Dagboek: Nooit genoeg boeken

Geplaatst op 3 oktober 2016 door Emmy in Persoonlijk / 7 Comments

Ik had mezelf echt voornamelijk om minder nieuwe boeken in huis te halen om eindelijk die mega TBR eens weg te lezen. Maar ik faalde. En hoe! Ook begon ik eindelijk in een Bullet Journal. Kijk en lees je mee?

Maandag

De wekker gaat vroeg; daar gaan we weer! Deze week zijn de laatste schoolbezoeken, maar het grote voordeel voor mij is vooral het feit dat ik ’s middags niet bij inname hoef te werken. We draaien de eerste klas en daarna lees ik – na het klaarzetten van de tweede run – een stukje in de meisjes. Het boek leest best vlot, maar ik ben niet meteen overtuigd. Daarna volgt de tweede en laatste ronde van vandaag. De docent die er bij is vind het een heel tof concept en is er echt trots op dat de school meedoet.. en of ik een boekentip heb. Ja hoor, altijd. Ha. Rond kwart over één ben ik klaar en fiets ik lekker naar huis. Daar ga ik even lekker zitten en gun in mezelf wat rust. Ik heb geen idee of ik nog in de flow kom om vandaag nog wat nuttigs te gaan doen.

14425511_10208987020805760_2077326950947778479_o

Dus wel… Want als ik eenmaal begin met het typen van blogposts, dan vliegen ze uit mijn vingers. Volgens mij schreef ik wel vier recensies en een interview uit en daar ben ik echt trots op. Morgen verder en vooral weer boekenfoto’s maken.

’s Avonds hebben we dungeons & dragons, maar ik ben best vroeg moe en val dan uitgeput op bed. Morgen weer vroeg op.

Dinsdag

De wekker zou om 6 uur gaan, maar om kwart voor 6 ben ik al zo klaarwakker, dat ik besluit om op te staan. Om kwart voor 8 ben ik bij de bibliotheek en maak ik alles klaar voor de laatste schoolbezoeken.

Eenmaal thuis (en ik vergaten mijn jas, potsie) las ik verder in De meisjes en gaf ik bijles. Na bijles las ik het boek uit en na het eten keek ik Hollands Next Top Model. Oh… en er komen vandaag twee boeken binnen die ik had besteld: The darker part of the forest (die ik al eerder leende van de bieb en waar ik verliefd op werd en Grave Mercy, waar ik al zo lang naar uitkijk. Ik koop weer lekker veel boeken de laatste tijd… Het is gewoon zo fijn.

Woensdag

’s Morgens krijg ik te horen dat de afspraak die ik had staan niet door kan gaan. We verplaatsten hem naar morgen en dat vind ik prima. Ik besluit wel om naar Eindhoven te gaan – dat was immers mijn plan om ’s middags te doen – om leggings en hopelijk een nieuw jurkje te scoren. Ik wil heel graag wat leuke kleren voor de herfst. Het lukt me echter niet zo snel om iets te vinden, maar uiteindelijk scoor ik bij de C&A toch twee jurkjes die ik kei leuk vind. Score! Daarna ga ik lekker naar huis. Snel wat boodschappen doen en daarna loop ik een stukje.

14462778_10209026465911863_3903993346777536225_n

’s Middags werk ik aan een illustratieopdracht voor de bibliotheek en lees ik Wink Poppy en Midnight. Wat een fantastisch goed boek! Ook vallen er twee boeken op de mat. Ik heb best wel wat boeken gekocht de laatste tijd.. terwijl ik me had voorgenomen na YALC even niks te kopen (ook het feit dat Melisa in Londen allemaal deals blijft tegenkomen is niet goed voor mijn portemonnee). De boeken die vandaag binnenkwam zijn The Kiss of Deception en The Wrath and the dawn. Maak ik het goed als ik zeg dat het wel steeds boeken zijn die al heel lang op mijn wishlist staan? Ja? Mooi. Verder ruim ik mijn TBR kastje op en zet ik al mijn fantasyboeken al klaar. Ook besluit ik welke boeken ik voor mijn vakantie nog wil lezen en welke ik mee ga nemen naar Ierland. Ik kan daar echt een tijd mee zoet zijn. Haha.

