Phobos (Phobos #1) – Victor Dixen

Geplaatst op 5 oktober 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Phobos (Phobos #1) – Victor DixenPhobos door Victor Dixen
Ook door deze auteur: Phobos²
Serie: Phobos #1
Andere boeken in deze serie: Phobos²
Uitgever: Uitgeverij Q | Augustus 2016
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 398
ISBN: 9789021403403
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Zes meisjes,
Zes jongens,
Zes minuten om elkaar te leren kennen,
De eeuwigheid om van elkaar te houden.

Ze dromen ervan geschiedenis te schrijven...
Zes jongens en zes meisjes bevinden zich in een ruimteschip op weg naar Mars. Overal aan boord hangen camera’s, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow, die wereldwijd wordt uitgezonden: project Genesis. Het is de bedoeling dat ze allemaal hun grote liefde vinden, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen.

Zij droomt ervan verliefd te worden...
Léonor is een van de uitverkorenen. Ze is een wees en kan niet wachten haar eenzame leven achter te laten. Als haar droom een nachtmerrie wordt, is er alleen geen weg meer terug.

Er worden voornamelijk romantische young adult boeken uitgegeven. Althans, dat lijkt het. Wat was ik dan ook blij dat uitgeverij Q het boek Phobos aankondigde. Een romantische boek, dat wel, maar wel eentje die zich zou afspelen in de ruimte in de vorm van een ware datingshow. Bring me the drama!

phobos1

Phobos gaat (voornamelijk) over Léonor, een van de zes uitverkoren meiden om de ruimte te trotseren om een kolonie te stichten op Mars. Het hele idee is dat de deelnemers elkaar gedurende de reis steeds een paar minuten mogen zien, maar aan het einde wel moeten besluiten met wie ze willen trouwen. De kijkers thuis kunnen geld doneren om hun droomkoppels een zo goed mogelijk toekomst te bieden. Léonor komt er echter al snel achter dat niet alles lijkt te kloppen. Langzaam veranderd haar fantastische toekomst in een ware hel. Er is geen weg terug.. wat nu?

Het hele idee van Phobos trok me ontzettend aan. Ik denk namelijk dat een reële kans bestaat dat de mensheid in de komende eeuw gaat pionieren op het gebied van kolonies. Victor Dixen speelt daar goed op in; NASA is overgenomen door een ander bedrijf en dat bedrijf wil vooral zelf alle touwtjes in handen hebben. Om het allemaal nog spectaculairder te maken, schieten ze tieners de ruimte in. Dat zorgt natuurlijk voor een heleboel drama. Gelukkig mocht ik Leo meteen, wat voornamelijk komt door het feit dat zij zichzelf niet neerzet als held maar vooral een beetje een zwart schaapje van de groep lijkt te zijn. Ze bloeit wel enorm op en dat past enorm bij de droom van vele tieners; opvallen. Een held worden. GEZIEN worden. Ik vond de manier waarop dit ontwikkelde erg natuurlijk gaan en een geslaagd element. Misschien niet het meest originele, maar het past goed.

phobos2

Tevens was ik erg onder de indruk van de gebeurtenissen die op aarde plaatsvonden. Ik had verwacht dat het hele boek zich zou focussen op het daten in de ruimte, maar dit is slechts een facet van het gehele verhaal. Er gebeurt veel meer en dat geeft diepgang en spanning.

Toch vond ik het boek best traag lezen. Jullie kennen mijn leessnelheid ondertussen een beetje en op een of andere manier lukte het me niet om in hetzelfde tempo te komen. Ik wilde vaak sneller dan het boek en dat leverde soms wat frustraties op. Vooral omdat het boek best wel een inleidend karakter heeft. De ontknoping is echt pas op het einde, maar smaakt wel naar meer. Alle frustraties waren met een klap vergeten. Dit is tof!

Phobos is zo veel meer dan een boek over romantiek. Bereid je voor op intriges en samenzweringen.

Victor Dixen heeft mij met Phobos op positieve wijze weten te verrassen. De gedetailleerde plotlijnen en verschillende vertelperspectieven wisten mij mee te trekken de ruimte in. Ik veranderde in deelnemers, kijken en in iemand die dondersgoed wist dat er iets niet pluis was. Ik kijk nu al naar het tweede deel. Ik weet zeker dat dit mij niet zal teleurstellen.

phobos3

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Phobos (Phobos #1) – Victor Dixen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.