Die for Me (Revenants #1) – Amy Plum

Geplaatst op 13 april 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Die for Me (Revenants #1) – Amy PlumDie for me Serie: Revenants #1
Andere boeken in deze serie: Until I Die
| mei 2011
Aantal pagina's: 341
ISBN: 9780062004017
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

In the City of Lights, two star-crossed lovers battle a fate that is destined to tear them apart again and again for eternity.

When Kate Mercier's parents die in a tragic car accident, she leaves her life--and memories--behind to live with her grandparents in Paris. For Kate, the only way to survive her pain is escaping into the world of books and Parisian art. Until she meets Vincent.

Mysterious, charming, and devastatingly handsome, Vincent threatens to melt the ice around Kate's guarded heart with just his smile. As she begins to fall in love with Vincent, Kate discovers that he's a revenant--an undead being whose fate forces him to sacrifice himself over and over again to save the lives of others. Vincent and those like him are bound in a centuries-old war against a group of evil revenants who exist only to murder and betray. Kate soon realizes that if she follows her heart, she may never be safe again.

Goodreads is zowel een zegen als een vloek als het gaat om het ontdekken van nieuwe boeken. Zeker in 2013 en het begin van 2014 heb ik zo veel boeken toegevoegd aan mijn To Be Read stapel, dat ik op een gegeven moment de bomen door het bos niet meer zag. Er was geen enkele mogelijkheid dat ik qua tijd en financiën ooit aan al die boeken toe zou komen. Toch zaten er ook echt een aantal boeken tussen die er uit sprongen en waarvan ik echt zeker wist dat ik ze moest hebben, Die for me was zo’n boek. Uiteindelijk kocht ik hem via Betterworldbooks wat wellenwaar duurder is dan awesomebooks, maar 1. het goede doel steunt en 2. een toffe actie had toen ik mijn bestelling plaatste. Oh.. En 3. Hij was tijdelijk niet beschikbaar bij awesomebooks.

Toen ik hem eenmaal binnenkreeg was ik aangenaam verrast. Ik had mezelf immers voorbereid op een zwaar gelezen bieb-boek, maar kreeg een vrijwel puntgave hardcover waarvan de dust jacket ook nog helemaal netjes van is, in mijn handen! Dat maakte het die paar dollar meer dubbel en dwars waard!

Die for me lijkt op het eerste oog een vrij standaard YA verhaal over een meisje dat verliefd wordt op een niet helemaal menselijke jongen. De jongen is al weet ik niet hoe lang op deze aarde, ziet er goed uit, maar heeft – sinds zijn eerste liefde – nooit meer de ware gevonden. Tot de dame in kwestie natuurlijk. Daarnaast heeft de jongen een familie (nou ja, adoptiefamilie) vol met soortgenoten en een aartsrivaal die het zijn meisje behoorlijk moeilijk zal gaan maken. Twilight much? Laat je daar niet door bedriegen, want ondanks bovenstaande overeenkomsten is a. het boek een stuk beter geschreven en b. Kate geen vaatdoek. #sorrynotsorry.

Het verhaal speelt zich af in Parijs, wat de sfeer en de setting meteen een stuk romantischer maakte. Dit vond ik wel passen bij het verhaal, ook al was ik aan het begin een beetje bang dat het gemaakt over zou komen. Maar nee, ik kon de croissants bijna ruiken. Wel vond ik het jammer dat Georgia en Kate (Katya) niet echt Franse namen hadden, ondanks hun Franse roots. Katya is Russisch geloof ik, en ik zou er nooit Kate van maken als afkorting. Het constante gespeel met bijnamen voor Kate vond ik een beetje over de top, maar gelukkig was het geen geklef van mannelijk schoon Vincent, maar iets wat iedereen deed.

Daarnaast zijn Vincent en zijn familie geen bloedmooie – bijna perfecte – vampiers, maar Revenant, een ondode. Geen Walking Dead-zombie, maar een soort menselijk ras dat terugkeert naar de leeftijd die hij/zij had toen hij stierf. Naast dat ik dit geest/zombie idee erg tof vond en goed consequent uitgevoerd werd, is het ook een van de weinige mysterieuze wezens die je in YA terug ziet, wat echt een functie in de maatschappij heeft. Zij offeren zichzelf namelijk op om anderen te redden. Zij sterven om anderen een leven te gunnen. Dat vond ik wel mooi poëtisch en goed passen bij een locatie als Parijs. Omdat de Revenants daarmee een doel hebben om voor te strijden, maakt het hen meteen een stuk geloofwaardiger. Ja, je kunt wel stellen dat ik het erg prettige figuren vond die tenminste niet zo overdreven perfect zijn.

Al met al is Die for me een erg leuk debuut waarvan ik zeker meer wil lezen. Het bevat spanning, romantiek en ondanks dat het niet bijster origineel is qua plot, weet het je wel qua sfeer te betoveren. Ik moet dan maar snel op zoek naar het tweede deel!

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

5 responses to “Die for Me (Revenants #1) – Amy Plum

  1. Het is een heerlijke serie om even weg te lezen! 🙂 Je boek zit in me koffer! Btw de nieuwe serie van Amy:After the end is ook erg goed en een stuk origineler 😀

  2. Deze wil ik ook al een hele tijd lezen! Ik was eigenlijk een beetje afgeschrikt door negatieve recensies, maar nu krijg ik weer een beetje hoop haha! Toch maar een keer openslaan dus 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.