Falling Kingdoms (Falling Kingdoms #1) – Morgan Rhodes

Geplaatst op 22 oktober 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Falling Kingdoms (Falling Kingdoms #1) – Morgan RhodesFalling kingdoms door Morgan Rhodes
Ook door deze auteur: Rebel Spring
Serie: Falling kingdoms #1
Uitgever: Razorbill | December 2012
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 412
ISBN: 9781595145840
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

In the three kingdoms of Mytica, magic has long been forgotten. And while hard-won peace has reigned for centuries, a deadly unrest now simmers below the surface.

As the rulers of each kingdom grapple for power, the lives of their subjects are brutally transformed... and four key players, royals and rebels alike, find their fates forever intertwined. Cleo, Jonas, Lucia, and Magnus are caught in a dizzying world of treacherous betrayals, shocking murders, secret alliances, and even unforeseen love.

The only outcome that's certain is that kingdoms will fall. Who will emerge triumphant when all they know has collapsed?

It's the eve of war.... Choose your side.

Princess: Raised in pampered luxury, Cleo must now embark on a rough and treacherous journey into enemy territory in search of magic long thought extinct.

Rebel: Jonas, enraged at injustice, lashes out against the forces of oppression that have kept his country cruelly impoverished. To his shock, he finds himself the leader of a people's revolution centuries in the making.

Sorceress: Lucia, adopted at birth into the royal family, discovers the truth about her past—and the supernatural legacy she is destined to wield.

Heir: Bred for aggression and trained to conquer, firstborn son Magnus begins to realize that the heart can be more lethal than the sword....

Al jaren stond Falling Kingdoms op mijn wishlist en toen andere bloggers er ook over begonnen te schrijven (en enthousiast waren), wist ik het zeker: ik heb dit boek nodig. Dus bestelde ik het boek en nam ik het mee op vakantie. Ik was er namelijk van overtuigd dat dit boek mij enorm zou aanspreken.

falling3

Falling Kingdoms verteld het verhaal van vier tieners die op een of andere manier heel veel invloed zullen hebben in de naderende oorlog tussen hun drie landen. Je hebt een prinses, een rebel, een tovenares en een erfgenaam. Ze hebben alle vier hun eigen motieven om tegen de ander te zijn en ze komen ook alle vier aan het woord. Het boek gaat over liefde, familie, wraak, vertrouwen, wantrouwen, verraad, moord en een spannende strijd.

Ik vond Falling Kingdoms in eerste instantie vrij traag beginnen, maar ik had wel al snel door dat het een interessant boek zou zijn. Alle vier de tieners komen namelijk aan het woord en dus is er niet echt sprake van een goed en een kwaad. Ze vinden elkaar vooral slecht en zichzelf goed en dat maakt een interessant spel van grijstinten. Daarnaast is er een gebeurtenis wat uiteindelijk tot oorlog uitmond en dat vond ik erg sterk. Vooral de manier waarop dit het leven van de tieners beïnvloed. Hun emoties, gedachten en daden ten gevolge van deze gebeurtenis komen goed tot hun recht.

falling2

Falling kingdoms laat goed de (daad)kracht van tieners zien. Hun impulsieve gedrag, hun explosieve emoties; het paste perfect in het geheel. En door de verschillende kanten die belicht worden, krijg je minder snel dat je een kant kiest. Wat ook fijn is dat het niet verwarrend wordt, ondanks het wisselen van perspectieven. Ook de magie is echt fantastisch.

Ik ben echt fan van deze serie geworden. De magie en de personages zijn zo ontzettend tof. Het spel tussen legenden en geloof en de verschillende koninkrijken; ik vind het een fantastisch geheel geworden.

Dit boek is ook in het Nederlands verschenen, maar omdat waarschijnlijk niet de hele serie vertaald wordt, heb ik besloten de boeken in het Engels te lezen. Daarnaast is het ook nog eens heel lastig in het Nederlands te verkrijgen. Zonde, want ik denk dat veel van jullie het een fantastisch boek zullen vinden!

Ik heb geen favoriet personage in Fallen Kingdoms; er is namelijk (nog) geen sprake van een gemeenschappelijk kwaad. Stuk voor stuk vervullen de personages een belangrijke rol.

Hoewel ik eerst dacht niet helemaal overtuigd te worden, wist het boek me beetje bij beetje helemaal mee te sleuren. Het zit namelijk ontzettend goed in elkaar en ondanks de verschillende perspectieven blijft alles helemaal duidelijk. Ik heb het gevoel dat het echt een compleet (inleidend) eerste boek van de serie is en ik miste eigenlijk niet echt iets. Nou ja, het tweede deel in mijn boekenkast!

fallen

four-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Falling Kingdoms (Falling Kingdoms #1) – Morgan Rhodes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.