The Potion Diaries (Potion #1) – Amy Alward

Geplaatst op 20 augustus 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

The Potion Diaries (Potion #1) – Amy AlwardThe Potion Diaries door Amy Alward
Ook door deze auteur: Royal Tour
Serie: Potion #1
Andere boeken in deze serie: Royal Tour
Uitgever: Simon and Schuster | Juli 2015
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9781471143564
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

When the Princess of Nova accidentally poisons herself with a love potion meant for her crush, she falls crown-over-heels in love with her own reflection. Oops. A nationwide hunt is called to find the cure, with competitors travelling the world for the rarest ingredients, deep in magical forests and frozen tundras, facing death at every turn.

Enter Samantha Kemi - an ordinary girl with an extraordinary talent. Sam's family were once the most respected alchemists in the kingdom, but they've fallen on hard times, and winning the hunt would save their reputation. But can Sam really compete with the dazzling powers of the ZoroAster megapharma company? Just how close is Sam willing to get to Zain Aster, her dashing former classmate and enemy, in the meantime?

And just to add to the pressure, this quest is ALL OVER social media. And the world news.

No big deal, then.

Zo’n anderhalf jaar geleden ruilde ik dit boek tijdens een ruilavond. Het klonk wel tof en het omslag vond ik ook wel mooi – zij het misschien wat jonger dan de reguliere Young Adult doelgroep. Vervolgens stond het boek al die tijd in mijn kast. Pas toen ik zag dat de auteur naar YALC zou komen, besloot ik het mee te nemen en te lezen. Voor ik het wist had The Potion Diaries mij volledig in zijn greep.

The Potion Diaries gaat over twee meiden; prinses Evelyn die zichzelf perongeluk vergiftigde met een liefdesdrank en verliefd wordt op zichzelf, en Sam, een getalenteerde alchemist uit een familie vol alchemisten die op de rand van de afgrond staan. Om de prinses te redden besluit het rijk een Wild Hunt te organiseren, waarin alchemisten vanuit het hele land worden uitgedaagd om de prinses te redden. Maar multinational bedrijf ZoroAster is vastbesloten om er met de winst vandoor te gaan. Maakt Sam überhaupt wel kans?

Ik had eerlijk gezegd maar weinig verwachtingen van The Potion Diaries, maar het duurde niet lang voor ik volledig verliefd werd op de sprookjesachtige setting. De wereld die Amy Alward heeft geschapen voelt heel erg als de hedendaagse wereld zoals wij die kennen, maar dan vol kastelen en prinsessen, magie en toverdranken. Het voelde daardoor ontzettend uniek maar ook heel toegankelijk. Ik zat onmiddellijk in het verhaal en mijn enthousiasme wist Esmee en Thyrze ook meteen te overtuigen.

Ik vond het een heerlijk boek voor tussendoor en heb het tweede deel ook meteen aangeschaft. Het was alsof het boek zelf een soort verslavende toverdrankwerking had.

Gedurende het boek reist Sam de wereld over om ingrediënten te verzamelen en hoewel het soms een beetje overdreven is en het er allemaal dik bovenop ligt, vond ik de verschillende landschappen overtuigend gebracht en prima bij het verhaal passen. Daarnaast is het boek vlot geschreven.

Het is misschien niet het meest originele plot met de meest verrassende wendingen, maar het is wel een heel vermakelijk boek. Er is weinig mis mee en leest lekker door. De personages zijn interessant genoeg en het subtiele fantasyelement maakt het leuk voor veel mensen.

Het was haast alsof The Potion Diaries mij middels een alchemistisch drankje verslaafd had weten te maken aan het boek.

De magische wereld van The Potion Diaries wist mij al snel in z’n greep te krijgen. Ik vond Sam een leuk personage en ik genoot van haar tocht. Hoewel het geen moeilijk en heel diep uitgedacht verhaal was, vond ik de setting ontzettend tof. Ik voelde me er meteen in thuis en ik genoot van de personages met Talent en alle alchemisten. Het was gewoon een verslaving!  Een echte aanrader voor young adult lezers en ook nog eens heel eigen vanwege zijn hedendaagse doch sprookjesachtige setting.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “The Potion Diaries (Potion #1) – Amy Alward

  1. Ik zag het boek op het vliegveld staan, (toen ik van London terug naar Nederland vloog)
    maar hebt het laten staan. Maar ben wel heel nieuwsgierig naar het verhaal 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.