Dagboek: buitenleven en dat soort heerlijkheden.

Geplaatst op 3 april 2017 door Emmy in Persoonlijk / 0 Comments

Wat een gemengde week had ik. Er gebeurde veel mooie dingen (zoals dat ik nog in Londen was), maar ook wat minder mooie dingen. Graag neem ik jullie weer mee mijn week in.

Maandag

Vandaag ben ik onderweg. ’s Morgens vroeg komen we aan in Londen en na rustig gegeten en rondgelopen te hebben, ga ik weer richting King’s Cross. Ik stap in de trein en ’s avonds laat ben ik thuis en kan ik nog net wat dungeons and dragons meepikken.

Dinsdag

Vandaag begint het drukke leven weer; ’s morgens geef ik bijles en daarna fiets ik naar Rosmalen, waar ik ingewerkt word op de jeugdafdeling. Yes! Zo leuk! Daarna snel nog een bijles en rond kwart voor zeven thuis en ’s avonds doe ik lekker rustig aan, zoals aan mijn blog werken en al mijn nieuwe boeken verwerken. Oeps. Daar ging mijn geslonken TBR.

Woensdag

Vandaag ben ik de hele dag bezig met het schrijven van recensies en andere blogposts. En mijn mail. En foto’s maken. Alle dingen die bij bloggen horen, dus.

Donderdag

’s Morgens fiets ik naar de bieb voor een korte uitleg over het afsluiten morgen. Daarna ga ik even langs de boekhandel om mijn vvv-bon uit te geven (en dus twee boeken te kopen). Daarna ga ik naar huis en maak ik de tuinset in orde. ZO chill. Ik lees wat, blog wat en lees meer. En ik eet ijsjes. Love it.

Vrijdag

Ik sta helemaal klaar om naar mijn afspraak in Rotterdam te gaan als mijn moeder belt. Mijn stiefoma is overleden. Meteen besluit ik de afspraak af te zeggen. Wel ga ik werken, want ik wil niet de hele dag thuis zitten. Werk was superleuk en ik heb er een heel fijn gevoel over.

Zaterdag

Zaterdag beloofd een nogal lange dag te worden, maar als je dit van te voren weet, dat gaat het altijd een stuk makkelijker, vind ik. Ik werk vandaag tot 5, omdat ik ‘s avonds naar Purmerend ga voor een YA avond. De tijd op werk ging best snel en mijn tas zat vol kaarsen, die ik mocht gaan verkopen ‘s avonds.

Onderweg naar Purmerend (ik mocht zelfs een half uurtje eerder weg) ging natuurlijk alles fout. Er zijn verschillende routes om bij Purmerend te komen en ik koos de verkeerde… Terwijl ik eerst onderweg was om de goede te nemen. ZUCHT. prutser. Gelukkig kon ik snel schakelen en met een beetje geluk haalde ik al mijn omreizende treinen en was ik alsnog op tijd.

De avond zelf was superleuk. Ik verkocht een aantal kaarsen, genoot van de toffe sfeer en won met De Kraaien de pubquiz. Ergens denk ik dat ik gewoon maar niet meer mee mag doen met Young Adult pubquizen….

Ik was uiteindelijk veel te laat thuis (1 uur) en ging kei moe naar bedje toe.

Zondag

Op zondag moest ik ook werken en zou mijn moeder haar verjaardag vieren. Maar dit ging natuurlijk niet helemaal door. Toch zijn we langs gegaan. Op werk plaatste ik boeken op een inspiratietafel (tof, ik mocht hem vullen!) en in de trein las ik lekker mijn boek. Ondanks de donkere rand van vrijdag, was het erg gezellig thuis. We waren wederom laat thuis. Nog twee dagen werken, Emmy, en dan heb je weekend en ga je naar oma.

Nieuwe boeken

Als ik thuis ben uit Engeland liggen er een aantal boeken op me te wachten: Allereerst het vierde deel van de Wilde Heks: Bloedzussen, terwijl ik deel 1 niet eens heb, laat staan gelezen. Help. Bieb dan maar? Een boekje met de naam Leesvoer, maar wat geen inhoud heeft (het is een marketingactie) en natuurlijk het boek uit de nieuwe Celebrate Books box: Poison’s Kiss.

Op woensdag krijg ik post binnen.. Ik bestelde namelijk het boek Strange the Dreamer van Laini Taylor. De Engelse hardcover, want die vond ik het mooist.. En toen ik hem binnenkreeg bleek hij gesigneerd te zijn. OMG. Zo nice.

Op donderdag koop ik in de boekhandel twee boeken: Cress en Koningin van de schaduwen, het vierde Sarah J Maas boek in het Nederlands. Uiteraard kreeg ik ook het boekenweekgeschenk, wat ik wilde scoren voor mijn man, zodat we zondag gratis naar mama konden. Zelf kreeg ik het boekje nog een keer bij de bieb. Uiteraard heb ik mijn ov-kaart zondag in mijn tas gelaten.

Op het sprookjesbal van zaterdag won ik De Selectie, maar die heb ik al, dus ik ga er binnenkort iemand anders blij mee maken. Winactie of niet? Let me know!

Ook kreeg ik tot slot twee boeken van uitgeverij Lemniscaat binnen. Allereerst De sprookjesverteller en ook Layers (de nieuwe Poznanski).. En wauw, die omslag is vet gedaan, met echte lagen.

Aardig wat nieuwe boeken dus deze week.. gelukkig gaat het ook weer lekker met mijn leeszin!

Gelezen

Ik heb een beetje een nieuwe leesinstelling gekregen afgelopen weken. Ik kan er weer intens van genieten en tijdens mijn vrije tijd pak ik weer lekker een boek op. En die vrije tijd is zo belangrijk.. Ik ga altijd maar aan het werk werk werk terwijl ik rust moet pakken. Dus ik ga beter op mezelf passen en meer leestijd inplannen als ik dat wil.

Op maandag lees ik in de trein De Glazen Troon uit en begin ik in Het vuur van de herfst. Ik kom op een kwart van het boek tijdens de rit naar huis. De rest lees ik komende weken wel.

Op donderdag lees ik Eerste leven uit en daarna begin ik in Bijzondere vertelsels. Ik heb echt heerlijk gelezen in de tuin; heerlijk! We hebben een nieuwe tuinset en eindelijk kon ik buiten zitten. Vrijdagmiddag lees ik het boek uit.

Op zondagochtend lees ik De donkere kroon uit, welke ik in de tussengelegen dagen heb gelezen. Ik maak een begin in Lady Midnight in de trein naar en van mama. Twee boeken waar ik dus nog in bezig ben, maar wel vier uitgelezen boeken, waarvan sommigen best dik. Prima!

Blogposts

 

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

Geef een reactie