie al leuk, maar nu zie ik haar echt als een soort vriendin, evenals de prinses.

Ik vind het ook erg leuk dat naast de alchemie, ook de andere vorm van magie een grotere rol begint te spelen. De Getalenteerden komen veel meer aan bod en we krijgen een beter beeld van hun krachten en gaven. Ik hou daar enorm van; ik droom immers van een wereld waarin wij ook magische krachten kunnen hebben.

Zoals ik eerder aangaf moet je dit niet perse lezen omdat het zo’n fantasisch plot heeft. Het plot is vrij gewoontjes. De problemen waar de personages (die dus wel echt heel tof zijn) tegenaan lopen worden gemakkelijk opgelost omdat de oplossingen nogal in hun schoot worden geworpen. Ook de slechterik is nou niet dat je zegt; wow, wat een motief. Maar ik heb dat nooit als echt een probleem gezien van Going Viral. Zoals het nu is, past het het best.

Going Viral heeft weer een fantastische setting vol magie en kleurrijke personages. Het was weer een genot om te lezen.

De sfeer in Going Viral is gewoon heel prettig. De personages zijn tof, de setting is fantastisch en de schrijfstijl past er perfect bij. Dit is zo’n serie waarbij je een soort van verslaving ontwikkeld. Het zal me dan ook niks verbazen als er nog meer boeken in deze serie zullen verschijnen, want dit smaakt naar meer!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.