Dagboek: De start van een nieuw project

Geplaatst op 31 oktober 2016 door Emmy in Persoonlijk / 4 Comments

Oh wat hield ik jullie in spanning deze week over een bepaald project.

img_7345

Een huis vol dozen.

Maandag

Ik word wakker en ik voel me eigenlijk een beetje ziek. Maar ik heb ’s morgens een interview te draaien voor De Boek Pioniers, dus ik sleep me uit bed. Ik heb me nu al voorgenomen om het een beetje rustig aan te doen deze week. Al die plannen die ik ook altijd heb.

Voor ik weg moet, maak ik mijn dagboekje van vorige week rustig af en bepaald ik wat ik vandaag ongeveer gedaan wil hebben.

Onderweg naar Utrecht – waar ik de afspraak heb – lees ik verder in Siren. Het boek weet me meer en meer te pakken. Na de afspraak (we zijn lekker vroeg klaar) doe ik snel nog wat boodschappen en ga ik terug naar huis. Ik lees Siren uit en begin in Nachtrijder.

’s Middags doe ik rustig aan. Ik blog wat en werk wat vooruit, maar ik lees niks meer (wat ik wel wilde). ’s Avonds hebben we weer Dungeons and Dragons.

Dinsdag

Vandaag neem ik een dagje vrij. Nou ja, dat was mijn plan. Ik begin met boodschappen en een fijne wandeling. Daarna eindig ik de ochtend met een begin in Spiegelgeest. Rond een uur of half 2 heb ik het boek uit en begin ik lekker met bloggen. Ook valt het manuscript van De horlogemaker van Londen op de deurmat: ik doe namelijk mee met de blogtour.

’s Avonds bespreek ik met Rob een project waar ik mee aan de slag wil. We nemen kosten door en maken beslissingen. OH JONGENS WAT WIL IK HET GRAAG ZEGGEN! Maar ik doe het nog niet.

Woensdag

Vandaag is een werkdag. Hoewel ik pas om 11 uur hoef te beginnen en daarom ’s morgens voldoende tijd heb om nog wat voor mijn blog te doen, kom ik geen millimeter vooruit. Ik fiets naar mijn werk en ga daar aan de slag; de hele dag boeken opruimen. Het is heel druk in de bieb, maar de inname is niet zo druk dat we het niet meer aankunnen. Gelukkig is het wel druk genoeg om steeds een kar op te kunnen ruimen. Ik kan er namelijk niet zo goed tegen om niks te doen.

In mijn pauzes lees ik stukjes in Apollo. Supergrappig, maar geen praktische keuze. Apollo past morgen namelijk helemaal niet in mijn tas!

Eenmaal thuis ligt er een pakketje op de deurmat met daarin Rebel, het vervolg op Reboot. Ik ben zo benieuwd! Verder kijken we tv en probeer ik iets voor mijn projectje te ontwerpen, maar ik ben erg ontevreden. Ook de leeszin is weg, dus ik ga best op tijd naar bed, om vervolgens weer slecht te slapen.

Donderdag

Vroeg op, want vandaag een dag buitenshuis. Eerst ga ik richting Tilburg voor een vergadering met Bibliotheek MB over events. Ik begin in de trein in het herlezen van List & Leugens, in de volle overtuiging dat ik dit boek makkelijk uit krijg.

Na het gesprek ga ik richting Amsterdam. Ik lees verder en ik bedenk me wat ik er ga doen. Mijn zusje viert vanavond namelijk haar diploma/verjaardag in een leuk restaurant. Naar huis gaan had weinig zin – tenzij ik voor een uurtje thuis wilde zijn. In Amsterdam ga ik eerst naar de ABC, waar ik in de opruiming Mortal Heart koop. Dit is het derde deel van de His fair assassin serie. Ik heb deel 2 nog niet, maar voor 6 euro nogwat, kon ik hem eigenlijk niet laten liggen. Daarna bezoek ik Waterstones, maar dat vind ik zoooo duur. Wel zie ik een boek dat Rob heel graag wil hebben. Ik koop niks, maar ga op zoek naar glitter voor mijn projectje. Dat valt tegen. Het kost me 2 uur om niet echt te vinden wat ik wil. Ik ga uiteindelijk ergens op een bankje zitten om flink te lezen, maar het lukt niet. Daarna poept er een vogel op mijn tas en ben ik er klaar mee; ik ga wel richting het restaurant!

Het was supergezellig om veel familie weer te zien en we hebben heerlijk gegeten. Ook bespreek ik mijn project en iedereen is enthousiast.. zo veel zin in!

Daarna naar huis, waar ik niet veel leestijd heb, omdat ik met familie in de trein zit. List en leugens is dus nog lang niet uit. En nu ben ik in drie boeken bezig. OEPS.

Rond een uur of 11 ben ik thuis en zie ik dat bijna alles voor mijn project is bezorgd. ZO TOF!

