Phobos² (Phobos #2) – Victor Dixen

Geplaatst op 13 april 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Phobos² (Phobos #2) – Victor DixenPhobos² door Victor Dixen
Ook door deze auteur: Phobos
Serie: Phobos #2
Andere boeken in deze serie: Phobos
Uitgever: Uitgeverij Q | Maart 2017
Genres: Young Adult, Sciencefiction
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9789021405155
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Hervatting van het Genesiskanaal over
3 seconden…
2 seconden…
1 seconde…
De twaalf pioniers van het Genesisprogramma dachten te weten wat ze te wachten stond. Ze dachten hun oude leven achter zich te hebben gelaten om echte ruimtehelden te worden. In werkelijkheid zijn ze het slachtoffer van een wrede samenzwering.
Léonor dacht haar gevoelens onder controle te hebben. Ze hoopte op Mars eeuwige roem te vinden en misschien wel verliefd te worden, maar ze blijkt de doos van Pandora te hebben geopend. En nu zijn de herinneringen te heftig om ooit nog te vergeten…

YALFest staat om de hoek en alle voorbereidingen zijn in volle gang. Hoe tof is het dat het vervolg op Phobos, Phobos² net voor het festival is verschenen? Ik nam het boek mee de trein in naar Londen en nog voor ik Frankrijk had verlaten, was het boek uit. Ha, hoe grappig, want Victor Dixen komt uit Frankrijk!

Phobos² gaat verder waar deel één gestopt is. De 12 tieners maken ruzie; wat gaan ze kiezen? Gaan ze landen en hopen dat ze de boel op tijd kunnen herstellen, of blijven ze zitten en kiezen ze daarmee voor de dood? Het genesisprogramma dwingt het om te kiezen, want ze moeten zo snel mogelijk weer live.

Zonder al te veel moeite zat ik meteen weer in het verhaal. De personages kwamen onmiddellijk weer bovendrijven en Victor Dixen gebruikt een prettige manier om opnieuw kennis te maken met al die karakters. Hij doet dit subtiel, zonder enorm in herhaling te vallen. Dit is heel prettig voor de mensen die de twee delen meteen achter elkaar lezen, maar ook voldoende voor iedereen die een tijdje moest wachten.

Al snel had ik door dat dit een erg sterk vervolg zou gaan worden, terwijl veel tweede delen vaak wat zwakker zijn. Grappig dat dit de laatste tijd anders lijkt te zijn. Een goede ontwikkeling.

Wat ik knap vind is de interactie tussen de personages. Ze zijn vindingrijk op hun eigen manier, en gedragen zich erg volwassen voor hun leeftijd. Het is bijzonder hoe de interacties tussen de meiden en jongens tot stand komt, ze kennen elkaar amper maar het werkt prima. Helemaal mooi vind ik dat Leonor daar zelf ook bij stil staat; ze kent de jongen aan wie ze gekoppeld gaat worden pas 6 minuten, maar het voelt al veel langer. Hierdoor had ik als lezer niet meer de indruk dat er sprake was van instalove. Erg prettig!

Phobos² is een sterk sciencefictionverhaal met veel afwisseling. Niet alle stukken (er wordt geschakeld tussen verschillende locaties en personages) boeide me evenveel, maar ik heb ook weer niet het gevoel gehad dat het saai was. Het tempo was lekker hoog en het was spannend op de juiste momenten. Het einde maakte het dat ik nu al uitkijk naar het derde deel.

Op slimme wijze weet Victor Dixen de vaart in Phobos² te houden; de personages en het verhaal zijn erg overtuigend.

Phobos² zit op logische wijze in elkaar en dit maakt het een heel prettig vervolg. Ik heb genoten van het boek en ik kan het iedereen aanraden. Sciencefiction lijkt nu dé hype in YA-land te zijn, maar dit is een van de weinige boeken waarvan ik denk; lezen!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

6 responses to “Phobos² (Phobos #2) – Victor Dixen

  1. Chardonay

    Ik struggle met phobos. Ben vanavond toch weer verder gegaan. Nu pas op bladzijde 189 :'( niet echt mijn ding, maar ga toch proberen het uit te lezen.
    Kan ook persoonlijk zijn. IK heb een beetje te veel aan mijn hoofd en het zit mij de laatste tij niet echt mee. Misschien dat ik deel 1 morgen al uit heb. Wie weet 🙂
    (stiekem in de bus naar werk Gone serie aan het lezen, in plaats van onverschrokken oepsie…)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.