PS Ik hou nog steeds van je (To All the Boys I’ve Loved Before #2) – Jenny Han

Geplaatst op 30 september 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

PS Ik hou nog steeds van je (To All the Boys I’ve Loved Before #2) – Jenny HanPS Ik hou nog steeds van je door Jenny Han
Ook door deze auteur: My true love gave to me
Serie: To all the boys I've loved before #2
Andere boeken in deze serie: Aan alle jongens van wie ik hield
Uitgever: Moon | september 2015
Genres: Young Adult, Romantiek, Contemporary
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9789048831197
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Lara Jean had niet verwacht écht verliefd te worden op Peter. Zij en Peter deden maar alsof. Tot nu dan. Het wordt allemaal nog verwarrender als een andere jongen uit haar verleden terugkeert, en daarmee ook haar gevoelens voor hem. Kan iemand verliefd zijn op twee jongens?

PS Ik hou nog steeds van je is het vervolg op het feel good-liefdesverhaal Aan alle jongens van wie ik hield, en toont eerste liefde door de ogen van de onvergetelijke Lara Jean.

Romantiek waar de glazuur spontaan van je tanden springt. Normaal gesproken ben ik daar niet zo van. Maar Aan alle jongens van wie ik hield wist mij toch op een bepaalde manier aan te trekken. En nu Jenny Han in het land was, wilde ik het tweede deel, Ps Ik hou nog steeds van je natuurlijk ook graag lezen.

psikhou2

Lara Jean is blij met Peter, maar dan gebeurt er wat waardoor de spanningen tussen de twee behoorlijk oplopen. Als er dan ook nog eens een jongen (aan wie ze een brief schreef) terug in haar leven komt, slaat de twijfel toe. Is Peter wel de juiste voor haar? En op wie is Lara Jean nu echt verliefd?

Hoewel het oorspronkelijk een tweeluik zou worden, heb ik dit boek gelezen met de wetenschap dat er toch nog een vervolg zal komen. Het kan daardoor zijn dat mijn leesbeleving veranderd is. Ik kan me namelijk goed voorstellen dat je als lezer niet meteen helemaal tevreden bent met het einde. Dat je meer wilt… Alsof iemand anders de laatste cupcake – die jij als sinds het begin van het feest met haviksogen in de gaten houdt – net voor je neus weggrist. Jenny Han heeft ons nu een nieuwe schaal beloofd en daarom beleef ik het boek misschien anders.

Ps Ik hou nog steeds van je is een zoet boek. Vol zoete gebeurtenissen, taart en jongens. Maar het past bij Lara Jean. Zij is het type meisje dat het liefst elke dag een taart bakt en op je verjaardag een zelfgemaakt cadeautje komt brengen. Ik vond haar leuk en schattig, maar van mij had ze soms wel wat meer pit mogen hebben.

psikhou3

En dan heb je natuurlijk de twee heren die ‘strijden’ om haar hand. Zonder dat het een vervelende liefdesdriehoek wordt. Liefdesdriehoeken, we lijken er allergisch voor te zijn en dat is niet erg. Gelukkig zit dit boek ietsjes anders in elkaar; Lara Jean blijft trouw aan zichzelf maar durft ook twijfels te hebben en dit ook te uiten. Ze vraagt zich af wie haar hart nou echt bezit en of deze niet gebroken gaat worden. Bijgestaan door haar zusjes, maar ook door Stormy de sassy bejaarde vrouw, komt ze langzaam tot een keuze. Natuurlijk met de nodige zoetsappige situaties.

Ben je op zoek naar een stoer boek? Dan zou ik deze overslaan. Ben je echter fan van zoete verhaallijnen waarbij je spontaan zin krijgt om de keuken in te duiken? Dan zou ik deze boeken zeker oppakken.

Ps Ik hou nog steeds van je is een suikerzoet vervolg.

Kortom: ik heb me vermaakt tijdens het lezen, ook al is dit op papier niet mijn type boek. Het was vooral lief en snoezig en ik kon me heel goed voorstellen hoe alles verliep. Vooral Lara Jean’s zusjes hebben mijn hart gestolen.

psikhou

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “PS Ik hou nog steeds van je (To All the Boys I’ve Loved Before #2) – Jenny Han

  1. Ik ben hier wel benieuwd naar, ook al is het denk ik twee jaar geleden dat ik het eerste deel heb gelezen. Ik vond P.S. I Love You een fijn boek, dus deze lees ik denk ook nog wel (een keer, als mijn TBR stapel geslonken is ;)).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.