Dagboek: Workshops en weer veel te veel boeken – oeps!

Geplaatst op 24 oktober 2016 door Emmy in Persoonlijk / 1 Comment

Bizar dat ik gewoon al een jaar dagboekjes bijhoud op mijn blog! Ik begon er vorig jaar boektober mee om iedereen te laten zien hoe ik het voor elkaar krijg zo veel te lezen… En blijkbaar vinden jullie het interessant genoeg, want ik krijg steeds positieve geluiden. Thanks, guys!

Zoals ik jullie vorige week vertelde, ging ik op zondagmiddag naar de verjaardag van Thyrze. Daar was Melisa ook, en zij had (naast een fabuleus pakket) ook boeken voor mij bij zich. Namelijk: Witch’s pyre, het derde deel in de serie, Three dark crowns in de rode editie en The Call. Deze laatste heeft ze ook nog eens laten signeren. Zo lief.

Oh, helaas weinig foto’s deze week… Ik heb vooral foto’s van boeken gedeeld. Volgende week laat ik ook zien hoe het met mijn inkleurkasten staat!

Maandag

Ik was bij mijn moeder en ik heb haar geholpen met de website en haar facebookpagina. Ook heb ik haar nieuwe winkelpand bekeken en daar foto’s gemaakt. Aan het eind van de middag ging ik naar huis en las ik Vlammenwerper uit. ’s Avonds hadden we Dungeons & Dragons.

viavandijk3

Dinsdag

Vandaag had ik een dag vol afspraken, met daar tussen steeds gaten van een paar uur. Dat vind ik altijd zo lastig in de planning. Allereerst bijles, toen een webinar en ’s avonds het buurbemiddelingsgesprek.

Ook ruimde ik vandaag verder op in mijn atelier; weer een vuilniszak vol zooi weg. Ik ga gewoon eens in de zo veel tijd een kast uitruimen en opruimen. Langzaam krijg ik ook daar meer orde. Tot slot bereidde ik mijn workshop voor morgen voor en begon ik in het herlezen van Cinder.

Oh… en hoe het gesprek ging? Ze beledigde ons, beschuldigde ons, zeurde over het tuinhek. Kortom; ze brak alle spelregels van het gesprek. Maar we hebben beloofd te helpen en toen was opeens alles goed. Oh… en bij elke belediging zei ik: ik voel me beledigd. Ik vind dat we het heel goed gedaan hebben.

Woensdag

Vandaag werk ik thuis. Ik werk aan mijn blog, doe het huishouden en ik bereid de workshop die ik ga geven voor. Ik vind het best spannend; ik heb namelijk geen idee hoe veel kinderen er vanavond gaan komen!

Ook krijg ik post binnen; Siren van Kiera Cass is er eindelijk in het Nederlands! Ik ben zo ontzettend benieuwd.

’s Avonds geef ik twee workshops. Het is niet heel druk, maar iedereen die naar mijn workshop komt is heel erg enthousiast en doet leuk mee. Ook de medewerkers van de bibliotheek vinden mijn workshop erg leuk. Achteraf komen drie meiden terug voor een foto en om te kletsen over boeken en series. Daar word ik zo blij van! Ik lees ’s middags nog een stuk in The Novice en in Cinder.

Tevens krijg ik vandaag een buurvrouw aan de deur; blijkbaar was mijn post verkeerd bezorgd en ze heeft met behoorlijk wat moeite mijn goede huisnummer kunnen achterhalen. Superlief! In dat pakketje dat Vind ik leuk, een jeugdboek waarbij social media een grote rol speelt.

Donderdag

Ik begin de dag met het uitlezen van The Novice en Cinder. Dan bereid ik de leesclub voor, doe ik boodschappen en maak ik foto’s. Ik ben lekker bezig en kan best wel wat van mijn to do list afstrepen! Heerlijk.

14717081_1120745488008784_2715330016571231502_n

Verder krijg ik ook Oprecht binnen. Mijn quote staat er in en er staan ook echt kunstwerken in. HOE VET.