’s Avonds kijken we verder naar Shannarah.

Donderdag

Vandaag gaat de afspraak wel door. ’s Morgens werk ik vooral mijn mail bij en doe ik wat kleine klusjes die ik gisteren nog had laten liggen. Daarna vertrek ik richting de trein. Onderweg haal ik even mijn jas op bij de bieb, die was ik vergeten.

Ik had een hele vruchtbare bespreking en daarna ben ik lekker naar huis gegaan en deed ik snel wat boodschappen. Ik heb het gevoel dat ik ziek aan het worden ben en dat kan echt niet! ARGH.

Ik lees een stukje in Koning der wrake en ik krijg twee boeken binnen: Het zwarte hart (omgggg) en De Duistere Oorlog. Daarna wacht ik tot mijn bijlesleerling langskomt. Ik ben wel erg moe… Ik kijk nu al uit naar het avondje op de bank en de vrije dag morgen.

14556516_10209022877982167_2797630737282351262_o

’s Avonds lees ik Vijftig tinten donkerder uit en mijn hemel, ik snap wel dat mensen dit tof kunnen vinden, maar ik vind het echt dramatisch. En zo niet mijn type boek. De herhaling, de innerlijke godin, het flinterdunne plot. NEE. Daarna open ik alvast De Verre Kust op mijn ereader voor mijn vakantie, dan hoef ik dat mega dikke boek niet mee te zeulen.

Vrijdag

Wow, keelpijn. Maar ik sliep vandaag lekker uit (voor mijn doen) en besloot om ook gewoon lekker te gaan lezen. Zin in Koning der wrake had ik niet, dus pakte ik de nieuwe YA editie van De Da Vinci Code op. Ik las dit boek al als tiener, maar herlezen is leuk en ik was oprecht benieuwd of er verschil zou zitten. Afwisselend met lezen, maak ik ook de illustratie af en werk ik wat aan mijn blog. Er is inspiratie genoeg, maar ik voel me niet zo lekker, dus het zou zo maar kunnen dat ik niet genoeg krijg ingepland voor mijn vakantie. En weet je, zou dat erg zijn? Nee.

Ook krijg ik vandaag weer drie boeken binnen. Wow, ik wilde mijn TBR juist gaan inkorten dit jaar. Allereerst krijg ik De viruscode binnen. Bedankt uitgeverij Q! Daarnaast ook een dik pakje van Gottmer met maar liefst twee boeken: William Wneton en de Luridiumdief, een jeugdboek en deel 6 van de Broederband serie: De spookgezichten. Ik denk dat ik de eerste paar delen binnenkort maar eens op de kop moet tikken of moet lenen van de bieb.

Ik werk nog even aan mijn blog, drink een sloot thee en vertrek dan naar het centrum want ik ga sushi eten met Rob en daar heb ik zo veel zin in!

Zaterdag

Yessss… vandaag komt Julie Kagawa naar Eindhoven! En boekhandel van Piere heeft mij gevraagd om de Q&A te verzorgen. Dus redelijk op tijd ga ik richting het station. In de trein lees ik verder in Koning der wrake.

Ik ben op tijd bij Van Piere, zodat we alles nog even kunnen doornemen. Ook koop ik een van de Blossom Books notitieboekjes; de roze met de stipjes, zodat ik ook kan beginnen met een bullet journal. Ook weet ik een van de verjaardagskalenders van Best of YA te bemachtigen. YES!

14500728_10209026631155994_4994668427885109324_o

Over het evenement met Julie Kagawa zal ik nog een blogpost schrijven. Maar wat was het leuk!

Rond een uur of half 5 was ik helemaal thuis en had ik ook boodschappen gedaan. Helaas had ik zo veel hoofdpijn dat ik niks meer kon doen. Oke, ik heb nog wel mijn binnengekomen boeken uitgepakt. Ja, nog meer boeken. Ik faal echt hard met het minder boeken kopen. Ik heb This Savage Song en Tweestrijd binnengekregen.

