Dagboek: Ik ging op vakantie

Geplaatst op 17 oktober 2016 door Emmy in Persoonlijk / 1 Comment

Deze keer een dagboek van twee weken. Door mijn vakantie lukte het niet om vorige week ook een dagboekpost online te zetten. Alles over mijn vakantie konden jullie natuurlijk vanmorgen al lezen, dus dat heb ik uit mijn dagboek gehouden. Wat ik nog meer deed – en welke boeken ik las en kocht en kreeg – dat lezen jullie hier!

14589925_10209060349158923_3406438123438824194_o

Ondertussen heb ik er al meer mogen kleuren!

Maandag

Nog maar twee dagen en we gaan weg. Zo veel zin in! Vanmiddag moet ik werken, dus ’s morgen ‘moet’ ik veel van mijn thuiswerk afronden. Alle blogposts inplannen, de laatste facturen van mijn workshops en illustraties uitsturen en nog een ontwerp maken. Ik werk heel lekker door en als ik nog twee uur heb voor ik moet gaan (en klaar ben met het hoognodige) ga ik lezen. Ik lees Koning der wrake uit en begin een stukje in Verdermeer. Vlak voordat ik moet gaan, gaat de deurbel; de post! Met daarbij Crooked kingdom! Ik weet alleen niet of ik wel de juiste editie heb besteld. Oh well… Volgens mij is hij even hoog als mijn andere Engelse editie. Ik denk echter dat ik deel 2 eerst in het Nederlands ga lezen, omdat ik deel 1 ook ga herlezen voor de leesclub in het Nederlands.

Dan op naar werk. Het is heel rustig, dus de tijd gaat voor mijn gevoel langzaam. ’s Avonds hebben we weer dungeons and dragons.

Dinsdag

Nog maar één dag voor we gaan. WOEIIII. Ik word ’s morgens wakker en Ember staat naast me met mega ogen naar me te staren. Creepy much? Ik sta op, douche en ga beneden aan de slag met wat kleine dingen die ik wil doen. Zo ook even langs de action en daarna bijles geven. Als een wervelwind ga ik door mijn dag; ik lijk tijd tekort te hebben voor alles wat ik wilde doen.

Daarna pak ik mijn spullen in en rommel ik in huis. Vervolgens gaat de bel; we hebben een beetje stennis met de buren en nu hebben ze buurtbemiddeling aangevraagd. Wordt vervolgd….

Verder las ik vandaag Verdermeer en kreeg ik End of days binnen.

14711470_10209125525268285_4422272781360754316_o

Whooooop. Je kunt nu via Celebrate Books een boekenkast printen. Ik maakte hem voor jullie!

Woensdag t/m woensdag

Op vakantie… Daar kom een apart blogje van! Wel kan ik alvast verklappen dat ik erg veel boeken heb gelezen, namelijk: Het zwarte hart, de verre kust, Grave Mercy, De jongen met de lege ogen, the kiss of deception, falling kingdoms en De wereld achter het water. Gewoon 7 boeken! Wauw, ik ben er echt trots op.

14612616_10209093789434909_2720876244120896010_o

Best. Scone. Ever.

Ook kocht ik wat boeken: K-girls, Fool’s gold en de nieuwe geïllustreerde Harry Potter en toen ik thuis kwam, lagen er twee boeken op de mat: Glory en Het balseizoen. Ik heb dus meer gelezen dan nieuwe boeken: trots!

Donderdag

Urgh. Koppijn. Maar vandaag wil ik wel echt aan de slag. Ik volg een webinar over twitter en begin weer met bloggen. Ergens heb ik het wel gemist, hoor!

Ik schrijf acht recensies, een aantal andere blogjes en kijk expeditie robinson. Today was a good day!

