Pupil (Talon #1) – Julie Kagawa

Geplaatst op 3 augustus 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 10 Comments

Pupil (Talon #1) – Julie KagawaPupil door Julie Kagawa
Ook door deze auteur: De IJzerkoning
Serie: Talon #1
Andere boeken in deze serie: Pupil
Uitgever: Harper Collins | juli 2015
Genres: Young Adult, Romantiek, Fantasy
Aantal pagina's: 448
ISBN: 9789402701401
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.

Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen...

Allereerst hulde voor Harper Collins, omdat zij die super mooie omslag hebben behouden met de glimmende opdruk. Als er een boek is wat ik tijdens het lezen bleef aaien, is het Pupil wel. Alleen daarom is het boek het waard om te kopen; deze parel mag aan geen enkele boekenkast ontbreken.

Ik had aan het begin een beetje mijn twijfels over dit boek. Ik vond de andere series van Julie Kagawa echt fantastisch, maar draken zijn heel andere boek dan vrij menselijke elfen of vampiers. Ik was aan de ene kant heel erg benieuwd hoe dit zou gaan werken, aan de andere kant heel erg bang dat het wederom een vrij standaard romantisch verhaal zou zijn, maar dan met vuur spugende reuze hagedissen.

Gelukkig heeft Julie Kagawa het hem weer geflikt. Hoewel ik best wel moeite had met het begin (ok, ik las een paar dagen vrijwel niks), ben ik door het einde heen gevlogen. Garret, Riley en Ember zijn bijvoorbeeld stuk voor stuk fantastische karakters met sterke persoonlijkheden, iets waar bij the iron fey door velen kritiek op werd geleverd. Ember is echt een meid met een vurig karakter, wat het verhaal meteen een boost geeft.

Hoewel de draken tof zijn uitgewerkt, is het niet zo dat ik volledig overtuigt ben. Ik kan er niet echt mijn vinger op leggen wat ik precies mis of niet lekker vind lopen. Misschien vind ik sommige elementen iets te voor de hand liggend en de reacties van de personages daarop iets te naïef? Ik moet er nog even op broeden.

Afgezien het feit dat ik de personages tof vind en het gebruik van draken best origineel (ik heb nog niet zo veel drakenboeken gelezen), is het algemene plot nou niet bijster origineel. Dat vind ik jammer, want uiteindelijk draagt dit het boek toch. Ik moet ook bekennen dat ik de sfeervolle omgevingen die wel in haar vorige series naar voren kwam, ontzettend mis. Geen sprookjesachtig Nimmernimmer en geen verwoeste apocalyptische wereld. Mijn voorstellingsvermogen was bij dit boek erg saai, omdat het zich gewoon in een random stad afspeelt.

Al met al is Pupil een leuk boek met vooral interessante personages en een hele mooie kaft. Het is niet mijn favoriet van al haar boeken omdat ik toch een aantal punten mis. Maar het boek is lekker dik en de personages slepen je er doorheen.

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

10 responses to “Pupil (Talon #1) – Julie Kagawa

  1. Hahaha, ik was in het begin ook zooooo afgeleid door de cover! Telkens zat ik erover te aaien xD. Ik zag laatst hier in de Waterstones de Britse variant liggen en die vond ik qua opmaak echt zoooooveel minder, haha.

  2. Wauw, ik schreef enkele dagen terug mijn recensie van dit boek én blijkbaar delen we vrijwel exact dezelfde mening. Je zal het vrijdag wel merken, want door een drukke blog-agenda komt hij dan pas online. En die cover is echt prachtig! Ja hoor, dat strelen heb ik dus ook gedaan. 🙂

  3. Ik kan me wel vinden in je recensie, ik heb zelf het boek gisteren uitgelezen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de andere boeken nog moet lezen van deze schrijfster. Ik heb al wel het eerste deel van de Iron Fey serie gelezen.

  4. Ik zag hem ook al een aantal keer in de boekenwinkel liggen. Steeds stond ik op het punt om hem mee te nemen en telkens op het laatste moment besloot ik iets anders te kopen. Na het lezen van je recensie ga ik het toch maar kopen denk ik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.