Zondag

Nog steeds hoofdpijn. Kunnen we even huilen? Ik wilde mijn boek al lang uit hebben en beginnen in een volgende, maar dat lukt zo niet. Dus doe ik ’s morgens heel rustig aan. ’s Middags moet ik namelijk werken. Vanaf vandaag is de bibliotheek ook op zondag open. Werk gaat wel lekker en als ik thuis ben kijk ik even tv voor ik ga lezen. koning der wrake krijg ik niet meer uit, want ik ga vroeg naar bed (waar ik nog even verder lees in De verre kust). Ook weet Koning der wrake me ook niet helemaal te pakken, waardoor ik het boek steeds wil wegleggen.

Nieuwe boeken

Oke. Nu begint dus de dikke oeps. Ik kocht namelijk ontzettend veel boeken en veel van de boeken die ik bij Book Depository bestelde, kwamen deze week binnen. Zo bestelde ik Grave Mercy, omdat deze al zo lang op mijn TBR stond en ik er zo benieuwd naar ben. Ook bestelde ik The Darkest Part of the Forest. Dit boek heb ik al gelezen, maar ik vind het zo’n tof boek (met zo’n mooie kaft) dat ik het gewoon moest hebben!

14560012_10209025137398651_2526864646123046248_o

Elders bestelde ik – met behulp van bonnen – The Wrath and the dawn, The kiss of deception  en This Savage Song. Ook deze boeken stonden hoog op mijn lijstje en ik kan niet wachten om er in te beginnen. Ze passen ook nog eens heel goed bij deze themamaand.

Ook kreeg ik nog een paar recensieboeken binnen: De duistere oorlog, William Wenton en de Luridiumdief, Het zwarte hart, de spookgezichten, Tweestrijd en De viruscode.

Gelezen

Gelukkig heb ik deze week ook aardig wat gelezen. Niet zo veel als ik heb binnengekregen, maar het is iets. Allereerst las ik De meisjes uit. Daarna Wink Poppy en Midnight. Ook – ja echt – last ik Vijftig Tinten Donkerder uit. Wat een dramatisch boek. Mijn innerlijke godin vindt het maar afschuwelijk. Ook las ik de Young Adult editie van De Da Vinci Code.

Verder ben ik nog bezig in De verre kust en koning der wrake, die laatste hoop ik uit te hebben voor ik op vakantie ga.

Blogposts

Ga ik lezen

Ik ga komende maand vooral fantasyboeken lezen, zoals te zien is op mijn oktober TBR in mijn BuJO. Ook neem ik – naast mijn ereader geladen met een aantal boeken uit mijn kast – deze twee boeken mee naar Ierland.

meenaarierland

 

Volgende week

Volgende week gaan we lekker weg; mijn dagboek verschijnt dus een week later en bevat twee weken. Kusjes!

 

 

Tags:

Divider

7 responses to “Dagboek: Nooit genoeg boeken

 1. Lekker toch, boeken kopen 🙂
  Vervelend van je hoofdpijn 🙁 Wat overigens bij mij helpt is dan mijn haar lekker wassen en spoelen met lauw water. Het ontspant mijn hoofdhuid.

  Ik vind trouwens dat jurkje zo leuk wat je aan hebt, het laat je stralen! 🙂

 2. Wat een mooi foto van jou op het Jenny Han event!
  Wat bij mij werkt is in plaats van boeken kopen, het boek te lenen bij de bieb 😉
  Het helpt niet echt bij het minder worden van mijn TBR lijst (want neem vaak ook een ander “nieuw ontdekt” boek mee, maar scheelt wel in de portemonnee 😉

 3. Ik sluit me mee aan bij de anderen … die coverfoto is echt leuk geworden. Wat tof dat je uiteindelijk toch nog mooie jurkjes vond. Zelf hoop ik vooral gekleurde leggings te vinden. Blijkbaar mag je zodra je volwassen bent enkel nog zwart, blauw of grijs dragen terwijl er bij de jeugd zulke leuke kleurtjes hangen. 🙁

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.