’s Middags kak ik een beetje in. Het is zo grijs buiten… binnen wordt het er ook helemaal donker van. Dus kruip ik even lekker op de bank met De kronieken van Bane. Ik ga straks wel weer verder met mijn blog enzo.

14568227_1120544498028883_4436447185705811053_n

Vrijdag

Wow, kan ik een dagje in bed bestellen? ’s Morgens lees ik De kronieken van Bane uit. En ik heb nergens anders zin in. Daarna fiets ik richting werk. De tijd gaat op zich best snel, omdat er aardig wat boeken worden ingeleverd. Om 5 uur ben ik klaar en dan vertrek ik richting Eindhoven voor de Leesbeesten Leesclub. Ik begin in Tweestrijd een nog vrij onbekend fantasyboek. Al snel lees ik dat Annabel er al is, dus ga ik richting de boekhandel, waar ik meteen Crystal Crowned koop, want YES ze hebben de hele serie staan. Het vijfde deel is het enige deel dat ik nog niet heb gelezen, dus die besloot ik eerst te kopen. Over twee weken is er weer een leesclub, en dan koop ik denk ik deel 2. En zo ga ik de serie compleet maken.

cvzgws5xyaamkx1

De leesclub was weer erg gezellig en er waren ook veel nieuwe gezichten bij. Zo gezellig! Ik heb nu al zin in de leesclub van List en leugens! In de goedgevulde goodiebag die we meekregen, zat ook een boek: poppenhuis! Dit is een thriller, dus ik weet niet echt of het mijn ding is.. maar toch. Zo lief!

Eenmaal thuis lag daar de Celebrate Books box met het thema All the feels op me te wachten. En daar zat natuurlijk in: Sterrenstof! Ik vond de box echt zo tof!

Zaterdag

Vandaag moet ik werken en voor ik ga doe ik eigenlijk niet zo veel. Na het werk ook niet echt. Het is readathon, maar helemaal voor de volle 100% meedoen lukt me niet. Eerst kijken we (eindelijk) Captain America: Civil War. En daarna lees ik (deels in bed) verder in Tweestrijd. Hoewel ik het boek eigenlijk ’s avonds wil uitlezen, lukt me dat niet. Ik ben te moe.

Zondag

Op zondag is er geen tijd om uit te slapen. Om 10 uur moeten we namelijk buiten staan om te helpen met het tuinhekje. Het was goed om te zien dat hij compleet rot was. We hebben een aantal rotopmerkingen doorstaan, maar zijn gewoon vriendelijk gebleven. Lang verhaal kort: het tuinhekje staat weer semirecht (naar hun tevredenheid), maar de conclusie was toch dat er misschien een nieuw hekje moet komen. No shit, Sherlock.

Even dook ik nog met Tweestrijd op de bank om hem uit te lezen. Toch een boek uit tijdens de readathon!

Daarna gingen we naar een verjaardag, waarbij we heel gezellig gingen lunchen. Aan het eind van de middag waren we weer thuis en allebei een beetje op. Ik begon in Siren, in de hoop hem in een avond te kunnen lezen, maar ook dat lukte me niet. Ik ben vrij vroeg naar boven gegaan.

Nieuwe boeken

Oké, eerlijk… mijn bedoeling was om iets minder nieuwe boeken te hebben toegevoegd deze week. Ik hou me vast aan de boeken die ik over een tijdje weg ga geven.. ofzo? Haha. Nee, nieuwe boeken zijn natuurlijk altijd welkom, al hoop ik de ratio nieuwe en gelezen boeken een beetje gelijk te houden. Spoiler: niet gelukt!

Zoals ik al vertelde nam Melisa drie boeken voor me mee: The Call, Witch’s Pyre en Three dark crowns. Volgens haar heb ik ook Empire of storm echt nodig, dus die moet ik binnenkort ook maar eens aan gaan schaffen. Weeeeer een nieuw boek (he wat rot).

