The Novice (Summoner #1) – Taran Matharu

Geplaatst op 26 oktober 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Novice (Summoner #1) – Taran MatharuThe Novice door Taran Matharu
Ook door deze auteur: De nieuweling
Serie: Summoner #1
Andere boeken in deze serie: De nieuweling
Uitgever: Hodder Children's Books | Mei 2015
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 400
ISBN: 9781444926644
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

When blacksmith apprentice Fletcher discovers that he has the ability to summon demons from another world, he travels to Adept Military Academy. There the gifted are trained in the art of summoning. Fletcher is put through grueling training as a battlemage to fight in the Hominum Empire’s war against orcs. He must tread carefully while training alongside children of powerful nobles. The power hungry, those seeking alliances, and the fear of betrayal surround him. Fletcher finds himself caught in the middle of powerful forces, with only his demon Ignatius for help.

As the pieces on the board maneuver for supremacy, Fletcher must decide where his loyalties lie. The fate of an empire is in his hands. The Novice is the first in a trilogy about Fletcher, his demon Ignatius, and the war against the Orcs.

The Novice was een boek dat ik al vele malen in mijn handen had gehad, voordat ik het daadwerkelijk kocht op YALC. Op een of andere manier sprak het boek me aan. Niet alleen omdat het fantasy is, maar ook omdat er eens een jongen in de hoofdrol speelde. Veel Young Adult fantasy is namelijk met een dame in de hoofdrol en ik had zin in wat anders.

novice3

Het verhaal gaat over Fletcher, een leerling smid, die er achter komt dat hij het vermogen heeft om demonen op te roepen. Deze demonen zijn een soort mythische wezens uit een andere dimensies, die gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld een gevecht. Aangezien de wereld in oorlog is tegen de Orcs en er een tekort is aan tovenaars, vertrekt Fletcher naar een speciale school, waar ze hem zullen opleiden. Maar wie kan hij vertrouwen? En waar ligt zijn ware loyaliteit?

Ik had echt ontzettend veel zin in The Novice, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik aan het begin even moest wennen aan de schrijfstijl. Het voelde in eerste instantie namelijk een beetje aan alsof alles – tot in de kleinste details aan toe – werd voorgekauwd. Soms op een iets wat kinderlijke toon. Later wende ik er aan, en vond ik het uitvoerende beschrijven juist wel prettig. Want veel details doen er ook echt toe. Ik hou er wel van als je als lezer uitgedaagd wordt om alles tot je te nemen.

novice1

Achterin mijn editie worden de verschillende demonen uitgelegd. Superhandig!

Deels vond ik dit boek ook zo leuk omdat het me heel erg deed denken aan Fantasy RPG’s. Oftewel; fantasy rollenspellen. Ik moest hierbij denken aan spellen als World of Warcraft en Diablo op de computer en Dungeons & Dragons wat ik elke week aan tafel speel. The Novice voelde hierdoor extra vertrouwd, als een soort thuiskomen. Ik had het idee dat die invloeden van community’s waarbij fantasy een grote rol speelt, het boek juist zo overtuigend wist te maken, omdat de schrijver vertrouwd is in de sfeer. En het feit dat het tijdens NaNoWriMo is ontstaan en ook op Wattpad is gedeeld, bewijst de kracht van een online gemeenschap alleen maar meer.

The Novice biedt een fijne afwisseling tussen rust en actie. Het verhaal speelt zich namelijk niet alleen op de school af, maar ook bij bijzondere plekken (waar andere personages mee te maken hebben). Al met al wist het boek me daardoor ontzettend mee te slepen. Het hoogtepunt van een toernooi voelde ergens vrij plots, maar aan de andere kant paste het erg goed in de setting.

Ik vind The Novice met al z’n demonen en de school met z’n maffe docenten erg leuk gevonden. De personages zijn divers en leuk voor zowel jongens als meisjes. Daarnaast biedt de setting een groot scala aan mogelijkheden voor de toekomst (om zelf bij weg te fantaseren).

Dol op fantasy rollenspellen? Dan zal The Novice je ook blij maken.

Van fan Harry Potter, de Grijze Jager, Darren Shan, Percy Jackson en ga zo maar door? Dan is The Novice ook echt iets voor jou!

novice2

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.