Royal Tour (Potion #2) – Amy Alward

Geplaatst op 21 september 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Royal Tour (Potion #2) – Amy AlwardRoyal Tour door Amy Alward
Ook door deze auteur: The Potion Diaries
Serie: Potion #2
Andere boeken in deze serie: The Potion Diaries
Uitgever: Simon and Schuster | Augustus 2016
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 372
ISBN: 9781471143588
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Stolen memories, a lost diary and a race against time...

Having saved Princess Evelyn (and become her new BFF) Sam must accompany Evelyn on a world tour, so she can keep the princess (and everyone around her) safe with a power-binding potion. But Sam also has another reason to scour the globe. Someone has tampered with her grandad's mind, and Sam is the only one who can unlock his memories to save him and the family business. And that's not all that's at stake. The stolen memories contain the recipe to a potion which many would kill to get hold of. With the post powerful people in the world desperate for the recipe, Sam must save her grandad in order to save everyone else...

Gedurende mijn vakantie naar Londen dit jaar – YALC! – besloot ik The Potion Diaries te gaan lezen, omdat Amy Alward zou komen. Ik had het boek al meer dan een jaar ongelezen in de kast staan, en ik had nog geen pagina gelezen en ik wist meteen dat dit een nieuwe verslaving zou zijn. Wat een heerlijk boek! Ik kocht meteen het vervolg, al had ik het boek nog niet eens uit. Het duurde ditmaal geen jaar voor ik zou beginnen aan Royal Tour. Gelukkig maar, want ook dit boek is weer ontzettend leuk!

Samantha heeft de Wilde Hunt gewonnen en prinses Evelyn gered en ze heeft een soort van vriendje; Zain! Zain en zij waren rivalen, maar hebben de strijdbijl begraven. En dat is maar goed ook, want Sam heeft zijn hulp hard nodig als haar opa plots ziek wordt. Dit heeft alles te maken met het verdwenen boek van haar overgrootoma, waarvan men zegt dat ze het recept voor Levenswater heeft uitgevogeld. Lukt het Sam haar opa te helpen? Het welzijn van niet alleen hun winkel, maar van het hele land hangt er vanaf!

Royal Tour heeft weer alle ingrediënten om verslaafd aan te raken. Een fijne groep personages, een kleurrijke hedendaagse setting – maar dan wel vol magie, alchemie en magische wezens – en een avontuurlijk plot. Ook dit keer raakte ik weer volledig in de ban van Samantha’s avonturen.

Ik vind de setting van deze serie zo ontzettend bijzonder. Het voelt heel hedendaags aan (inclusief social media), maar dan met magie. Het is daarom gemakkelijk voor te stellen en voor je te zien. Misschien wil ik zelf nu wel een alchemist worden in deze wereld. Lijkt me hartstikke cool!

Net als in het eerste deel gaat Sam weer op een soort scavengerhunt, maar dan met een iets minder duidelijk doel dan in het eerste boek. Ja, ze wil natuurlijk haar opa redden, maar het dagboek van haar overgrootoma speelt vooral een rol in de drijfveer. En ergens voelde dit een beetje.. Onduidelijk? Vooral door het einde, dit zorgt er bijna voor dat dit boek een aanloop is voor het derde deel in plaats van een losstaand avontuur. Een heel verslavende aanloop, dat dan weer wel.

Sam is om verschillende redenen een erg prettig personage. Ze is leergierig, werkt hard en is super loyaal naar haar vrienden en familie. En ze maakt fouten. En die fouten durft ze toe te geven, want ze gaat ze fixen. Of in ieder geval proberen. DIe drijfkracht vond ik ontzettend inspirerend. Ook het feit dat ze nog met Evelyn omgaat – maar toch zo normaal is gebleven – vond ik erg tof. Hun relatie was niet overdreven.

De wereld die Amy Alward heeft neergezet voelt verrassend goed uitgedacht. Er zijn meerdere landen met allen hun eigen regels en gebruiken en ook de manier waarop de maatschappij is omgebouwd komt goed tot z’n recht. Het gebruik van dierlijk materiaal wordt ook ter spraken gebracht en dat maakt dit boek verrassend gelaagd. Ik vond daar goed over nagedacht en een mooi element om over na te denken. Want tja, ze hebben in de toverdranken vaak onderdelen van (magische) wezens nodig, maar hoe eerlijk is dat?

Een magische scavengerhunt gecombineerd met het brouwen van toverdranken. Klinkt dat tof? Lees dan Royal Tour.

Royal tour was weer net zo verslavend als het eerste boek. Ik vond de wereld heel erg tof en ik zou zo een alchemieopleiding willen volgen. De rijke setting en de aantrekkelijke personages maken het een erg prettig geheel. Ik kan niet wachten op het derde deel.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.