Tienduizend hemels boven jou (Firebird #2) – Claudia Gray

Geplaatst op 27 september 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Tienduizend hemels boven jou (Firebird #2) – Claudia GrayTienduizend hemels boven jou door Claudia Gray
Ook door deze auteur: Duizend stukjes van jou
Serie: Firebird #2
Uitgever: Harper Collins | Augustus 2016
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Romantiek
Aantal pagina's: 414
ISBN: 9789402710205
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Marguerite Caine kan iets wat nog nooit eerder is gedaan: ze kan reizen door verschillende dimensies met de Vuurvogel, de briljante uitvinding van haar ouders. Helaas heeft ze daarmee ook de aandacht getrokken van een vijand die er letterlijk alles voor overheeft de uitvinding voor zijn eigen duistere doeleinden te gebruiken. Wanneer hij haar vriendje Paul in handen krijgt en zijn ziel versplintert en verspreidt over vier dimensies, begeeft Marguerite zich op zéér gevaarlijk terrein om hem te redden.

Toen ik Duizend Stukjes van Jou las, was ik meteen verslaafd aan het fantastische concept waarbij de hoofdpersoon van dimensie naar dimensie sprong en daarbij te maken kreeg met allerlei verschillende werelden. Dat ik daarom ook enorm uitkeek naar Tienduizend hemels boven jou zal vast niet als een verrassing komen. Toen het boek met de prachtige omslag binnenkwam, kon ik gewoon niet wachten om te beginnen.

100003

Marguerite kan in Tienduizend hemels boven jou met behulp van de vuurvogel tussen dimensies springen. En omdat zij een perfecte reiziger is, blijft zij altijd zichzelf. De gebeurtenissen in het vorige boek hebben er echter voor gezorgd dat de vijand haar te pakken wil krijgen. Marguerite’s talenten kunnen namelijk heel goed ingezet worden voor kwaadwillende doeleinden. Om haar hulp af te dwingen, wordt Paul’s geest versplinterd. Als Marguerite doet wat ze willen, dan kan ze steeds een stukje van zijn geest terugvinden.

Er was één ding waar ik bang voor was en dat was dat dit boek een herhaling van het eerste deel zou worden. Gelukkig kreeg ik dat gevoel niet, al komen er een aantal elementen van het vorige boek duidelijk terug. Naast het dimensiehoppen, maar ook de Russische dimensie een herintrede. Je merkt dan meteen dat Claudia Gray veel met dit verhaalelement heeft. Alles lijkt opeens wat rustiger besproken te worden, alsof ze er extra lang van wil genieten. Er zijn meer details en je komt behoorlijk wat over die versie van Marguerite te weten. Eerlijk gezegd vond ik het wel fijn dat er werd teruggekeerd naar deze wereld, omdat het een goed inzicht geeft in de gevolgen van dimensiereizen en dat deze parallelle werelden ook doorgaan.

10000

Wederom zit Tienduizend hemels boven jou goed in elkaar en is het een vermakelijk verhaal. Wel ligt de focus veel meer op romantiek. En dat was weer iets minder mijn ding. Ik werd er juist zo blij van dit in het eerste boek niet perse de hoofdrol speelde. In dit deel is dit wel zo. Wel vond ik het fijn dat er meerdere mogelijkheden aan het licht kwamen. Het zou echt stom zijn geweest als het echt alleen maar Paul Paul Paul was geweest.

Het leukste aan Tienduizend hemels boven jou was dat ik weer samen met Marguerite nieuwe werelden mocht ontdekken, maar dat ik ook terugkeerde naar Rusland. De werelden zijn leuk uitgewerkt en hoewel er gebruik wordt gemaakt van wetenschap, blijft Gray het bespreken vanuit het oogpunt van Marguerite, iemand die eigenlijk maar heel weinig van wetenschap weet. Het wordt dus weinig ingewikkeld.

Tienduizend hemels boven jou neemt je weer mee naar de uithoeken van de dimensies en brengt spanning, avontuur en vooral veel romantiek.

Het boek speelt met ‘wat als’ vragen en dat was weer erg geslaagd. Ik kijk nu al weer uit naar het volgende deel, want er valt vast nog erg veel te ontdekken.

100002

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

3 responses to “Tienduizend hemels boven jou (Firebird #2) – Claudia Gray

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.