Half licht (Zwart-wit trilogie #3) – Sally Green

Geplaatst op 26 september 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Half licht (Zwart-wit trilogie #3) – Sally GreenHalf licht door Sally Green
Ook door deze auteur: Half Zwart
Serie: Zwart-wit trilogie #3
Uitgever: Moon | Juli 2016
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 272
ISBN: 9789048820498
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Nathan is op de vlucht en het Verbond van Vrije Heksen is allesbehalve verwoest. Verstrooid en voortdurend opgejaagd door de Jagers van de raad kan alleen een nieuwe gedurfde strategie de rebellen van een totale nederlaag redden. Zij hebben de helft nodig van de vermiste amulet van Gabriel - een oud artefact met de macht om zijn drager onoverwinnelijk te maken. Maar de voogd van de amulet - de teruggetrokken en vreselijk krachtige heks Ledger - heeft haar eigen agenda...

Ik was zo ontzettend blij toen aangekondigd werd dat ook het laatste deel van de Half zwart trilogie (Of Zwart-wit trilogie) zou verschijnen. Ik vond de eerste twee delen namelijk heerlijk; lekker heftig, anders dan al die huidige zwijmelboeken en met een donker randje. Ik deed dan ook een dansje toen ik Half licht als recensie-exemplaar mocht ontvangen.

halflicht2

Nathan’s vader is dood, maar dat betekent niet dat hij veilig is. Hij is op de vlucht voor de jagers van het Verbond van Vrije Heksen. Samen met Gabriel probeert hij de de tweede helft van Gabriel’s amulet te vinden, zodat ze de boel voor eens en altijd kunnen trekken.

Al sinds boek twee ben ik een grote fan van de Gabriel en Nathan ship. Ik vind het zo fijn dat homoseksualiteit zo normaal in dit boek verweven is en dat het Nathan op die manier ook een andere dimensie geeft. Meestal wordt er geschreven dat de duisternis niet kan liefhebben, maar Nathan en Gabriel laten zien dat alles niet zo zwart/wit is en dat liefde zo veel kracht kan opleveren.

halflicht3

Ik las dit boek in de trein en uiteindelijk uit op Amsterdam Centraal. En daar heb ik zitten huilen als een baby. Schaamteloos. Want mijn hemel, wat een einde. Ik ben gewoon gebroken; het was zo perfect. Zo hard. Het hele boek is hard en zit vol actie; maar het einde slaat echt alles. Wauw. Ik ben er gewoon nog steeds sprakeloos van. Ik heb meteen Joost een bericht gestuurd, zodat we over het einde konden praten. Zelden wist een boek mij zo van slag te krijgen en wat was het een goed gevoel.

Een van de sterkte dingen uit de gehele trilogie is de ontwikkeling die Nathan doormaakt. Je krijgt echt een goed kijkje in zijn gedachten en daar groeit hij ook in. Hij leert zichzelf en zijn plek in de wereld kennen, hoe hard en oneerlijk die ook is.

Dit boek is een achtbaan van emoties; ik kon het niet meer droog houden.

Ik had niet verwacht dat dit slotdeel mij zo van mijn stuk wist te brengen. Het zit vol actie, spanning en emotie. Ik vond het fantastisch! Een echte aanrader.

halflicht

Bewaren

five-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

3 responses to “Half licht (Zwart-wit trilogie #3) – Sally Green

  1. Ik vind het ook een prachtig boek. Dat eind… ik heb een kwartier naar de hemel liggen staren om het te overdenken. Zo prachtig, heftig… eigenlijk had ik er gewoon geen woorden voor.
    En ik ben ook echt fan van Nathan en Gabriel <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.