The Heart of Betrayal (The Remnant Chronicles #2) – Mary E. Pearson

Geplaatst op 19 mei 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

The Heart of Betrayal (The Remnant Chronicles #2) – Mary E. PearsonThe heart of betrayal door Mary E. Pearson
Ook door deze auteur: The kiss of deception
Serie: The Remnant Chronicles #2
Andere boeken in deze serie: The kiss of deception
Uitgever: Henry Holt and Co. | Juli 2015
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 470
ISBN: 9780805099249
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Held captive in the barbarian kingdom of Venda, Lia and Rafe have little chance of escape. Desperate to save Lia's life, her erstwhile assassin, Kaden, has told the Vendan Komizar that she has the gift, and the Komizar's interest in Lia is greater than anyone could have foreseen.

Meanwhile, nothing is straightforward: There's Rafe, who lied to Lia but has sacrificed his freedom to protect her; Kaden, who meant to assassinate her but has now saved her life; and the Vendans, whom Lia always believed to be savages. Now that she lives among them, however, she realizes that may be far from the truth. Wrestling with her upbringing, her gift, and her sense of self, Lia must make powerful choices that will affect her country... and her own destiny.

Series en trilogieën zijn heerlijk om te lezen, maar het gebeurt nog wel eens dat ze uit je blikveld verdwijnen. Een goed eerste boek is – naar mijn mening – als standalone te lezen, dus tja.. Dan laat ik het tweede boek nog wel eens liggen. Toen ik The Heart of Betrayal kreeg, duurde het nog wel even voor ik het boek ook echt oppakte. Een fout die me duur kwam te staan.

Lia en Rafe worden gevangen gehouden in het barbaarse koninkrijk Venda. Kaden, de assassin die de opdracht kreeg Lia te doden, is nu vastbesloten om haar leven te redden. Hij vertelt iedereen dat Lia de gave heeft, waardoor iedereen haar plot een stuk interessanter. Lia vindt het maar lastig. Rafe heeft zijn vrijheid opgegeven om haar te beschermen en Kadan redde haar leven. Ze zal moeten kiezen wil ze de buitenwereld ooit nog zien.

Waarschijnlijk ga ik het niet lang maken bij deze recensie, want ik heb eigenlijk niet bijzonder veel over The Heart of Betrayal te zeggen, behalve dan dat ik had gehoopt het boek eerder gelezen te hebben. Ik heb behoorlijk lang gewacht na het lezen voor het eerste deel en dat heeft mijn leesplezier negatief beïnvloed. Toch voelde ik me niet enorm geroepen om het eerste boek te herlezen. Blijkbaar is deze serie het gewoon niet helemaal voor mij.

The Heart of Betrayal is absoluut geen slecht boek. Wel een typisch tweede boek, waarin de personages vooral op reis lijken te zijn. Ik vond het verhaal maar langzaam gaan en hierdoor raakt ik zelf ook nogal in een dip tijdens het lezen. Dit is niet wacht ik had verwacht of had gehoopt.

Ik heb vaak dat het even duurt voor ik weer in een serie zit, maar hier leek het alsof het me helemaal niet meer lukte. De personages wisten me niet te intrigeren, waardoor de gebeurtenissen allemaal een stuk minder boeiend overkwamen. Ook de liefdesdriehoek boeide me totaal niet.

En dat vind ik super zonde, want alle recensies op goodreads zijn zo’n beetje lyrisch. Iedereen heeft het over de fantastische personages, de intriges en alle fantastische wendingen, maar ik zag het niet. Ik voelde het niet. Het ligt vast gewoon aan mij…

#ikweethetniet #hetboeidemeweinig #laatmaar #theheartofbetrayal.

The Heart of Betrayal wist niet veel indruk op me te maken, helaas. Iets wat ik niet had verwacht. Misschien waren al die positieve recensies voor mij toch de dooddoener.

three-stars

Tags: ,

Divider

One response to “The Heart of Betrayal (The Remnant Chronicles #2) – Mary E. Pearson

  1. Andrea

    Wat jammer dat het je tegenviel 🙁
    Ik herken dat wel, dat je soms (te) lang wacht met een vervolg lezen. Vaak gebeurt het me als het volgende deel nog niet verschenen, als ik het eerste deel gelezen heb.
    Ik ben blij dat ik dit nu over deze serie weet, want ik heb de boxset van de hele trilogie ongelezen in de kast staan. Dus ik kan beter niet te lang wachten om de rest te lezen, als ik eenmaal aan deel 1 toekom.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.