Meer met letters – Martine Boere

Geplaatst op 1 april 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Meer met letters – Martine BoereMeer met letters door Martine Boere
Ook door deze auteur: Creatieve handletteringprojecten voor kinderen
Uitgever: Kosmos Uitgevers | Februari 2017
Genres: Doeboek, Non-fictie
Aantal pagina's: 128
ISBN: 9789043919548
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

In Handlettering neemt Martine Boere van Studio Suikerzoet je mee op lettersafari. Letters zijn overal om je heen, het is een kwestie van goed kijken en letters in je opnemen. Vol inspiratie wordt de letterreis vervolgd op papier. Martine legt de basistechnieken van letter art uit; hoe kun je van al die mooie letters die je hebt gezien je eigen letterkunst maken? Na de basis komen diverse technieken aan bod, zoals bijvoorbeeld chalkboardlettering en brushlettering. En wil je ook een stapje verder dan handlettering op papier? Geen probleem. Stapsgewijs laat Martine zien hoe je kunt handletteren op bijvoorbeeld glas of hout. Dit boek over handlettering gaat verder waar andere boeken ophouden; het is een complete techniekenboek vol mooie kleurenfoto's ter inspiratie.

Handletteren is een van de hotste grafische uitingen van het moment. Het is toegankelijk, maakt ambachtelijk werk weer helemaal hip en ziet er natuurlijk ook nog eens heel mooi uit. Het logische gevolg is natuurlijk dat er een tal van boeken over letters verschijnen. Boeken die de traditionele typografische regels overboord gooien en mensen laten ontdekken dat schrijven leuk kan zijn. Zo las ik onlangs Meer met letters, een boek over.. jawel… Letters!

In Meer met Letters neemt Martine Boere ons mee op lettersafari; letters zijn namelijk overal om ons heen. Kijk maar eens rond. Met dit principe neemt ze ons mee in de wonderlijke wereld van letterkunst. Ze inspireert, geeft tips, tutorials en laat zien dat letters niet enkel op papier hoeven te staan. Een boek vol technieken, materialen en prachtige foto’s.

Wat me meteen opviel is de fijne schrijfstijl en de toepassing van handlettering op verschillende materialen. Dit vond ik ontzettend inspirerend en ik zag meteen allemaal mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan. Ik denk dat ik dit wel een eis vind bij handletter boeken, dat ze inspireren en aanzetten tot handelen.

De toffe quotes die gebruikt worden worden vooral verbeeld op prachtige foto’s, wat het boek meteen een heel luxe uitstraling geeft. Alleen jammer van de foto op pagina 101, welke nogal wazig is. Zonde!

Hoewel het boek zelf geen ruimte heeft om te oefenen, kreeg ik wel meteen de neiging om pen en papier te pakken. Dit is een goed teken. Dit komt vooral door het enthousiasme van Martine Boere. Haar vertelstem is aanstekelijk en maakt het boek net een tikje anders dan de andere handletter boeken die ik ondertussen heb gelezen. Ik had namelijk de indruk van Martine naast me zat en een echte workshop gaf.

Mooie foto’s, toffe quotes en vooral hele fijne toepassingen in Meer met letters.

Meer met letters is een erg toegankelijk boek en biedt veel voorbeelden van verschillende toepassingen binnen het handletteren. Het stimuleert om zelf aan de slag te gaan en leest erg lekker weg door Martine Boere’s prettige schrijfstijl. De stap voor stap foto’s zijn duidelijk en niet te moeilijk, maar tegelijkertijd ook uitdagend genoeg.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “Meer met letters – Martine Boere

  1. Ahhhh wat een giga toffe review! Ik zit hier helemaal te stralen! En man, wat BAAL ik echt giga van die foto op pag 101!!!! Deze komt hopelijk in de 4e druk (jaja want daar hebben we t al over) er eindelijk in. Thanks, ik ga m delen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.