Half Wild (Half Bad #2) – Sally Green

Geplaatst op 1 juli 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Half Wild (Half Bad #2) – Sally GreenHalf Wild door Sally Green
Ook door deze auteur: Half Zwart
Serie: Half Bad #2
Andere boeken in deze serie: Half Zwart
Uitgever: Full Moon | mei 2015
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9789048820467
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Na eindelijk zijn vader Marcus te hebben ontmoet, is Nathan nog steeds op de vlucht. Marcus is de gevreesde leider van de Zwarte Heksen, en de Witte Heksen maken jacht op zijn zoon. Nu Nathan van zijn vader drie geschenken heeft gekregen en een volwaardige heks is, jagen de Witte Heksen nog fanatieker op hem. Terwijl Nathan op zoek is naar zijn vriend Gabriël en Annalise, een Witte Heks op wie hij verliefd is, moet hij zijn nieuwe, overweldigende gave onder controle zien te krijgen...

Eindelijk is hij daar; het vervolg op Half Zwart, een boek dat mij wist te overdonderen vanwege de unieke rauwe sfeer en een hoofdpersoon dat eens niet perfect goed is. Nee, Nathan is half wit en half zwart, maar neigt veel meer naar het duister. En I love it! In Half Wild wordt Nathan’s verhaal vervolgd.

Hier en daar is het verhaal warrig en springt het in de tijd; maar dit past perfect bij de manier waarop Nathan denkt en handelt. Wel vond ik het daardoor soms wat lastig te volgen; ook leek ik me niet meer alles van het vorige boek te herinneren. Ik miste net dat beetje herhaling.

In dit deel heeft Nathan een aantal doelen; zijn Gave leren beheersen, Annalise terugwinnen en beslissen wat hij gaat doen met alle andere heksen om zich heen. Genoeg materiaal voor wederom een spannend boek.

Het rauwe en duistere wat Nathan meemaakt, wat verteld wordt door iemand die het als “gewoon” ervaart, maakt het een heel uniek verhaal. Ik kan het wel waarderen. Nathan is namelijk ondanks zijn duistere kant ontzettend menselijk gebleven. Hij illustreert heel goed hoe mensen in een grijs gebied leven; nooit helemaal goed of helemaal slecht. Zelfs Marcus, de mega badguy, wordt hierdoor op een hele andere manier in het licht gezet.

Zelf vind ik dat dit boek voldoende redenen heeft om over te fangirlen. Ik bedoel.. Nathan en Gabriel. Handen omhoog als je het shipt. Echt een fantastische twist en wederom een bewijs dat Sally met haar tweede boek nog steeds ontzettend veel risico durft te nemen. En dat risico komt op het eind tot een waar bombastisch einde. Een einde wat ik twee keer heb moeten lezen voordat ik overtuigt was dat het echt zo was. Man, wat een knaller.

Sally Green heeft een complex verhaal neergezet dat inspeelt op de verschillen van mensen en wat een gezamenlijk doel teweeg kan brengen. De schrijfstijl past erg goed bij de persoonlijkheid van het hoofdpersonage en de plotwendingen zijn memorabel. Het enige minpunt is dat het soms wel lastig is om alle details en sprongen bij te benen; zeker als je er met je hoofd niet helemaal bij bent. Er had van mij net wat meer herhaling mogen voorkomen, zodat ook lezers die Half Zwart een tijd terug hebben gelezen, meteen weer bij zijn.

Ik raad iedere fantasy van aan Half Wild te lezen; het realistische element en de fantastische wendingen in het verhaal maken het tot een van de meest verrassende boeken van de laatste tijd.

 

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

3 responses to “Half Wild (Half Bad #2) – Sally Green

  1. Ik vond dit boek ook echt super gaaf en ik ben het helemaal met je eens dat Nathan een heerlijk verfrissend hoofdpersonage is en dat dat duistere, maar nog steeds menselijke juist iets heeft. Overigens kan ik na dat einde echt niet wachten tot deel 3!

  2. Ik vond dit boek ook wel tof! Had het zo uit. Gelukkig had ik het probleem van dat ik bepaalde dingen uit deel 1 niet meer wist niet, want ik had net Half Zwart herlezen, hihi. En ik steek mijn hand omhoog voor Nathan en Gabriel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.