Vrijdag

Vandaag ben ik wederom ‘vrij’, maar niet van mijn freelancewerk. Waarom blijf ik mezelf dan ook wijsmaken dat ik dan vrij ben? Alsof mijn freelance werk en blogwerk geen echt werk is. Onzin!

bak2016_poster

Eerst maak ik een illustratie af, daarna ontwerp ik de poster voor de Boeken Adventskalender. Daarna kijken we de nieuwe supernatural aflevering (yes, eindelijk!) en vervolgens type ik nog wat blogjes. ’s Avonds begin ik in Piper Perish. Een ARC.

Zaterdag

Vandaag werken. De tijd gaat heel snel, behalve het laatste uur. Helemaal kapot kom ik thuis.. Ik voel me een beetje sip en nutteloos. Dus ik ga lekker lezen en ik lees Piper Perish uit. Op mijn werk lees ik in de pauzes trouwens een stukje in The Novice.

Zondag

Als ik deze blogpost schrijf is het zondagmorgen. Zondagmorgen is alles nog stil en pak ik mijn tas in en werk ik wat mails weg en doe ik blogdingen… the issual dus. Ik ga straks naar Thyrze’s verjaardagsfeestje en ga daarna direct door naar mijn moeder, waar ik ook slaap. Ik besluit mijn dagboekpost dan ook meteen af te maken, zodat ik me daar vanavond/morgen niet druk over hoef te maken. Ik wil vandaag beginnen in Vlammenwerper en als ik hem uit heb, lees ik verder in The Novice. Geen idee of dat gaat lukken maar ik heb er zin in. (Ook in Thyrze’s feest, natuurlijk!)

Gelezen

Voor mijn gevoel heb ik de afgelopen twee weken heerlijk wat boeken kunnen lezen. Ooit komt het nog wel goed met mijn TBR. Ooit. Ooit.

Allereerst las ik voor mijn vakantie Koning der wrake en Verdermeer uit. Op vakantie zelf las ik heel veel; Het zwarte hart, de verre kust, Grave Mercy, De jongen met de legen ogen, The kiss of deception, Falling kingdoms en De wereld achter het water. Gelukkig hoefde ik niet al die boeken mee te sjouwen; mijn ereader wordt op vakantie altijd ingezet.

Na mijn vakantie las ik enkel Piper Perish nog uit. Al begon ik wel in The Novice en Vlammenwerper. Kortom; in twee weken tijd las ik 10 boeken uit en ben ik er in nog twee bezig. Best netjes!

Nieuwe boeken

Ik kan echter niet zeggen mijn TBR stapel met tien heb ingekort, want ik heb ook weer wat nieuwe boeken gescoord de afgelopen twee weken. Ik kocht namelijk voor mijn vakantie nog Crooked kingdom (ik wil de Nederlandse editie ook nog) en End of days (derde deel van Angelfall in het Engels, zodat Rob hem ging lezen).

14543695_10209060293557533_8764768887926158486_o

In Ierland kocht ik de geillustreerde verise van Harry Potter & the chamber of secrets, Fool’s Gold en K-girls. En thuis lagen er nog twee recensie-exemplaren op me te wachten; Het balseizoen en Glory.

Dat betekent: 7 nieuwe boeken. Dus toch die TBR met drie boeken ingekort. Laten we dit volhouden! Eventjes geen boeken kopen.. zou dat lukken?

Blogposts

Volgende week

Phoe.. volgende week. Maandag werk ik bij mijn moeder aan haar website. Dinsdag heb ik wat afspraken staan, waaronder dus de buurtbemiddeling. Op woensdag geef ik een workshop. Vrijdag is de leesclub en zaterdag moet ik werken. Ik hoop ook weer lekker veel te kunnen lezen en te kunnen werken. Zo hoop ik ook mijn atelier eindelijk eens grondig op te ruimen (weg met de zooi). Wat ik ga lezen? Ik herlees sowieso Cinder komende week. Verder hoop ik Vlammenwerpen en The Novice uit te lezen. Daarnaast hoop ik nog een of twee recensieboeken te lezen.. Al weet ik nog niet precies welke ik op ga pakken. Ik heb nog best veel liggen. Herkennen jullie dat?

 

Tags:

Divider

One response to “Dagboek: Ik ging op vakantie

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.