En dit vonden de Leesbeesten van Cinder

Geplaatst op 29 oktober 2016 door Emmy in Leesbeesten Leesclub / 1 Comment

Op 21 oktober kwam de Leesbeesten Leesclub weer samen bij Boekhandel Van Piere. Dit keer op een ander plekje in de boekhandel vanwege de Dutch Design Week, maar wél met een aantal nieuwe gezichten. Hoe tof is dat!? Ik ben echt zo blij dat zo veel jongeren het leuk blijven vinden om samen te komen en om er een gezellige avond van te maken.

Sassy, pakkend en mooi

Allereerst vroeg ik wie Cinder al eens had gelezen. Dit bleken er toch een paar te zijn. Niet allemaal hadden het boek voor de leesclub herlezen, dus toen ik heb vroeg wat het mooiste stuk was, hoorde ik heel wat breinen ratelen.

Er werden verschillende scenes beschreven. Zo vonden we het einde heel sterk geschreven en was een bepaalde scene met een voet behoorlijk emotioneel.

Tot ons favoriete personage behoorde natuurlijk Cinder, maar ook Iko, de android. Zelf denk ik dat dit komt door haar zoektocht naar menselijkheid en haar fantastische humor.

Minst favoriet waren de koningin en de stiefmoeder. Die zagen we het liefst in de problemen komen.

Cinder is natuurlijk geen volledig menselijk personage. Wij vonden het echter wel een toegevoegde waarde hebben dat ze een cyborg is. Toch vonden sommigen dit van te voren wel lastig; zou het wel leuk zijn? De omslag verraad natuurlijk al wat, maar wij vonden het een goede mix tussen romance en iets machinaal. Wel vonden we het soms wat lastig voorstellen met al die technische termen. En hoe groot is dat enkelcompartiment, dat er zo veel in past? Dit leidde tot leuke gesprekken gedurende de leesclub.

Magical, original en outstanding.

Ik vroeg de leesbeesten ook hoe ze het sprookjeselement vonden. Was het te overduidelijk, precies goed of miste ze juist was? Iedereen leek dik tevreden. Soms was het overduidelijk waar het verhaal heen zou gaan, door het sprookje, maar toch werkte alles heel goed. Dit komt door de sfeer en de plaats waar het zich afspeelt. Het speelt namelijk in een toekomstig Azie en dat bood heel veel ruimte voor fantasie. Ook over hoe Cinder er zelf uitziet. En Kai. Ik opperde Osric Chau als een prins Kai. Een supernatural/Hillywood afdwaling volgde. Maar dat vond ik leuk; boeken brengen ons samen!

Sprookjesachtig, geweldig en vernieuwend

Zelf ervoer ik dat – wanneer je alles al gelezen hebt – je veel meer hints naar de volgende boeken vindt. Ik vroeg me af of anderen dat ook doorhadden. Of dat ze bepaalde elementen dachten te herkennen die vast terug gaan komen. Riep het boek onduidelijkheden op? Nee, Cinder werd ervaren als een heel duidelijk boek waarbij veel ruimte was voor het zelf invullen van de looks van de personages en de cultuur waarin men leeft. Dat het in de toekomst afspeelt, was ook niet storend. Het bood juist mogelijkheden, zonder dat het te vergezocht werd. Het bleef helder.

Must-read, sarcastische humor en betoverend.

En die ontknoping dan? Zagen ze die aankomen. JA! Maar het past wel heel goed. Vrijwel iedereen wilde ook zeker verder met de serie. Door sommigen alleen maar meer door de leesclub. Dat horen we natuurlijk heel erg graag.

En extra leuk: Blossom Books gaat de serie opnieuw uitgeven! Wij kunnen begin 2017 gaan genieten van prachtige boeken.

Cinder kreeg van ons gemiddeld een 9,1

Ditmaal liet ik de avond iets minder lang duren. We hoefden immers geen nieuw boek uit te zoeken. Maar gezellig was het zeker! Er werden nog een aantal boeken verloot en we kregen allemaal een (zeer) goed gevulde goodiebag. Dankjewel Van Piere!

De volgende keer is op vrijdagavond 4 november en wij bespreken List & Leugens.

Tags:

Divider

One response to “En dit vonden de Leesbeesten van Cinder

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.