Ook kreeg ik een aantal recensie-exemplaren binnen. Allereerst Siren, de nieuwe van Kiera Cass. Hier ben ik al mee bezig. Ook kreeg ik een jeugdboek binnen met de naam Vind ik leuk. Vervolgens Oprecht, die ik al heb gelezen om een quote aan te kunnen leveren. Binnenkort verschijnt mijn recensie. Ook kreeg ik De kleine bloggen voor dummies. Je denkt nu misschien: Emmy, dat heb jij toch niet nodig? Maar daar ben ik het niet mee eens. Ik kan altijd meer leren en wie weet is het ook nog eens nuttig voor de workshops die ik geef! (En steeds vaker lijk te geven… het is zo leuk!). Samen met het blogboekje kreeg ik Kleurtechnieken workshop binnen. Wederom; wie weet leer ik er nog wat van en anders kan ik de voorbeelden gebruiken voor mijn eigen workshops of lessen. Ik denk dat beiden erg nuttige boeken zijn. Tot slot: The Diabolic, waar ik echt ontzettend naar uitkijk, want volgens mij is hij heel erg goed.

Ook kocht ik Crystal Crowned bij Boekhandel Van Piere (yessss ze hebben de hele serie!) en kreeg ik het kinderboekenweek geschenk daarbij en later het boek Poppenhuis in de goodiebag.

Een flinke stapel dus weer, maar naar veel boeken kijk ik ook erg uit om ze te gaan lezen.

Gelezen

Gelukkig heb ik ook best wel wat boeken gelezen. Ik wil volgende keer overigens ook weer foto’s van mijn haul en gelezen stapel maken… maar daar ben ik nu gewoon niet aan toe gekomen omdat ik maandagmorgen een klus heb en zondag zo op was (en het wordt al zo snel donker!).

Goed. Ik las dus eerst Vlammenwerper uit. Dit boek is cool. Deze serie is echt vet, vooral als je fan bent van Marvelfilms. Ook herlas ik Cinder voor de leesclub en De kronieken van Bane omdat het een recensie-exemplaar was van de Nederlandse editie. Grappig om te vertellen is dat ik beiden boeken dus eerst in een andere taal las. Cinder eerst in het Nederlands en Bane eerst in het Engels. Ik vind het altijd wel een toegevoegde waarde hebben om boeken in beide talen te lezen, je leest dan toch anders en ziet andere dingen.

In het kader van fantasymaand las ik ook nog twee fantasyboeken: The Novice (tof en leuk voor rollenspellen fans) en Tweestrijd, wat ook een recensie-exemplaar was.

Tot slot ben ik nog bezig in Siren en staat ook Nachtrijder al klaar op mijn ereader. Dit zijn natuurlijk ook fantasyboeken, zij het veel meer op onze wereld gericht. Het zijn beiden recensie-exemplaren.

Aan de ene kant heb ik voor mijn gevoel niet spetterend veel gelezen, maar aan de andere kant heb ik meer gelezen dan ik had verwacht. Op een of andere manier had ik mezelf deze week erg laag ingeschat, maar wist ik toch een aantal boeken eerder uit te hebben dan gedacht. Score!

Blogposts

Volgende week

Ik heb me voorgenomen het rustig aan te doen deze week en vooral lekker te lezen en creatief aan de slag te gaan. Ook heb ik wat afspraken, zoals maandagmorgen met De Boek Pioniers, woensdag werken, donderdag een vergadering en het verjaardagsdiner van mijn zusje, zaterdag een verjaardag (en ik gok ook werk) en zondag weer werken. Gelukkig niet overvol en genoeg tijd om een beetje uit te zieken (zo’n gevoel heb ik een beetje).

Heb jij deze week meer gelezen dan je had verwacht?

 

Tags:

Divider

One response to “Dagboek: Workshops en weer veel te veel boeken – oeps!

  1. Oei, zoveel heisa omwille van een tuinhekje. Op zo’n moment besef ik des te meer dat ik mezelf heel gelukkig mag prijzen met onze buren. De buurvrouw komt ongeveer één keer in de maand op bezoek én dan drinken we samen thee en hebben het over … boeken. Geweldige buren dus

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.