Half Zwart – Sally Green (Half Life, #1)

Geplaatst op 22 februari 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Half Zwart – Sally Green (Half Life, #1)Half Zwart Serie: Half Bad #1
Andere boeken in deze serie: Half Wild
| maart 2014
Aantal pagina's: 319
ISBN: 9789048819539
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Niemand wil hem, iedereen jaagt op hem…

De vijftienjarige Nathan groeit op in het moderne Engeland, waar witte en zwarte heksen naast gewone mensen leven. De witte heksen zijn goed, de zwarte heksen slecht, zo leert hij van jongs af aan. Zelf stamt hij af van beide: zijn vader is de meest gevreesde zwarte heks en berucht om zijn duistere magie; zijn moeder, een witte heks, is dood. De witte heksen zijn bang voor Nathan en sluiten hem op tot zijn zestiende verjaardag. Dat is het moment waarop zijn vader hem drie inwijdingsgeschenken moet geven, anders zal Nathan sterven. Maar hoe kan Nathan zijn vader vinden als iedereen hem in de gaten houdt en hij niemand kan vertrouwen, zelfs zijn eigen familie en het meisje op wie hij verliefd is niet? Maar Nathan heeft weinig keus en zal moeten terugvechten om zijn leven te redden. De jacht is geopend…

Koop dit boek op bol.com

Soms lukt het een schrijfster om een bekend fenomeen een hele nieuwe draai te geven. Sally Green is ook zo’n schrijfster, want met Half Zwart brengt ze een wereld vol met onrechtvaardigheid en de ultieme scheiding tussen goed en kwaad.. Tot in het extreme. Je volgt een halfbloed, Nathan, die zijn hele leven al worstelt met de grote vraag: wat zal mijn kant worden?

Wat ik erg goed vind aan dit boek is dat je alles vanuit Nathan ziet, maar daarbij eerder aan de zwarte kant wordt geplaatst dan bij de witte. Je bekijkt het vanuit Nathan’s perspectief en dan kom je er al snel achter dat die ‘pure witte heksen’ helemaal niet zulke lieve – dus goede – heksen zijn. Dit zet je als lezer aan het denken, want het gaat immers bij de kwestie goed/kwaad altijd om het perspectief.

De manier waarop je met Nathan opgroeit is bijzonder, want het hele boek omvat echt een aantal jaren. Zeker het begin verliep daardoor vlotjes, daarna vond ik het iets langzamer lezen. Toch zit het boek vol actie en interessante plotwendingen die verrassend zijn en je alert houden. Het einde verliep daarentegen wel opeens weer erg snel en was ergens ook wel weer erg voorspelbaar. Maar meer een ‘dit moest gebeuren’ voorspelbaar, want het past wel erg goed in het verhaal.

De geschapen wereld is bijzonder realistisch en gedetailleerd beschreven. Je kunt de plaatsen echt voor je zien en de interacties tussen de karakters komen daardoor tot leven. Ook de heerlijke beeldende details, zoals met de ogen, zijn om van te smullen.

Ik denk dat uitgeverij Moon weer een heerlijke trilogie heeft weten binnen te halen en ik kan in ieder geval al toegeven dat ik deze serie echt in de gaten ga houden. Nathan heeft mijn hart gestolen en ik ben heel erg benieuwd hoe dit verhaal zich verder zal gaan ontwikkelen. Dit eerste boek, Half Zwart,  heeft zo veel interessante elementen aangeboden, dat dit alleen maar kan aangeven dat Sally Green een zeer levendige fantasie heeft en dit ook op een leuke manier weer neer te zetten. Dit boek heeft me aangenaam weten te verrassen!

In maart zal dit boek in de winkel liggen!

four-stars

Tags: , , , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Half Zwart – Sally Green (Half Life, #1)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.