The Kiss of Deception (The Remnant Chronicles #1) – Mary E. Pearson

Geplaatst op 23 oktober 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

The Kiss of Deception (The Remnant Chronicles #1) – Mary E. PearsonThe kiss of deception door Mary E. Pearson
Ook door deze auteur: The heart of betrayal
Serie: The Remnant Chronicles #1
Andere boeken in deze serie: The heart of betrayal
Uitgever: Henry Holt and Co. | Juli 2014
Genres: Young Adult, Fantasy, Romantiek
Aantal pagina's: 489
ISBN: 9780805099232
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

A princess must find her place in a reborn world.

She flees on her wedding day.

She steals ancient documents from the Chancellor's secret collection.

She is pursued by bounty hunters sent by her own father.

She is Princess Lia, seventeen, First Daughter of the House of Morrighan.

The Kingdom of Morrighan is steeped in tradition and the stories of a bygone world, but some traditions Lia can't abide. Like having to marry someone she's never met to secure a political alliance.

Fed up and ready for a new life, Lia flees to a distant village on the morning of her wedding. She settles in among the common folk, intrigued when two mysterious and handsome strangers arrive—and unaware that one is the jilted prince and the other an assassin sent to kill her. Deceptions swirl and Lia finds herself on the brink of unlocking perilous secrets—secrets that may unravel her world—even as she feels herself falling in love.

Deze fantasymaand is voor mij ook een fantastische gelegenheid om een aantal boeken te lezen die al een hele tijd op mijn nog te lezen-lijst stonden. Zo ook The Kiss of Deception, een boek waarvan onlangs het derde en laatste deel is verschenen, maar waar ik nog geen letter van had verslonden.

deception3

The Kiss of Deception gaat over prinses Lia, de eerste dochter van het huis Morrighan. Ze moet – om politieke redenen – trouwen met iemand die ze helemaal niet kent. En dat ziet ze absoluut niet zitten. Ze vlucht en komt terecht in een simpel boerendorpje, waar ze in een par komt te wonen. Maar op een dag verschijnen er twee knappe vreemdelingen. Zijn die mannen wel wie ze zeggen dat zijn? Zij weet immers niet dat het een prins is en de moordenaar die haar moet vermoorden.

Ik keek ontzettend uit naar het boek en ik vond het meteen leuk toen Lia vluchtte voor haar huwelijk en zoiets ‘normaals’ wil gaan doen als werken in een bar. Wat dat betreft had ik meteen respect voor haar, maar aan de andere kant vond ik haar niet heel bijzonder. Zodra Lia eenmaal in het dorp zit, vond ik het een beetje saai worden; er gebeuren weinig spannend dingen en het kabbelt maar een beetje voort. Maar toch weet het verhaal me langzaam te betoveren.

deception4

Je merkt namelijk wel dat er een bijzondere gedachten zit achter de legenden en mythen van het land. Langzaam maar zeker wil ik meer van het verhaal en gelukkig wordt het dan ook weer spannend. Want Lia blijft niet alleen maar in dat dorp hangen. De laatste helft van het boek vond ik een stuk vlotter en krachtiger.

Wat ik minder krachtig vond is het feit dat Lia natuurlijk verliefd wordt. Er is niet echt sprake van een liefdedriehoek (gelukkig), maar toch is de romantiek in mijn ogen behoorlijk cliché. De titel verraad natuurlijk al precies hoe het met de romantiek in dit boek gesteld is.

Prinses Lia is kick-ass op haar eigen manier, dit maakt The kiss of deception meteen een stuk toffer.

Ik vond de wereld vooral heel bijzonder en de spanning in de tweede helft van het verhaal maken het dat ik erg genoten heb van The Kiss of Deception. Het biedt voldoende diversiteit om voor veel mensen leuk te zijn. Verwacht echter geen spanning en sensatie vanaf pagina één. Het boek moet even op gang komen.

deception

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “The Kiss of Deception (The Remnant Chronicles #1) – Mary E. Pearson

  1. Deze trilogie staat ook op mijn to read-lijstje! Zoveel boeken die ik nog moet lezen haha! Hopelijk kom ik snel al dit boek toe want hij klinkt ontzettend tof!

  2. Wat grappig, ik heb vandaag ook mijn recensie van The Kiss of Deception online gezet. Dit boek voelde voor mij een beetje als een inleiding op een groter verhaal, ik ben benieuwd hoe het verder zal gaan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.