Het zwarte hart (Caraval #1) – Stephanie Garber

Geplaatst op 15 oktober 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Het zwarte hart (Caraval #1) – Stephanie GarberHet Zwarte Hart door Stephanie Garber
Ook door deze auteur: Meester Legende
Serie: Caraval #1
Andere boeken in deze serie: Meester Legende
Uitgever: LS Amsterdam | Oktober 2016
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9789024571048
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

De zussen Scarlett en Donatella ontvluchten uit angst voor hun wrede vader het kleine, afgelegen eiland waar ze wonen. Ze worden daarbij geholpen door de knappe maar onuitstaanbare Julian. Ze komen terecht op Dromeneiland, waar de jaarlijkste voorstelling van Caraval wordt gehouden. Het publiek speelt mee in een dodelijk spel en moet achterhalen wat fantasie is en wat echt. Vlak na aankomst op het eiland verdwijnt Donatella, en Scarlett kan maar aan een ding denken: haar zus terugvinden voor de boosaardige Meester van Caraval haar vindt en er doden vallen...

Hoe tof is het dat Het Zwarte Hart gewoon eerder verschenen is dan de Engelse editie (Caraval?). Ik heb zelf de Engelse ARC ook thuis liggen, maar ik lees soms boeken liever eerst in het Nederlands. En dat vond ik in dit geval een ontzettend goede keuze, al zeg ik het zelf.

zwartehart2

Het Zwarte Hart gaat over Scarlett, die al 7 jaar mee probeert te doen met het spel Caraval. Als ze – vlak voor ze moet trouwen – toch mee kan doen, kan haar geluk niet op. Nou ja, al snel blijkt het dat haar zusje Donatella is ontvoerd en Scarlett moet winnen om haar terug te krijgen. En nu is Caraval nou niet bepaald het meest veilige spel ooit… Avontuur, gevaar en een flinke dosis magie gegarandeerd!

Ik vond Het Zwarte Hart een heel bijzondere sfeer hebben. Het deed me een beetje denken aan een mix tussen een Victoriaans/Renaissance-achtig Venetië. En omdat ik nu eenmaal dol ben op die sfeer, wist het boek mij meteen aan te spreken. Toch is het boek soms ook wel een beetje duizelingwekkend; het spel Caraval lapt namelijk allemaal natuurwetten aan de laars en soms heb je echt zo’n gevoel van: wat is er nu net gebeurd?

zwartehart3

Goed opletten geblazen, dus. Maar het is eigenlijk een heel erg fijn boek over liefde, je grenzen vinden en verleggen en over een creepy circusachtige wereld vol kleurrijke personages. Irrelevante details worden plots heel belangrijk en personages die je haast vergeten lijkt te zijn, komen plots weer om de hoek kijken. En daar hou ik wel van!

Tijdens mijn vakantie schreef ik in mijn boekje wat ik van een boek vond, en hierbij schreef ik ‘Dat einde, oelalala’. Stephanie Garber weet ze spanning namelijk lekker op te bouwen om vervolgens tot een mindblowing climax te komen. Kunnen alle boeken niet zo’n uitbarsting hebben?

Denk aan een duister circusachtige setting, wervelende jurken en gevaar bij elke pagina; dat is Het Zwarte Hart.

Het Zwarte Hart is een heerlijke toevoeging aan het Young Adult aanbod in Nederland en bevat allerlei elementen waar we van houden; avontuur, spanning, een wereld die echt goed in elkaar zit (en voor je ogen tot leven komt) en toffe personages. Het zit ontzettend goed in elkaar en voelt als een compleet plaatje. Eindelijk weer een fantasyboek op de (veelal contemporary) markt waar ik blij van word. Het heeft mij te overtuigen, jou ook?

zwartehart

four-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Het zwarte hart (Caraval #1) – Stephanie Garber

  1. Dit is voor mij echt zo’n boek dat in het lijstje met ‘Ontdekkingen van 2016’ terecht zal komen. De cover en de omschrijvingen spraken me enorm aan maar ik had echt niet verwacht dat het boek zo goed zou meevallen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.