De leesbeesten leesclub gaat lezen: Cinder

Geplaatst op 14 oktober 2016 door Emmy in Leesbeesten Leesclub / 1 Comment

Een van de leukste dingen van de leesclub vind ik dat we samen beslissen welke boeken er gelezen worden. Dit kunnen de nieuwste boeken zijn, maar ook wat oudere boeken. Ditmaal werd er een interessante keuze gemaakt; een boek wat wel al verschenen is in het Nederlands, maar binnenkort opnieuw wordt uitgegeven. We hebben het dan natuurlijk over Cinder, het eerste deel van de Lunar Chronicles.

Leesbeesten Leesclub

Volgende week vrijdag (21 oktober) komen wij om 19.00 uur samen om Cinder te bespreken. Ik ben heel erg benieuwd wat iedereen er van gaat vinden. Ik ga het boek zelf nog even herlezen, zodat ik een aantal goede vragen kan stellen. Wees welkom om ook te komen!

Cinder – Marissa MeyerMensen en androïden leven samen in de grauwe straten van Nieuw Peking. Een dodelijke plaag houdt lelijk huis onder de bevolking. Vanuit de ruimte kijken de meedogenloze maanmensen toe, hun kans afwachtend. Niemand weet dat het lot van de aarde afhangt van één meisje… Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg. Ze is een tweederangsburger met een mysterieus verleden, beschimpt door haar stiefmoeder en beschuldigd van de ziekte van haar stiefzus. Maar als prins Kai in haar leven verschijnt, bevindt ze zich plots in het midden van een intergalactische strijd. Verscheurd door de keuze tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad, moet Cinder eerst de geheimen uit haar verleden achterhalen om de toekomst van haar wereld te kunnen beschermen.

De volgende leesclub is op 4 november, en dan bespreken we List & Leugens.

Ben jij er volgende week bij?

Tags:

Divider

One response to “De leesbeesten leesclub gaat lezen: Cinder

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.