De jongen met de lege ogen (Lockwood & Co. #3) – Jonathan Stroud

Geplaatst op 21 oktober 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

De jongen met de lege ogen (Lockwood & Co. #3) – Jonathan StroudDe jongen met de lege ogen door Jonathan Stroud
Ook door deze auteur: De schreeuwende wenteltrap
Uitgever: LS Amsterdam | September 2016
Genres: Young Adult, Fantasy, Horror
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9789024571895
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Lockwood & Co zijn terug in De jongen met de lege ogen, het derde deel in de serie van Jonathan Stroud. Origineel, heel erg spannend en vol humor, en voor iedereen die heeft genoten van Harry Potter, De grijze jagers en de boeken van Rick Riordan.

Lockwood & Co is misschien wel het kleinste, meest ongeorganiseerde bureau dat op geesten jaagt. Maar de medewerkers - Lockwood, Lucy en George - hebben talent. En ze hebben succes.
In De jongen met de lege ogen krijgen de agenten te maken met een enorme geestenuitbraak die Londen in zijn greep houdt. Scotland Yard kan de bestrijding niet meer aan en de bevolking is doodsbang. De bron van dit kwaad lijkt zich schuil te houden in de ruïnes van een middeleeuwse kerker. Om de gruwelijke verschijningen te laten stoppen, moeten Lockwood, Lucy en George samenwerken. Met hun gehate concurrenten, en met elkaar. Kunnen zij hun persoonlijke vetes opzijzetten? Zal het ze lukken om de geesten te verjagen? De duistere waarschuwingen van de Fluisterende Schedel voorspellen iets verschrikkelijks...

Ik ben zo blij dat de nieuwe Lockwood & Co is verschenen! Ik ben namelijk dol op verhalen waarin demonen, spoken en andere monsters verslagen moeten worden en de Lockwood-serie valt daar natuurlijk perfect onder. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat ik ontzettend uitkeek naar De jongen met de lege ogen.

ockwood4

Dit is het derde deel van de serie, maar de boeken zijn op zich ook wel los te lezen. Net als in de vorige delen worden er meerdere zaken besproken, waarin allerlei enge spoken langskomen die Lockwood en zijn agenten moeten verslaan. Lockwood, George en hoofdpersoon Lucy balen ook een beetje, want zij zijn als enige ‘goede’ bureau niet uitgenodigd om het gevaar van Chelsea te onderzoeken. Daarnaast hebben ze het veel te druk met allerlei klussen om hun huis te onderhouden. Dus neemt Lockwood een assistent aan. En daar is Lucy natuurlijk helemaal niet blij mee.

lockwood3

Dit boek wist mij letterlijk mee te sleuren in een achtbaar van emoties. Het was grappig, herkenbaar en spannend. Sterker nog, op een gegeven moment werd ik echt een beetje bang. En dat weet een boek maar zelden goed over te brengen. De rillingen liepen over mijn rug en ik moest er niet aan denken om het licht uit te gaan doen. Heerlijk als ik dat gevoel krijg!

Naast dat het spannend is, vind ik de hoofdpersonages ook gewoon heel erg leuk. Hun emoties waren erg herkenbaar en hun gedrag realistisch. Het was net alsof ik Lockwood, Lucy en George ook echt ken. Misschien kwam het mede door de uitdieping van de wereld waarin onze helden leven.

lockwood2

In Lockwood wordt iedereen opgejaagd door geesten, maar alleen kinderen met het Talent kunnen er wat aan doen. Je merkt heel goed hoe Lucy vervreemd van haar familie, hoe Lockwood zijn familie is verwoest en welke andere gevolgen er achter het Talent en de geesten zitten. De wereld doet een beetje victoriaans aan – ook al speelt het in het heden – waarin rijke mensen in kasten van huizen wonen en iedereen strijdt voor een soort van status (en dit ook tentoon wil stellen). En die sfeer? Ik ben er dol op!

Alle avonturen die de tieners beleefden vond ik leuk. Het voelde alsof ik een aantal afleveringen van een toffe televisieserie keek las en bij elke wilde ik er meer. Ik wil nogmaals schreeuwen dat het gewoon een fantastisch boek is.

Tijdens het lezen van De Jongen met de Lege Ogen liepen de rillingen over mijn rug.

Wat een goed boek. De jongen met de lege ogen is spannend, grimmig, grappig en verslavend. Deze serie lijkt alleen maar beter te worden. IK WIL MEER, MEER en nog MEER!

lockwood

five-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “De jongen met de lege ogen (Lockwood & Co. #3) – Jonathan Stroud

  1. Dat de boeken los te lezen zijn ben ik eigenlijk niet mee eens, maar de reden daarvan wordt pas duidelijk in het vierde deel. Waar ik het wel mee eens ben is de geweldigheid van deze serie. Deel vijf komt volgend jaar uit (in het Engels) en dat zal helaas ook het laatste deel zijn. 🙁

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.