Meester Legende (Caraval #2) – Stephanie Garber

Geplaatst op 21 februari 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Meester Legende (Caraval #2) – Stephanie GarberMeester Legende door Stephanie Garber
Ook door deze auteur: Finale
Serie: Caraval #2
Andere boeken in deze serie: Het Zwarte Hart
Uitgever: LS Amsterdam | Oktober 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9789024571772
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-half-stars

Meester Legende is het betoverende en meeslepende vervolg op de New York Times-bestseller Caraval van Stephanie Garber. Deze originele, romantische YA-fantasy met verrassende twist & turns houd je van begin tot eind aan je stoel gekluisterd!

Vol overgave stort Donatella zich in een nieuwe voorstelling van meester Legende, dit keer ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de keizerin van het Meridiaanse Keizerrijk. Maar Tella speelt nog een ander dodelijk spel. In ruil voor informatie over haar verdwenen moeder, moet ze meester Legendes ware identiteit achterhalen. Terwijl ze zijn grootste geheim probeert te ontrafelen, groeit haar fascinatie voor hem. Tella heeft altijd gezworen nooit verliefd te worden, maar algauw bevindt haar hart – én daarmee haar leven – zich in groot gevaar…

De Caraval serie is een enorme hype en eerlijk gezegd kon ik ook niet wachten om het tweede deel te lezen. Ik vond Het zwarte hart echt heel erg leuk en over het tweede deel leek ook iedereen enthousiast. Toch wilde ik wachten op de Nederlandse vertaling voordat ik het boek zou lezen. Toen ik eenmaal begon in Meester Legende, kon ik niet meer stoppen.

Donatella wil niks liever dan weten wat er met haar verdwenen moeder is gebeurd. Daarom stort ze zich in de nieuwste voorstelling van meester Legende, die ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de keizerin van het Meridiaanse Keizerrijk wordt gehouden. Ze moet winnen om Legendes ware identiteit te achterhalen, zodat ze deze informatie kan ruilen voor informatie over haar moeder. Ze heeft echter gevaarlijke kaarten in handen. Letterlijk.

Om te beginnen vind ik het leuk dat je vanuit Tella leest. Zij sprak mij sowieso meer aan als personage als Scarlett. Tella’s zus is wat statiger en Tella is flexibeler.. Ze beweegt meer en dat spreekt me enorm aan. Ik vond het boek dan ook van begin tot eind spannend. Het is een waarlijk interessant personage en het feit dat zij fouten maakt en in overeenkomsten verstikt raakt maar haar een overtuigend personage.

Ik hou enorm van het hele spel achter Caraval en ik ben blij dat Meester Legende geen herhaling is geworden van het eerste boek. Tuurlijk speelt het spel een rol en komt er ook weer de nodige romantiek langs (waarbij mysterieuze jongens de hoofdrol spelen), maar het voelde toch heel vernieuwend. Ook met die kaarten: ik was er meteen dol op. Wat een fantastische toevoeging.

De personages intrigeerde me enorm, evenals de kaarten; ik kon niet wachten op alle ontknopingen en ik vond het oprecht jammer om het boek uit te hebben. Gelukkig komt er nog een derde deel!

Ik heb me enorm vermaakt met het lezen van Meester Legende. Het was meer dan ik had gehoopt en zat vol spannende momenten en zinderende magie. De intriges waren on point en ik vond Tella zelf een erg prettig personage om over te lezen.

Meester legende is een en al intriges van begin tot eind. Verwacht prachtige jurken, zinderende magie en veel – heel veel – mysterie.

Ik was bang dat Meester Legende vooral een herhaling van zijn voorganger zou zijn, maar dit bleek niet het geval. Wát een tof verhaal vond ik dit. ik heb er enorm van genoten en vooral de kaarten vond ik een toffe ontwikkeling. Ik hou er in ieder geval enorm van!

Bestel Meester Legende hier

four-half-stars

Tags: , ,

Divider

2 responses to “Meester Legende (Caraval #2) – Stephanie Garber

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.