De Wereld achter het Water (Het Eiland #2) – Jen Minkman

Geplaatst op 19 oktober 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De Wereld achter het Water (Het Eiland #2) – Jen MinkmanDe wereld achter het water door Jen Minkman
Ook door deze auteur: Schaduw van de Tijd
Serie: Het Eiland #2
Uitgever: Storm Publishers | November 2016
Genres: Young Adult, Dystopia
Aantal pagina's: 236
ISBN: 9789492098283
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

In dit spannende vervolg op ‘Het Boek van Voorheen’ van Jen Minkman, zijn Leia en Walt op weg naar de Wereld achter het Water, waar het legendarische land Cornwall op hen wacht. Tony, hun nieuwe vriend, heeft hen verteld dat alle oorlogen uit het verleden vergeten zijn en dat de inwoners van Bodmin en Dartmoor in vrede met elkaar leven. Mensen houden zich aan de regels van een religie van weleer die vergiffenis en geweldloosheid predikt.

Helaas komen ze er al snel achter dat zelfs een vredelievende, ideale samenleving zoals in Dartmoor zijn tekortkomingen heeft. Na een verboden reis naar Exeter, de oude stad van hun voorvaderen, ontdekken de twee Eilanders meer over de nieuwe wereld dan ze lief is.

Wat als de prijs die je moet betalen voor vrede op aarde te hoog is?

Ik heb ondertussen al een aantal boeken van Jen Minkman mogen lezen en keer op keer wist zij te verrassen met interessante keuzes en spannende wendingen. Toen ik Het boek van voorheen las, was ik wederom erg tevreden. Binnenkort verschijnt het vervolg daarop: De wereld achter het water. Wist Jen ook ditmaal mijn verwachtingen waar te maken?

wereldachter

Laia en Walt zijn met de Onderzoeker op weg naar het vaste land. Wat zullen ze daar tegenkomen? Zal het aan hun verwachtingen voldoen? Ondertussen loopt het bij de achterblijvers ook niet helemaal lekker. Er ontstaat een scheur tussen de mensen die vooruit willen en de mensen die vast willen houden aan de oude religie. Zullen de Eilandbewoners ooit in vrede kunnen leven?

Waar ik het in het eerste boek heel tof vond dat er iets als Star Wars zo veel invloed kon hebben, miste ik in De Wereld achter het Water echt een aantal elementen. Misschien komt het door de fantastische boeken die ik net las voor ik dit boek las, misschien mist het boek inderdaad wat. Ik kan mijn vinger er niet helemaal op leggen. Waar het op neer komt is dat de wereld – of meer de verrijking ervan – me heel weinig deed. Ik had het gevoel dat er niet echt een toegevoegde waarde in het boek zat, omdat ik het miste dat er naar een ontknoping werd toegewerkt.

wereldachter3

Er zit wel een ontknoping in hoor, zeker wel. Maar niet zo eentje die ik gewend ben van Jen Minkman. Ik voelde weinig mysterie en veel van de avonturen vond ik veel te snel beschreven. Het voelde gehaast en niet volledig uitgewerkt, waardoor ik het gevoel kreeg dat de avonturen geen bijdrage leverde aan het verhaal.

Waar ik in het eerste deel echt genoot van de bijzondere setting en de mogelijkheden die zo’n eiland biedt, vond ik het vervolg in cliché vervallen. Een samenleving vol onderdrukking, een klopjacht en de zoektocht naar de juiste plek. Het voelde allemaal heel erg 13 in een dozijn. Zonde.

De wereld achter het water bood mij weinig verrassing en vernieuwende elementen.

Voor mij was De Wereld achter het Water het niet helemaal. In mijn beleving maakte Jen het niet waar. Ik ben een bepaalde kwaliteit gewend die ik niet genoeg terugvond in dit boek; het bevatte teveel clichés en voelde gehaast en op sommige punten zelfs overbodig. Het was prettig lezen, maar voor mij was het eerste deel een stuk sterker.

wereldachter2

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.