Jager (Talon #3) – Julie Kagawa

Geplaatst op 28 september 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Jager (Talon #3) – Julie KagawaJager door Julie Kagawa
Ook door deze auteur: De IJzerkoning
Serie: Talon #3
Andere boeken in deze serie: Pupil
Uitgever: Harper Collins | Juni 2016
Genres: Young Adult, Fantasy, Urban Fantasy
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789402712308
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Na het verraad van haar broer heeft het drakenmeisje Ember definitief gekozen voor het rebellenleven en al haar banden met Talon verbroken. Samen met Riley probeert ze zowel de drakendoders van St. Joris als de huurmoordenaars van Talon steeds een stap voor te zijn.

Ondertussen is Garrett naar Engeland gegaan, waar de Orde van St. Joris ooit is opgericht, om zijn oude wapenbroeders te bespioneren. Daar komt hij achter een aantal schokkende geheimen, die een dodelijk gevaar betekenen voor zowel mensen als draken.

Julie Kagawa is een bekende speler op onze Young Adult markt. Omdat ze al aardig wat boeken heeft geschreven – verspreid over drie series – zal je ongetwijfeld wel eens van haar gehoord hebben. Ik vind haar een ontzettend leuke schrijfster en ik ben blij dat zij allerlei verschillende magische wezens in de hoofdrol weet te stoppen en kijk nu al uit naar een nieuwe serie. Maar natuurlijk niet voordat ik het derde boek van de Talon serie heb gelezen; Jager, het derde boek over draken.

jager3

Ember heeft zich aangesloten bij de rebellen en Garrett hoort ook niet echt meer bij St Joris. Hij vertrekt zelfs naar Engeland om de leiders te bespioneren. Ember worstelt ook nog eens met haar gevoelens; Garrett of Riley. Aan wie behoort haar hart toe? En natuurlijk ligt het gevaar ook weer op de loer, want op hen allemaal wordt jacht gemaakt. Door Talon en St Joris.

Draken zijn niet perse mijn favoriete soort fabeldier. Ik vind het lastig om de overgang tussen draak en mens te zien, al weet Julie Kagawa het wel voor elkaar te krijgen dit goed te beschrijven. Feit blijft wel dat ik door de eerste twee boeken nog niet echt mega veel feeling met het verhaal had. Ik was benieuwd of Jager daar verandering in wist te brengen.

jager5

In zekere zin was dat wel zo. Ik begon het verhaal steeds leuker te vinden. Het verhaal zit namelijk vol actie en de steeds wisselende perspectieven maakte Jager tot een erg dynamisch verhaal. Ook vond ik het fijn dat de verschillen in karakters toch duidelijk naar voren kwamen. Ik was bang dat je niet veel verschil zou merken tussen de verschillende vertelstemmen, maar dat viel dus mee. De actie zorgde er ook zeker voor dat het brave karakter van boek één compleet verdwenen is. De serie krijgt echt een heel andere toon.

Wat ik echter wel mis en waar ik haar andere boeken beter in vind is de world building. Julie Kagawa is heel goed in het creëren van fantasywerelden, maar in de Talon serie vind ik dat niet echt tot z’n recht komen.

In Jager zit voldoende actie, maar voor mij niet voldoende diepgang. Ik word niet echt door de personages geraakt en ik ben het getwijfel over welke jongen ze nou moet kiezen al meer dan zat. Ik denk dat mijn gemengde gevoelens vooral komen omdat ik een soort doel mis? In kortere series heb je vaak dat er al vanaf boek één naar een bepaalde gebeurtenis toegewerkt wordt, maar dat mis ik bij deze serie. Liever heb ik dat elk boek in een serie een toegevoegde waarde heeft.

Jager voelt aan als een tussenboek waarin vooral de verhoudingen tussen St Joris en Talon een rol in lijken te spelen.

Al met al vond ik Jager een aardig boek om te lezen, maar achteraf ben ik toch niet helemaal tevreden. Ik had meer verwacht van Julie Kagawa, omdat ik weet wat voor een briljante werelden zij weet neer te zetten.

jager2

three-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Jager (Talon #3) – Julie Kagawa

  1. Ik vond jager inderdaad ook wel een beetje een tussenboek. Vooral met die ontdekking aan het eind. Ik verwacht dan ook veel van het vierde deel. Al is dat misschien weer een beetje gevaarlijk om te doen, hihi.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.