Until I Die (Revenants #2) – Amy Plum

Geplaatst op 27 maart 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Until I Die (Revenants #2) – Amy PlumUntil I Die door Amy Plum
Ook door deze auteur: Die for me
Serie: Revenants #2
Andere boeken in deze serie: Die for me
Uitgever: ATOM | Mei 2012
Genres: Young Adult, Paranormal Romance, Fantasy
Aantal pagina's: 357
ISBN: 9781907411038
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Kate may have defeated her boyfriend's nemesis, showing off her sword skills in the process, but Vincent is sure that she will be at risk as long as they stay together. What's more, it's becoming clear that their relationship might prevent him from fulfilling his true purpose: saving the lives of others.

They might have the romance of the century, but will that be enough?

Het was alweer een hele tijd geleden dat ik Die for me las, het eerste boek uit de Revenants serie van Amy Plum. Ik vond het een heel tof boek met een interessante keuze voor ‘wezens’ in vergelijking met andere paranormal romance boeken. Ik ben best een sucker voor dit soort boeken en plots had ik heel veel zin om verder te gaan. Dus trok ik het vervolg, Until I Die uit de kast. Dat bleek een goede keuze.

In Until I Die lijken Kate en Vincent alles prima voor elkaar te hebben; hun relatie gaat prima (ondanks het feit dat Vincent zichzelf zo graag voor anderen opoffert) en Kate voelt zich prima op haar gemak in Parijs. Het is immers de stad van de liefde! Hun liefde wordt steeds sterker en Kate leert meer en meer over Revenants. Maar dan komt er een nieuwe vijand uit onverwachte hoek en staat alles op het spel.

Het was een feestje om Until I Die te lezen. Het is een al wat ouder boek, uitgegeven midden in de paranormal romance hype. Er zijn rond die tijd een aantal series uitgegeven die kwalitatief gezien heel hoog zijn, maar die ik tot nu toe nog niet heb kunnen lezen. Deze serie valt daar ook onder en ik ben blij dat ik verdergegaan ben. Ik kan hier namelijk heel erg van genieten, zeker tussen alle contemporary die momenteel nog uitgegeven wordt.

Until I Die is geen standaard tussenboek van een trilogie. Meestal zie je dat het boek saai is, veel informatie geeft en echt een soort dal is in vergelijking met een tof eerste deel en een knallend laatste deel. Amy Plum doet niet mee aan deze trend; het boek bevat veel opbouwende spanning en weet veel interessante (en schokkende!) plottwisten te brengen. Sommige keuzes zou je zelfs gewaagd kunnen noemen. Aan het eind was ik echt een beetje van slag. Heerlijk.

De originele insteek van Revenants (die dan wel weer het vrij standaard onsterfelijke element met zich meebrengen) vind ik erg prettig. Het past goed bij de sfeer en de locatie. Meer dan eens zag ik de beschreven plaatsen echt voor me (zoals de begraafplaats!) en daar vond ik de revenants erg goed bijpassen. Heerlijk als een plaatje compleet aanvoelt.

Hoewel Kate ook wel haar mindere puntjes heeft, vind ik haar een fijn personage. Ze is open naar haar liefje toe (eindelijk!) en stelt zich niet hulpeloos op. Ze is dan wel geen chick die de wereld zal redden, ze is wel een chick met het hart op de goede plaats. En thank god dat ze niet loopt te piepen dat ze een revenant wil worden #twilighttrauma

Het hele verhaal van Until I Die is misschien niet het meest vernieuwende verhaal, maar net als Fallen wel een heerlijke guilty pleasure. Ik kan gewoon erg genieten van paranormal romance (zonder dat de romance de overhand neemt) en daarom was dit ook weer een aangename leeservaring. Vooral het spannende einde maakte het boek een feestje.

Until I Die is spannend, romantisch en absoluut geen saai tussenboek.

Ik zou zeggen; snel door naar boek drie, want Until I Die sluit af met een verrassend cliffhanger. Ik moet gewoon weten hoe het verder gaat, want Kate en Vincent’s verhaal is nog niet voorbij, en dat is maar goed ook. Het is een heerlijke guilty pleasure en terecht een van de toppers van de paranormal romance hype.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.