 

14884521_1127628083987191_7152391809460041470_o

Vrijdag

’s Morgens sta ik op tijd op. Werk belt of ik kan werken, maar ik kan niet omdat ik nog zo veel heb liggen. Ik ga morgen wel extra werken. Dit schopt mijn planning in de war, maar het is extra werk!

Snel begin ik met het ontwerpen van een label. Ik wil ook illustreren voor een opdracht, maar er zit chaos in mijn hoofd, dus het lukt niet. Meh. Daarna werk ik snel wat administratie weg, zodat ik daarna wat kan lezen.
Dan ploft er een boek op de mat: Wat jij niet ziet. Bedankt, Gottmer!

img_7343

De blikjes komen binnen.

img_7344

Een stuk groter dan verwacht. Maar meer kaars, meer beter.

Ik lees ook List & Leugens vandaag uit en daarna gaan we ’s avonds uit eten: SUSHI. Zo lekker.

Zaterdag

Op zaterdag werk ik voornamelijk. Ik doe van te voren nog boodschappen en vertrek dan richting de bieb. ’s Avonds hebben we nog een verjaardag, dus ik lees enkel een paar pagina’s van Nachtrijder in bed. Ook maken we een proef van ons project.

Zondag

SNEL NAAR BENEDEN OM TE KIJKEN. Het is gelukt! Het is nog niet helemaal perfect, maar het komt wel in de richting. Ik ben zo enthousiast! Het liefst zou ik er de hele dag mee aan de slag gaan, maar ik moet werken. Dus begin ik de dag met het schrijven van blogposts. Ik lig voor mijn gevoel een beetje achter en ik hoop dat het schrijven van de blogposts (waardoor ik mijn to do list inkort) meer rust in mijn hoofd brengt.

Ook hol ik mijn pompoen uit, terwijl we het resultaat van het project testen. IK WIL HET ZO GRAAG LATEN ZIEN!

img_7356

Ik ga werken en als ik thuis kom blijkt Rob hard te hebben gewerkt aan het project. OMG. En dus besluiten we het maar gewoon bekend te maken. We gaan zelfgemaakte kaarsen verkopen, mét boekenthema natuurlijk! Ik ben er zo trots op. Morgen ga ik mooie foto’s maken.

img_7347

Een traditie….

’s Avonds bak ik verder Halloween koekjes en lees ik Nachtrijder uit.

14232013_1129587577124575_2746206348332809317_o

Gelezen

Deze week heb ik vier boeken uitgelezen. Allereerst Siren, het nieuwe boek van Kiera Cass. Vervolgens Spiegelgeest, van Cocky van Dijk, welke ik als recensie-exemplaar heb gekregen. Vervolgens herlas ik List & Leugens voor de leesclub van volgende week (het wordt heel tof, want Myrthe komt vertellen over de voorjaarscatalogus!) en tot slot las ik Nachtrijder uit, welke ik lees voor de blogtour.

Ik ben nog bezig in Apollo, waar ik ongeveer 50 pagina’s van gelezen heb. Ook heb ik Passenger geopend op mijn ereader staan.

Nieuwe boeken

Ik heb deze week vier nieuwe boeken mogen toevoegen aan mijn verzameling (ik ga er ook weer een berg weggeven). Ik ben blij dat het ongeveer gelijk is deze week.

Allereerst ontving ik het manuscript van De horlogemaker van Londen. Dit boek spreekt me enorm aan en ik doe mee met de blogtour. Vervolgens ontving ik Rebel, het vervolg op Reboot. Zelf kocht ik Mortal Heart, het derde deel van de His fair assassin serie. Nu deel 2 nog een keer scoren.

Tot slot ontving ik Wat jij niet ziet van uitgeverij Gottmer. Dankjewel!

En laten we maar snel vergeten dat ik nog een berg boeken bestelde. Oeps.

Blogposts

Volgende week

Het is dan gewoon al november. Ongelofelijk, toch? Tijd voor een nieuwe TBR en tijd om de Boeken Adventskalender verder door de bereiden. Ik loop al lekker op schema! Verder ga ik hopelijk heel hard aan de slag met de verkoop van mijn kaarsen. Ook ga ik zelf aan het werk met illustraties en mijn blog. Maar eerst: Halloween! Oh en vrijdag het boekenfestijn en de leesclub. Zin in!

tbrweek44

Tot volgende week! 

Tags:

Divider

4 responses to “Dagboek: De start van een nieuw project

  1. Veel succes met jullie Boekige kaarsen-project Emmy! Eigenlijk heb ik al ontzettend lang geen kaarsen meer aangestoken. Jij lijkt altijd zo’n goed gevulde weken te hebben. Bij mij is het doorgaans wat rustiger al is deze week daar wel een uitzondering op. Gelukkig zijn het wel allemaal leuke zaken zoals een bijpraat afspraakje met een vriendin, een bezoekje aan de Boekenbeurs, een ontmoeting met Krystal Sutherland, een knutselmiddag en in het weekend ook nog eens het interview met Marieke Nijkamp. Volgende week staat er dus een extra rustige recuperatie-week op de planning.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.