Vlammenwerper (Reckoners #2) – Brandon Sanderson

Geplaatst op 25 oktober 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Vlammenwerper (Reckoners #2) – Brandon SandersonVlammenwerper door Brandon Sanderson
Ook door deze auteur: Staalhart
Serie: Wrekers #2
Andere boeken in deze serie: Staalhart
Uitgever: Uitgeverij Q | September 2016
Genres: Young Adult, Fantasy, Sciencefiction
Aantal pagina's: 414
ISBN: 9789021403359
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Tien jaar geleden verscheen Calamity aan de hemel en ontwikkelden sommige mensen ineens bijzondere krachten. Deze zogeheten ‘Epics’ kregen niet alleen een gave, maar ook een onstilbare honger naar macht en destructie. Niemand durft de Epics een strobreed in de weg te leggen. Niemand, behalve de Wrekers. Die geheimzinnige groep heeft al meerdere onverslaanbaar geachte Epics uitgeschakeld.
David wil de Hoge Epic Vlammenwerper opsporen. Het gerucht gaat dat die in Babylar is, het voormalige Manhattan. Babylar wordt geregeerd door de mysterieuze Regalia. Het binnendringen van een stad onder het juk van een tirannieke Epic is een levengevaarlijke missie. David is vastberaden Regalia te trotseren. Hij moet en zal Vlammenwerper vinden, zelfs als hij het met de dood moet bekopen.

Nadat ik Staalhart las, wist ik meteen dat ik deze serie echt heerlijk zou gaan vinden; een soort kwaadaardige x-men, mensen met superkrachten en een stoere rebellengroep die de wereld probeert te redden. Ik was dan ook ontzettend blij dat Uitgeverij Q ons niet lang liet wachten tot het vervolg, Vlammenwerper, verscheen. Ik ontving een exemplaar om te recenseren.

vlammenwerper3

Vlammenwerper speelt zich een tijdje na Staalhart af. David en de rest van de wrekers hebben Staalhart verslagen en redden Newcago keer op keer van Epics. Het boek begint met de jacht op Electra, maar al snel komen de wrekers erachter dat iemand Epics naar Newcage stuurt. De groep wordt naar New York gelokt, waar Reginia aan de macht is. Maar ook Vlammenwerper is daar… David komt tussen twee vuren te staan en zijn loyaliteit wordt op de proef gesteld.

Wat ik zo ontzettend fijn vind aan Vlammenwerper is dat het weer boordevol actie zit, maar dat alle actie ook daadwerkelijk bijdraagt aan de plot. Het boek begint middenin de actie, waardoor het tempo onmiddellijk is gezet. Daar houd ik wel van! Deze serie heeft namelijk helemaal geen (langzame) introductie nodig.

vlammenwerper2

Ondanks dat het een boek over superhelden is met een jongen in de hoofdrol, vind ik dit typisch zo’n boek dat geschikt is voor een groot publiek. Er zit actie in, avontuur, een vleugje sciencefiction, een snufje fantasy, een druppel romantiek, vriendschap, loyaliteit. Allemaal elementen waar we vaak veel waarde aan hechten. Daarnaast weest Brandon Sanderson ook nog eens heel creatief om te gaan met de gaven van de superhelden. Je denkt samen met de Wrekers mee naar oplossingen en ontbrekende puzzelstukjes. Dit boek is absoluut geen hersenloze actiefilm, maar duidelijk een verhaal waar over na is gedacht (en zich toevallig ook briljant zou lenen voor film).

Wat ik tevens tof vind is dat er steeds meer vragen gesteld over de motieven, de oorsprong en de ontwikkeling van Epics. Het wordt goed beargumenteert, waardoor je als lezer echt de indruk krijgt dat de wereld in het boek goed is opgezet. Het is niet zo dat je als lezer maar moet aannemen dat er mensen met krachten zijn en daar mee klaar. Nee, Vlammenwerper geeft bij elk antwoord een nieuwe vraag. En dat vind ik echt heel erg tof!

Vlammenwerper beloofd spanning en weet dit waar te maken vanaf de eerste pagina.

Vlammenwerper wist mij van begin tot eind te vermaken door alle spannende gebeurtenissen en het einde maakt het alleen maar nog beter. Het smaakt naar meer en ik kijk er nu al naar uit om het derde boek te kunnen lezen.

vlammenwerper

Bewaren

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.